Crypto nieuws

Robinhood verovert de Britse markt met Amerikaanse aandelenhandel

Redactie

2023-11-30

Leestijd: 2 minuten

*

Het populaire online handelsplatform Robinhood breidt uit naar de Britse markt. Het platform introduceert daarbij ook een nieuwe functie voor Amerikaanse aandelenhandel.

Wereldwijde ambities van Robinhood

CEO van Robinhood Vladimir Tenev deelde zijn ambitieuze visie in een recent interview. De uitbreiding naar het VK is slechts één stap in het bereiken van hun wereldwijde ambities.

"Ons doel is om van Robinhood de beste plek te maken voor het beleggen in Amerikaanse aandelen en dollars binnen het Verenigd Koninkrijk. We geloven dat we deze behoefte beter kunnen vervullen dan wie dan ook."

Start begin 2024

Begin 2024 zal Robinhood haar platform geleidelijk openstellen voor iedereen in het VK. Er is al een wachtlijst geopend voor vroege toegang, een kans om als eerste de app te gebruiken.

Maar dat is niet alles. De introductie van Robinhood in het VK betekent toegang tot maar liefst 6.000 Amerikaanse aandelen. Het handelsplatform heeft nog meer goed nieuws.

Robinhood brengt ook de 24-uurs handel naar het Verenigd Koninkrijk. Dit is een functie die recentelijk in de Verenigde Staten is geïmplementeerd.

Achtergrond als immigranten

Deze zet markeert een hernieuwde poging van Robinhood om een wereldwijde markt te bereiken. Robinhood werd opgericht door Vladimir Tenev en Baiju Bhatt.

Ze benadrukken hun achtergrond als immigranten en kinderen van immigranten.

"Onze diensten wereldwijd beschikbaar maken, was vanaf het begin onze visie."

Hernieuwde poging

Interessant is dat dit niet de eerste poging van Robinhood is om de Britse markt te betreden. In 2019 kreeg het bedrijf groen licht van de Financial Conduct Authority.

In 2020 werd hun lancering in het Verenigd Koninkrijk uitgesteld. Daarmee werden ook de wereldwijde uitbreidingsplannen van Robinhood tijdelijk in de ijskast gezet.

Voor geïnteresseerden die woonachtig zijn in het VK biedt Robinhood binnenkort een gebruiksvriendelijk en toegankelijk platform. Wil je liever niet wachten?

In deze TOP 10 beste crypto exchanges gids vind de beste exchanges om crypto te kopen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.