Crypto nieuws

  Robinhood verovert de Britse markt met Amerikaanse aandelenhandel

  Redactie

  2023-11-30

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het populaire online handelsplatform Robinhood breidt uit naar de Britse markt. Het platform introduceert daarbij ook een nieuwe functie voor Amerikaanse aandelenhandel.

  Wereldwijde ambities van Robinhood

  CEO van Robinhood Vladimir Tenev deelde zijn ambitieuze visie in een recent interview. De uitbreiding naar het VK is slechts één stap in het bereiken van hun wereldwijde ambities.

  "Ons doel is om van Robinhood de beste plek te maken voor het beleggen in Amerikaanse aandelen en dollars binnen het Verenigd Koninkrijk. We geloven dat we deze behoefte beter kunnen vervullen dan wie dan ook."

  Start begin 2024

  Begin 2024 zal Robinhood haar platform geleidelijk openstellen voor iedereen in het VK. Er is al een wachtlijst geopend voor vroege toegang, een kans om als eerste de app te gebruiken.

  Maar dat is niet alles. De introductie van Robinhood in het VK betekent toegang tot maar liefst 6.000 Amerikaanse aandelen. Het handelsplatform heeft nog meer goed nieuws.

  Robinhood brengt ook de 24-uurs handel naar het Verenigd Koninkrijk. Dit is een functie die recentelijk in de Verenigde Staten is geïmplementeerd.

  Achtergrond als immigranten

  Deze zet markeert een hernieuwde poging van Robinhood om een wereldwijde markt te bereiken. Robinhood werd opgericht door Vladimir Tenev en Baiju Bhatt.

  Ze benadrukken hun achtergrond als immigranten en kinderen van immigranten.

  "Onze diensten wereldwijd beschikbaar maken, was vanaf het begin onze visie."

  Hernieuwde poging

  Interessant is dat dit niet de eerste poging van Robinhood is om de Britse markt te betreden. In 2019 kreeg het bedrijf groen licht van de Financial Conduct Authority.

  In 2020 werd hun lancering in het Verenigd Koninkrijk uitgesteld. Daarmee werden ook de wereldwijde uitbreidingsplannen van Robinhood tijdelijk in de ijskast gezet.

  Voor geïnteresseerden die woonachtig zijn in het VK biedt Robinhood binnenkort een gebruiksvriendelijk en toegankelijk platform. Wil je liever niet wachten?

  In deze TOP 10 beste crypto exchanges gids vind de beste exchanges om crypto te kopen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.