Crypto nieuws

  Binance biedt excuses aan na swastika emoji op verjaardag Hitler

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De grootste cryptocurrency exchange ter wereld biedt zijn excuses aan. Dat doet Binance nadat het een nieuwe emoji onthult op Hitlers verjaardag. Deze lijkt op een swastika.

  Wir haben es nicht gewußt...

  Twitter gebruikers worden vol verontwaardiging geconfronteerd met de nieuwe hakenkruis emoji. Daartoe maakt Binance een publieke verontschuldiging naar zijn volgers en gebruikers. 

  Woensdagochtend retweet de CEO van Binance de originele post. Changpeng Zhao voegt #binance toe om te kunnen pronken met de nieuwe swastika emoji.

  Screenshots gaan viral

  De originele posts is zo snel mogelijk verwijderd door Binance. Toch doen de screenshots op Twitter als snel de ronde. Gebruikers bekritiseren de emoji en maken onmiddellijk gelijkenissen.

  Ook het Twitter account van Nftshare post erover. De tweet wordt gedeeld met hun 300 volgers. Het resultaat is ruim 6000 likes en honderden retweets.

  Nftshare zegt dat de nieuwe Binance emoji letterlijk een hakenkruis is. Andere grote accounts op Crypto Twitter haasten zich om grappen te maken over de enorme blunder van Binance.

  Geboortedag van Hitler

  Gebruikers wijzen ook op de datum van 20 april. Dat is toevallig de geboortedag van Hitler. De meesten denken niet dat Binance opzettelijk naar de nazi partij verwijst. 

  Toch geloven ze ook niet dat de fout het gevolg is van een enthousiaste “cannabis dag” viering. Binance verwijdert de tweets direct van haar eigen account en die van Changpeng Zhao. 

  Ook wordt de swastika emoji verwijdert. Daarna biedt Binance zijn welgemeende excuses aan. 

  Publieke verontschuldiging

  De crypto exchange maakt een publieke verontschuldiging. Toch komen deze excuses ruim 8 uur nadat het incident voor het eerst viral gaat. Binance vertelt haar 8,4 miljoen volgers dat de fout erg gênant is. 

  De verontschuldiging luidt:

  "We weten niet zeker hoe deze emoji door de verschillende lagen van beoordeling is gekomen. Zeker niet zonder dat iemand dit heeft opgemerkt. We hebben het probleem onmiddellijk gesignaleerd en verwijdert. Het nieuwe emoji ontwerp wordt op dit moment uitgerold."

  Verkeerd geïnterpreteerd?

  Bennet Tomlin is ook vrij bot in zijn kritiek op Binance. Toch tempert de cryptocurrency criticus zijn aanval op de exchange. Tomlin zegt dat de logo makers misschien niet over de culturele kennis beschikken. 

  Deze is nodig om te begrijpen dat een swastika teken verkeerd kan worden geïnterpreteerd.

  Swastika met 2 betekenissen

  Het hakenkruis symbool staat in het westen synoniem gelijk aan nazisme. Het wordt oorspronkelijk gebruikt als een symbool voor goddelijkheid en spiritualiteit.

  Binnen diverse oude Oost-Aziatische religies is de swastika nog steeds een vertrouwd beeld. Ze worden gebruikt op tempels in landen als Japan.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.