Crypto nieuws

Binance biedt excuses aan na swastika emoji op verjaardag Hitler

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De grootste cryptocurrency exchange ter wereld biedt zijn excuses aan. Dat doet Binance nadat het een nieuwe emoji onthult op Hitlers verjaardag. Deze lijkt op een swastika.

Wir haben es nicht gewußt...

Twitter gebruikers worden vol verontwaardiging geconfronteerd met de nieuwe hakenkruis emoji. Daartoe maakt Binance een publieke verontschuldiging naar zijn volgers en gebruikers. 

Woensdagochtend retweet de CEO van Binance de originele post. Changpeng Zhao voegt #binance toe om te kunnen pronken met de nieuwe swastika emoji.

Screenshots gaan viral

De originele posts is zo snel mogelijk verwijderd door Binance. Toch doen de screenshots op Twitter als snel de ronde. Gebruikers bekritiseren de emoji en maken onmiddellijk gelijkenissen.

Ook het Twitter account van Nftshare post erover. De tweet wordt gedeeld met hun 300 volgers. Het resultaat is ruim 6000 likes en honderden retweets.

Nftshare zegt dat de nieuwe Binance emoji letterlijk een hakenkruis is. Andere grote accounts op Crypto Twitter haasten zich om grappen te maken over de enorme blunder van Binance.

Geboortedag van Hitler

Gebruikers wijzen ook op de datum van 20 april. Dat is toevallig de geboortedag van Hitler. De meesten denken niet dat Binance opzettelijk naar de nazi partij verwijst. 

Toch geloven ze ook niet dat de fout het gevolg is van een enthousiaste “cannabis dag” viering. Binance verwijdert de tweets direct van haar eigen account en die van Changpeng Zhao. 

Ook wordt de swastika emoji verwijdert. Daarna biedt Binance zijn welgemeende excuses aan. 

Publieke verontschuldiging

De crypto exchange maakt een publieke verontschuldiging. Toch komen deze excuses ruim 8 uur nadat het incident voor het eerst viral gaat. Binance vertelt haar 8,4 miljoen volgers dat de fout erg gênant is. 

De verontschuldiging luidt:

"We weten niet zeker hoe deze emoji door de verschillende lagen van beoordeling is gekomen. Zeker niet zonder dat iemand dit heeft opgemerkt. We hebben het probleem onmiddellijk gesignaleerd en verwijdert. Het nieuwe emoji ontwerp wordt op dit moment uitgerold."

Verkeerd geïnterpreteerd?

Bennet Tomlin is ook vrij bot in zijn kritiek op Binance. Toch tempert de cryptocurrency criticus zijn aanval op de exchange. Tomlin zegt dat de logo makers misschien niet over de culturele kennis beschikken. 

Deze is nodig om te begrijpen dat een swastika teken verkeerd kan worden geïnterpreteerd.

Swastika met 2 betekenissen

Het hakenkruis symbool staat in het westen synoniem gelijk aan nazisme. Het wordt oorspronkelijk gebruikt als een symbool voor goddelijkheid en spiritualiteit.

Binnen diverse oude Oost-Aziatische religies is de swastika nog steeds een vertrouwd beeld. Ze worden gebruikt op tempels in landen als Japan.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.