Crypto nieuws

    Binance biedt excuses aan na swastika emoji op verjaardag Hitler

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De grootste cryptocurrency exchange ter wereld biedt zijn excuses aan. Dat doet Binance nadat het een nieuwe emoji onthult op Hitlers verjaardag. Deze lijkt op een swastika.

    Wir haben es nicht gewußt...

    Twitter gebruikers worden vol verontwaardiging geconfronteerd met de nieuwe hakenkruis emoji. Daartoe maakt Binance een publieke verontschuldiging naar zijn volgers en gebruikers. 

    Woensdagochtend retweet de CEO van Binance de originele post. Changpeng Zhao voegt #binance toe om te kunnen pronken met de nieuwe swastika emoji.

    Screenshots gaan viral

    De originele posts is zo snel mogelijk verwijderd door Binance. Toch doen de screenshots op Twitter als snel de ronde. Gebruikers bekritiseren de emoji en maken onmiddellijk gelijkenissen.

    Ook het Twitter account van Nftshare post erover. De tweet wordt gedeeld met hun 300 volgers. Het resultaat is ruim 6000 likes en honderden retweets.

    Nftshare zegt dat de nieuwe Binance emoji letterlijk een hakenkruis is. Andere grote accounts op Crypto Twitter haasten zich om grappen te maken over de enorme blunder van Binance.

    Geboortedag van Hitler

    Gebruikers wijzen ook op de datum van 20 april. Dat is toevallig de geboortedag van Hitler. De meesten denken niet dat Binance opzettelijk naar de nazi partij verwijst. 

    Toch geloven ze ook niet dat de fout het gevolg is van een enthousiaste “cannabis dag” viering. Binance verwijdert de tweets direct van haar eigen account en die van Changpeng Zhao. 

    Ook wordt de swastika emoji verwijdert. Daarna biedt Binance zijn welgemeende excuses aan. 

    Publieke verontschuldiging

    De crypto exchange maakt een publieke verontschuldiging. Toch komen deze excuses ruim 8 uur nadat het incident voor het eerst viral gaat. Binance vertelt haar 8,4 miljoen volgers dat de fout erg gênant is. 

    De verontschuldiging luidt:

    "We weten niet zeker hoe deze emoji door de verschillende lagen van beoordeling is gekomen. Zeker niet zonder dat iemand dit heeft opgemerkt. We hebben het probleem onmiddellijk gesignaleerd en verwijdert. Het nieuwe emoji ontwerp wordt op dit moment uitgerold."

    Verkeerd geïnterpreteerd?

    Bennet Tomlin is ook vrij bot in zijn kritiek op Binance. Toch tempert de cryptocurrency criticus zijn aanval op de exchange. Tomlin zegt dat de logo makers misschien niet over de culturele kennis beschikken. 

    Deze is nodig om te begrijpen dat een swastika teken verkeerd kan worden geïnterpreteerd.

    Swastika met 2 betekenissen

    Het hakenkruis symbool staat in het westen synoniem gelijk aan nazisme. Het wordt oorspronkelijk gebruikt als een symbool voor goddelijkheid en spiritualiteit.

    Binnen diverse oude Oost-Aziatische religies is de swastika nog steeds een vertrouwd beeld. Ze worden gebruikt op tempels in landen als Japan.

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.