Crypto nieuws

X account Vitalik Buterin gehackt: bijna €600.000 verdwenen uit wallets

Femke Wassink

2023-09-10

Leestijd: 2 minuten

*

Groot nieuws in de crypto wereld. Het X account van Vitalik Buterin is gehackt. Het heeft zijn slachtoffers ruim $691,000 lichter gemaakt. De hackers maakte gebruik van een link die gratis NFT zou weggeven. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Valse link gratis NFT

Volgens een blockchain insider zijn de slachtoffers in de val gelopen door te klikken op een kwaadaardige link. Deze link beloofde een gratis NFT of Non Fungible Token. Dit zijn unieke digitale verzamelobjecten. De hack heeft voor enorme verliezen gezorgd.

De vader van Vitalik, Dmitry Buterin, liet op 9 september via een X-post weten:

“Negeer deze post, blijkbaar is Vitalik gehackt. Hij werkt eraan om de toegang te herstellen.”

"Proto-Danksharding naar Ethereum"

De post is ondertussen verwijderd. Daarin claimde hackers dat Proto-Danksharding naar Ethereum zou komen. De hacker deelde een link voor een vermeend gratis herdenking NFT. Slachtoffers werden verleid om hun wallets te koppelen waarna de hacker de funds kon stelen.

Door deze hack heeft Ethereum ontwikkelaar Bok Khoo of Bokky Poobah op X, beweerd verliezen te hebben geleden in zijn CryptoPunk NFT-collectie. De laagste prijs voor een CryptoPunk NFT is momenteel 46,99 Ether. Dat komt neer op ongeveer $76,837.

Hack van 153.62 ETH of $250,543

ZachXBT houdt zijn ruim 438.000 volgers continu op de hoogte. De meest waardevolle tot nu toe gestolen NFT is CryptoPunk #3983. Deze heeft een waarde van 153.62 ETH. Dat komt neer op een bedrag van ongeveer $250,543.

Een gebruiker suggereerde dat Buterin niet voldoende veiligheidsmaatregelen had getroffen. Anderen zijn het daar niet mee eens. Volgens hen is Vitalik een groot doelwit waardoor verschillende hack methoden mogelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld ook het omkopen van een insider.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.