Crypto nieuws

  X account Vitalik Buterin gehackt: bijna €600.000 verdwenen uit wallets

  Femke Wassink

  2023-09-10

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Groot nieuws in de crypto wereld. Het X account van Vitalik Buterin is gehackt. Het heeft zijn slachtoffers ruim $691,000 lichter gemaakt. De hackers maakte gebruik van een link die gratis NFT zou weggeven. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

  Valse link gratis NFT

  Volgens een blockchain insider zijn de slachtoffers in de val gelopen door te klikken op een kwaadaardige link. Deze link beloofde een gratis NFT of Non Fungible Token. Dit zijn unieke digitale verzamelobjecten. De hack heeft voor enorme verliezen gezorgd.

  De vader van Vitalik, Dmitry Buterin, liet op 9 september via een X-post weten:

  “Negeer deze post, blijkbaar is Vitalik gehackt. Hij werkt eraan om de toegang te herstellen.”

  "Proto-Danksharding naar Ethereum"

  De post is ondertussen verwijderd. Daarin claimde hackers dat Proto-Danksharding naar Ethereum zou komen. De hacker deelde een link voor een vermeend gratis herdenking NFT. Slachtoffers werden verleid om hun wallets te koppelen waarna de hacker de funds kon stelen.

  Door deze hack heeft Ethereum ontwikkelaar Bok Khoo of Bokky Poobah op X, beweerd verliezen te hebben geleden in zijn CryptoPunk NFT-collectie. De laagste prijs voor een CryptoPunk NFT is momenteel 46,99 Ether. Dat komt neer op ongeveer $76,837.

  Hack van 153.62 ETH of $250,543

  ZachXBT houdt zijn ruim 438.000 volgers continu op de hoogte. De meest waardevolle tot nu toe gestolen NFT is CryptoPunk #3983. Deze heeft een waarde van 153.62 ETH. Dat komt neer op een bedrag van ongeveer $250,543.

  Een gebruiker suggereerde dat Buterin niet voldoende veiligheidsmaatregelen had getroffen. Anderen zijn het daar niet mee eens. Volgens hen is Vitalik een groot doelwit waardoor verschillende hack methoden mogelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld ook het omkopen van een insider.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.