Crypto nieuws

Zijn de Tweets van Elon Musk misleiding of slechte grappen?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Tegenwoordig heeft iedereen wel eens van Elon Musk gehoord. Hij is het brein achter de Tesla en lanceerde voorkort zijn eigen raket. Ook op de cryptomarkt laat Elon Musk regelmatig wat van zich horen. Recentelijk kocht zijn bedrijf, Tesla, een grote hoeveelheid bitcoins. Dit was uiteraard in het beste belang van het bedrijf. De aankoop van de bitcoins is de meest effectieve manier waarop Elon Musk, de CEO van Tesla, en het bedrijf op korte termijn hun balans kunnen versterken en Tesla kunnen positioneren om zijn langetermijnvisie uit te voeren. Veel aanhangers van Elon Musk prijzen deze man voor zijn uitvindingen en zien hem als een vriendelijke zakenman. Toch waren veel fans niet gediend van wat Elon Musk deze week heeft gedaan. Hoewel er geen sprake was van illegale praktijken of technische frauduleus roepen de Tweets van Elon Musk over de Dogecoin veel weerstand op.

Who let the Doge out

Afgelopen week plaatste Elon Musk de Tweet ‘’Who let the Doge out’’. Wellicht dacht hij dat zijn volgers de humor in deze Tweet konden inzien en probeerde hij simpelweg een komiek te spelen. Echter, als dit het plan was van de CEO van Tesla dan had hij volledig gefaald. De Tweet ‘’Who let the Doge out’’ moest verwijzen naar het nummer ‘’Who Let The Dogs Out’’ van The Baha Men dat werd uitgebracht in 1998. De volgers van Elon Musk vonden de gemaakte grap slecht en konden de grap niet waarderen.

Een grap of toch een rookgordijn?

Enige tijd na de Tweets van Elon Musk werd onthuld dat zijn bedrijf Tesla maar liefst 1,5 miljard aan bitcoins had gekocht. Echter, het is onmogelijk om zoveel bitcoins in één keer te kopen. Daarom begonnen handelaren en aanhangers van Elon Musk te speculeren over zijn gedrag. Het zal maar zo kunnen zijn dat zijn Tweets een soort rookgordijn moesten vormen voor de transacties die Tesla ging uitvoeren. Om 1,5 miljard aan bitcoins te kopen zijn meerdere transacties nodig. Er zijn duizenden transacties nodig die waarschijnlijk via verschillende uitwisselingen plaats moeten vinden. Het verleden heeft geleerd dat het gedrag van Elon Musk de prijs van de bitcoins beïnvloede. Toen hij in januari in zijn Twitter-bio de hashtag ‘bitcoin’ plaatste steeg de prijs binnen een paar uur met 20 procent. Hieruit kan worden afgeleid dat het logisch is dat Elon Musk de handelaren op de cryptomarkt probeerde af te leiden om te voorkomen dat de prijs zal stijgen op het moment dat hij de bitcoins kocht. Een slimme zet van de CEO van Tesla.

Geen empathie

Het was dus een slimme zet van Elon Musk om het publiek af te leiden met zijn Tweets. Echter, het zorgde er wel voor dat veel mensen Elon Musk opnieuw gingen evalueren. Zij voelden afkeer tegen zijn onvermogen om empathie te voelen voor zijn volgers en het soort desinformatie dat hij bereid is te verspreiden voor zijn eigen voordeel. Een ander gevolg van de Tweets van Elon Musk was dat de prijs van de Dogecoin enorm omhoog schoot. Als gevolg hiervan begonnen zowel ervaren handelaren als nieuwe handelaren abnormaal grote risico’s te nemen op de cryptomarkt. Het is mogelijk dat deze handelaren enorm veel geld gaan verliezen als gevolg van de genomen risico’s. Daarnaast is het gedrag van Elon Musk ook niet prettig wanneer je bedenkt dat hij nieuw is bij Bitcoin. Een nieuwe handelaar die verwarring probeert te zaaien bij andere nieuwe handelaren is niet heel empathisch.

Of was het toch alleen een slechte grap?

Het kan natuurlijk altijd nog zo zijn dat de Tweets van Elon Musk slechts hele slechte grappen waren en dat ze geen deel uitmaakten van een groot rookgordijn om de prijs van de bitcoins te drukken. Maar maakt dit de situatie dan beter? Misschien een beetje. Echter, als de woordspelingen slechts flauwe grappen waren dan betekent dit ook dat Elon Musk voor een korte periode spot dreef met mensen die in hem geloofden en wellicht aanhangers van zijn werk waren, terwijl hij zelf op de achtergrond stiekem heel veel bitcoins kocht.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.