Crypto nieuws

Zijn de Tweets van Elon Musk misleiding of slechte grappen?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Tegenwoordig heeft iedereen wel eens van Elon Musk gehoord. Hij is het brein achter de Tesla en lanceerde voorkort zijn eigen raket. Ook op de cryptomarkt laat Elon Musk regelmatig wat van zich horen. Recentelijk kocht zijn bedrijf, Tesla, een grote hoeveelheid bitcoins. Dit was uiteraard in het beste belang van het bedrijf. De aankoop van de bitcoins is de meest effectieve manier waarop Elon Musk, de CEO van Tesla, en het bedrijf op korte termijn hun balans kunnen versterken en Tesla kunnen positioneren om zijn langetermijnvisie uit te voeren. Veel aanhangers van Elon Musk prijzen deze man voor zijn uitvindingen en zien hem als een vriendelijke zakenman. Toch waren veel fans niet gediend van wat Elon Musk deze week heeft gedaan. Hoewel er geen sprake was van illegale praktijken of technische frauduleus roepen de Tweets van Elon Musk over de Dogecoin veel weerstand op.

Who let the Doge out

Afgelopen week plaatste Elon Musk de Tweet ‘’Who let the Doge out’’. Wellicht dacht hij dat zijn volgers de humor in deze Tweet konden inzien en probeerde hij simpelweg een komiek te spelen. Echter, als dit het plan was van de CEO van Tesla dan had hij volledig gefaald. De Tweet ‘’Who let the Doge out’’ moest verwijzen naar het nummer ‘’Who Let The Dogs Out’’ van The Baha Men dat werd uitgebracht in 1998. De volgers van Elon Musk vonden de gemaakte grap slecht en konden de grap niet waarderen.

Een grap of toch een rookgordijn?

Enige tijd na de Tweets van Elon Musk werd onthuld dat zijn bedrijf Tesla maar liefst 1,5 miljard aan bitcoins had gekocht. Echter, het is onmogelijk om zoveel bitcoins in één keer te kopen. Daarom begonnen handelaren en aanhangers van Elon Musk te speculeren over zijn gedrag. Het zal maar zo kunnen zijn dat zijn Tweets een soort rookgordijn moesten vormen voor de transacties die Tesla ging uitvoeren. Om 1,5 miljard aan bitcoins te kopen zijn meerdere transacties nodig. Er zijn duizenden transacties nodig die waarschijnlijk via verschillende uitwisselingen plaats moeten vinden. Het verleden heeft geleerd dat het gedrag van Elon Musk de prijs van de bitcoins beïnvloede. Toen hij in januari in zijn Twitter-bio de hashtag ‘bitcoin’ plaatste steeg de prijs binnen een paar uur met 20 procent. Hieruit kan worden afgeleid dat het logisch is dat Elon Musk de handelaren op de cryptomarkt probeerde af te leiden om te voorkomen dat de prijs zal stijgen op het moment dat hij de bitcoins kocht. Een slimme zet van de CEO van Tesla.

Geen empathie

Het was dus een slimme zet van Elon Musk om het publiek af te leiden met zijn Tweets. Echter, het zorgde er wel voor dat veel mensen Elon Musk opnieuw gingen evalueren. Zij voelden afkeer tegen zijn onvermogen om empathie te voelen voor zijn volgers en het soort desinformatie dat hij bereid is te verspreiden voor zijn eigen voordeel. Een ander gevolg van de Tweets van Elon Musk was dat de prijs van de Dogecoin enorm omhoog schoot. Als gevolg hiervan begonnen zowel ervaren handelaren als nieuwe handelaren abnormaal grote risico’s te nemen op de cryptomarkt. Het is mogelijk dat deze handelaren enorm veel geld gaan verliezen als gevolg van de genomen risico’s. Daarnaast is het gedrag van Elon Musk ook niet prettig wanneer je bedenkt dat hij nieuw is bij Bitcoin. Een nieuwe handelaar die verwarring probeert te zaaien bij andere nieuwe handelaren is niet heel empathisch.

Of was het toch alleen een slechte grap?

Het kan natuurlijk altijd nog zo zijn dat de Tweets van Elon Musk slechts hele slechte grappen waren en dat ze geen deel uitmaakten van een groot rookgordijn om de prijs van de bitcoins te drukken. Maar maakt dit de situatie dan beter? Misschien een beetje. Echter, als de woordspelingen slechts flauwe grappen waren dan betekent dit ook dat Elon Musk voor een korte periode spot dreef met mensen die in hem geloofden en wellicht aanhangers van zijn werk waren, terwijl hij zelf op de achtergrond stiekem heel veel bitcoins kocht.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.