Crypto nieuws

Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

Redactie

2023-09-24

Leestijd: 2 minuten

*

In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

Mismatch bankgegevens en exchange account

In mei 2021 wilde Manivel een bescheiden bedrag van 100 AUD overmaken naar het Crypto.com account van haar partner. Door een mismatch tussen de bankgegevens en het account, heeft Crypto.com het bedrag teruggestort.

Check hier of Crypto.com voorkomt in deze gids met de TOP 10 beste crypto exchanges.

AUD naar 10,5 AUD

De terugstorting door de exchange ging niet helemaal correct. In plaats van 100 AUD, kreeg Manivel 10,5 miljoen AUD teruggestort. Deze enorme financiële blunder kwam pas aan het licht in december 2021.

De fout werd ontdekt tijdens de jaarlijkse audit van de exchange. Het gevolg was een rechtszaak. De rechter oordeelde dat het geld terug moest naar Crypto.com. Maar, er is een belangrijke twist in deze pijnlijke fout.

Alles uitgegeven

Voordat de fout door de exchange werd ontdekt, had het stel het geld al uitgegeven. Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne kocht 4 huizen en diverse luxe en dure auto's.

Ook deden ze een overboeking van 4 miljoen AUD naar een bank in Maleisië. Eén van die huizen is een luxe villa in Craigieburn. De woning met 5 slaapkamers en badkamers heeft een waarde van 1,35 miljoen AUD.

Door de rechter is bevolen dat de luxe woning moet worden verkocht. De opbrengst moet terug naar de exchange.

"Prijs van Crypto.com"

In 2022 beweerde het stel in de rechtszaal dat ze dachten een prijs te hebben gewonnen die werd uitgegeven door Crypto.com. Singh gaf aan eerder een melding van een wedstrijd van het bedrijf te hebben ontvangen.

Michi Chan Fores, compliance officer bij Crypto.com, ontkende dat zo'n wedstrijd heeft bestaan. Manivel is inmiddels aangeklaagd voor diefstal. Hij heeft schuld bekend en is veroordeeld tot 18 maanden maatschappelijk werk.

De straf is inclusief 6 maanden intensieve toezicht en onbetaalde arbeid. Manivel ontvangt de straf na zijn 209 dagen in voorarrest die hij inmiddels heeft uitgezeten. Het pleidooi van Singh staat gepland op 23 oktober.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.