Crypto nieuws

  Nieuwe Terra LUNA 2.0 gaat live na herstelplan van Do Kwon

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het Terra 2.0 mainnet Phoenix 1 gaat vandaag live. Dit is geheel volgens de oorspronkelijke tijdlijn van de Terra ontwikkelaars. Het begint direct met het produceren van blocks.

  Nieuw leven inblazen

  Do Kwon bevestigd de lancering van de nieuwe Terra. De CEO van Terraform Labs zegt dat het ecosysteem van Terra en Terra USD nieuw leven in wordt geblazen. 

  Het plan van Do Kwon omvat het hard forken van de bestaande blockchain. Ook het uitgeven van nieuwe LUNA munten aan bestaande investeerders hoort daarbij.

  De uitgifte gebeurt op basis van een momentopname. Er worden momenten gebruikt van voor de LUNA en UST crash. Dit resulteerde in oninbare verliezen voor investeerders.

  Phoenix 1 gaat live

  Het Terra 2.0 mainnet draagt de naam Phoenix 1 en gaat live op 28 mei. Dit is geheel volgens de oorspronkelijke tijdlijn van de ontwikkelaars.

  De productie van blocks wordt direct in gang gezet. Kwon zegt ook dat publieke node diensten, wallets en explorers het mainnet volgen. Ook zij zullen daarna snel live gaan. 

  Tokens uitgeven

  Terra 2.0 is een navolging van het plan uit het oorspronkelijke voorstel. Hierin luidt de aanbeveling om de nieuwe LUNA tokens uit te geven aan bestaande investeerders. 

  De CEO zegt dat gebruikers nu het nieuw uitgegeven LUNA token saldo kunnen zien. In een reactie laat de mede oprichter van Terraform Labs het volgende weten:

  "Om het LUNA of LUNA 2 token saldi te bekijken kun je inloggen op het station en de pagina vernieuwen."

  Grootboek en instructies

  Beleggers die migreren via het inter blockchain communicatieprotocol moeten ook een station wallet aanmaken. Deze moet hetzelfde grootboek hebben.

  Ook moeten er instructies worden gevolgd. Deze worden vrijgegeven bij het aanmaken van de wallet. Do Kwon deelt ook een officiële portaal link. Hierin kunnen gebruikers het saldo van hun Terra wallet bekijken. 

  Ondersteuning met airdrops

  Meerdere crypto exchanges sluiten zich aan bij de herlancering van Terra. Dat doen ze door hun ondersteuning te bieden door middel van airdrops.

  Volgens het plan komen gebruikers in aanmerking voor het ontvangen van nieuwe tokens. Zij zijn al in het bezit van Terra Luna Classic, Terra USD Classic en Anchor Protocol UST.

  Binance redt projecten

  Talrijke crypto ecosystemen staan op om de Terra projecten weer tot leven te brengen. Dat geldt ook voor Binance. Het bedrijf biedt investeringen en ondersteuning.  

  Dat geldt met name voor projecten die overwegen om te migreren uit het Terra ecosysteem. Gwendolyn Regina bevestigt de intentie van het bedrijf. 

  De investeringsdirecteur van BNB Chain wil prominente bouwers uit het Terra ecosysteem onder zijn hoede nemen. In een reactie laat Regina het volgende weten:

  "Het Terra ecosysteem heeft veel getalenteerde makers en ontwikkelaars. Onze steun is gericht op het helpen van deze bouwers en teams. Zij bouwen nieuwe projecten op de BNB Chain. We zijn geïnteresseerd in het ondersteunen van ontwikkelaars en projecten. Op deze manier lopen zij geen toekomstig potentieel mis."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.