Crypto nieuws

Nieuwe Terra LUNA 2.0 gaat live na herstelplan van Do Kwon

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Terra 2.0 mainnet Phoenix 1 gaat vandaag live. Dit is geheel volgens de oorspronkelijke tijdlijn van de Terra ontwikkelaars. Het begint direct met het produceren van blocks.

Nieuw leven inblazen

Do Kwon bevestigd de lancering van de nieuwe Terra. De CEO van Terraform Labs zegt dat het ecosysteem van Terra en Terra USD nieuw leven in wordt geblazen. 

Het plan van Do Kwon omvat het hard forken van de bestaande blockchain. Ook het uitgeven van nieuwe LUNA munten aan bestaande investeerders hoort daarbij.

De uitgifte gebeurt op basis van een momentopname. Er worden momenten gebruikt van voor de LUNA en UST crash. Dit resulteerde in oninbare verliezen voor investeerders.

Phoenix 1 gaat live

Het Terra 2.0 mainnet draagt de naam Phoenix 1 en gaat live op 28 mei. Dit is geheel volgens de oorspronkelijke tijdlijn van de ontwikkelaars.

De productie van blocks wordt direct in gang gezet. Kwon zegt ook dat publieke node diensten, wallets en explorers het mainnet volgen. Ook zij zullen daarna snel live gaan. 

Tokens uitgeven

Terra 2.0 is een navolging van het plan uit het oorspronkelijke voorstel. Hierin luidt de aanbeveling om de nieuwe LUNA tokens uit te geven aan bestaande investeerders. 

De CEO zegt dat gebruikers nu het nieuw uitgegeven LUNA token saldo kunnen zien. In een reactie laat de mede oprichter van Terraform Labs het volgende weten:

"Om het LUNA of LUNA 2 token saldi te bekijken kun je inloggen op het station en de pagina vernieuwen."

Grootboek en instructies

Beleggers die migreren via het inter blockchain communicatieprotocol moeten ook een station wallet aanmaken. Deze moet hetzelfde grootboek hebben.

Ook moeten er instructies worden gevolgd. Deze worden vrijgegeven bij het aanmaken van de wallet. Do Kwon deelt ook een officiële portaal link. Hierin kunnen gebruikers het saldo van hun Terra wallet bekijken. 

Ondersteuning met airdrops

Meerdere crypto exchanges sluiten zich aan bij de herlancering van Terra. Dat doen ze door hun ondersteuning te bieden door middel van airdrops.

Volgens het plan komen gebruikers in aanmerking voor het ontvangen van nieuwe tokens. Zij zijn al in het bezit van Terra Luna Classic, Terra USD Classic en Anchor Protocol UST.

Binance redt projecten

Talrijke crypto ecosystemen staan op om de Terra projecten weer tot leven te brengen. Dat geldt ook voor Binance. Het bedrijf biedt investeringen en ondersteuning.  

Dat geldt met name voor projecten die overwegen om te migreren uit het Terra ecosysteem. Gwendolyn Regina bevestigt de intentie van het bedrijf. 

De investeringsdirecteur van BNB Chain wil prominente bouwers uit het Terra ecosysteem onder zijn hoede nemen. In een reactie laat Regina het volgende weten:

"Het Terra ecosysteem heeft veel getalenteerde makers en ontwikkelaars. Onze steun is gericht op het helpen van deze bouwers en teams. Zij bouwen nieuwe projecten op de BNB Chain. We zijn geïnteresseerd in het ondersteunen van ontwikkelaars en projecten. Op deze manier lopen zij geen toekomstig potentieel mis."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.