Crypto nieuws

Nieuwe Terra LUNA 2.0 gaat live na herstelplan van Do Kwon

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Terra 2.0 mainnet Phoenix 1 gaat vandaag live. Dit is geheel volgens de oorspronkelijke tijdlijn van de Terra ontwikkelaars. Het begint direct met het produceren van blocks.

Nieuw leven inblazen

Do Kwon bevestigd de lancering van de nieuwe Terra. De CEO van Terraform Labs zegt dat het ecosysteem van Terra en Terra USD nieuw leven in wordt geblazen. 

Het plan van Do Kwon omvat het hard forken van de bestaande blockchain. Ook het uitgeven van nieuwe LUNA munten aan bestaande investeerders hoort daarbij.

De uitgifte gebeurt op basis van een momentopname. Er worden momenten gebruikt van voor de LUNA en UST crash. Dit resulteerde in oninbare verliezen voor investeerders.

Phoenix 1 gaat live

Het Terra 2.0 mainnet draagt de naam Phoenix 1 en gaat live op 28 mei. Dit is geheel volgens de oorspronkelijke tijdlijn van de ontwikkelaars.

De productie van blocks wordt direct in gang gezet. Kwon zegt ook dat publieke node diensten, wallets en explorers het mainnet volgen. Ook zij zullen daarna snel live gaan. 

Tokens uitgeven

Terra 2.0 is een navolging van het plan uit het oorspronkelijke voorstel. Hierin luidt de aanbeveling om de nieuwe LUNA tokens uit te geven aan bestaande investeerders. 

De CEO zegt dat gebruikers nu het nieuw uitgegeven LUNA token saldo kunnen zien. In een reactie laat de mede oprichter van Terraform Labs het volgende weten:

"Om het LUNA of LUNA 2 token saldi te bekijken kun je inloggen op het station en de pagina vernieuwen."

Grootboek en instructies

Beleggers die migreren via het inter blockchain communicatieprotocol moeten ook een station wallet aanmaken. Deze moet hetzelfde grootboek hebben.

Ook moeten er instructies worden gevolgd. Deze worden vrijgegeven bij het aanmaken van de wallet. Do Kwon deelt ook een officiële portaal link. Hierin kunnen gebruikers het saldo van hun Terra wallet bekijken. 

Ondersteuning met airdrops

Meerdere crypto exchanges sluiten zich aan bij de herlancering van Terra. Dat doen ze door hun ondersteuning te bieden door middel van airdrops.

Volgens het plan komen gebruikers in aanmerking voor het ontvangen van nieuwe tokens. Zij zijn al in het bezit van Terra Luna Classic, Terra USD Classic en Anchor Protocol UST.

Binance redt projecten

Talrijke crypto ecosystemen staan op om de Terra projecten weer tot leven te brengen. Dat geldt ook voor Binance. Het bedrijf biedt investeringen en ondersteuning.  

Dat geldt met name voor projecten die overwegen om te migreren uit het Terra ecosysteem. Gwendolyn Regina bevestigt de intentie van het bedrijf. 

De investeringsdirecteur van BNB Chain wil prominente bouwers uit het Terra ecosysteem onder zijn hoede nemen. In een reactie laat Regina het volgende weten:

"Het Terra ecosysteem heeft veel getalenteerde makers en ontwikkelaars. Onze steun is gericht op het helpen van deze bouwers en teams. Zij bouwen nieuwe projecten op de BNB Chain. We zijn geïnteresseerd in het ondersteunen van ontwikkelaars en projecten. Op deze manier lopen zij geen toekomstig potentieel mis."

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.