Coinbase review

In deze uitgebreide Coinbase review ontdek je deze crypto exchange tot in detail.

Coinbase in het kort

Op het moment van schrijven kun je uit veel exchanges kiezen. Veel van deze crypto exchanges zijn uit ons eigen land afkomstig, maar dat geldt voor Coinbase niet. Nee, Coinbase is één van de Amerikaanse crypto exchanges. En het is niet zomaar een Amerikaanse crypto exchange. Nee, door de jaren heen is Coinbase uitgegroeid tot één van de grootste crypto exchanges. Niet alleen van Amerika, maar eigenlijk van de hele wereld.

Wat bij Coinbase vooral opvalt, is de innovatie. Deze exchange is continu bezig met nieuwe projecten, nieuwe functies en nieuwe technologieën. Dit blijkt onder meer uit Web3. Dit is een nieuwe generatie van internet, waarop het mogelijk is om met crypto te betalen voor bijvoorbeeld diensten en services op het internet. Als je naar de homepagina van Coinbase gaat, maak je eigenlijk direct kennis met Web3.

De belangrijkste eigenschappen van Coinbase

Is het aan te raden om bij Coinbase een account aan te maken? Dit hangt vooral van je wensen af. Als je per sé bij een Nederlandse exchange een account aan wilt maken, valt Coinbase direct af. Heb je echter andere eisen die je aan je exchange stelt? Dan is het zeker interessant om eens naar Coinbase te kijken. Deze Amerikaanse crypto exchange heeft namelijk opvallend veel te bieden!

Divers aanbod van cryptomunten

In welke cryptomunten zou je idealiter willen handelen? Feit is dat je bij Coinbase meer dan voldoende keuze hebt. Je hebt uit meer dan 105 verschillende cryptovaluta’s de keuze. Dit stelt je in staat om op de gewenste manier te handelen.

Bij Coinbase ligt de focus op onder meer Amerikaanse cryptovaluta’s. Dit heeft puur te maken met de historie en het vestigingsland van deze exchange. Daarbij is het ook goed om aan te geven dat je bij Coinbase ook in kleinere altcoins kunt handelen. Uiteraard handel je bij Coinbase ook in de grootste cryptomunten. Al met al gaat het om een divers aanbod van cryptovaluta’s.

Eenvoudige processen

Als je bij Coinbase een account aanmaakt, gaat dit bijzonder snel. Je maakt binnen een paar minuten je account aan, waarna je wel nog je account moet verifiëren. Dit doe je bijvoorbeeld door een kopie van je ID of paspoort te uploaden. Nadat je dat gedaan hebt, verifieert Coinbase je aanmelding ook nog even. Dit is overigens een wettelijke verplichting waar elke crypto exchange mee te maken heeft.

Het aanmeldingsproces loopt bij Coinbase in ieder geval gesmeerd. Dat geldt ook voor de andere processen. Wil je bij Coinbase crypto kopen dan wel verkopen? Je hoeft daar echt geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben. Nee, het is juist opvallend makkelijk om bij Coinbase in crypto te handelen. Je doet dit eenvoudig via de website, maar mogelijk nóg eenvoudiger via de mobiele app.

Veel betaalmethoden

Wil je geld naar je account storten? Dan is het uiteraard wenselijk dat je uit meerdere betaalmethoden kunt kiezen. Wat bij Coinbase in ieder geval direct opvalt, is dat je ook met iDeal geld kunt storten.

Waarom dit opvallend is? Omdat iDeal een Nederlands betaalmiddel is. En Coinbase dus allesbehalve een Nederlandse crypto exchange is. Het team van Coinbase heeft er echter dus wel voor gekozen om iDeal ook als betaalmethode aan te bieden. Een geweldige keuze, wat ons betreft.

Let wel op: het is niet mogelijk om de crypto rechtstreeks met iDeal te kopen. Je kunt met iDeal wel geld naar je account overmaken. Nadat je dat hebt gedaan, kun je die euro’s gebruiken om cryptocurrency te kopen. Ook moet je rekening met kosten houden, waarover later meer.

Uiterst veilig

Voor elke cryptohandelaar is veiligheid één van de belangrijkste items. Gelukkig is het bij Coinbase mogelijk om 100% veilig te handelen in crypto. Dit heeft onder meer met deze veiligheidsfeatures te maken:

  • Veilige opslag. Alle digitale valuta’s die je bij Coinbase laat staan, worden in een beveiligde offline opslag opgeslagen. Doordat dit grotendeels offline plaatsvindt, is je digitale valuta niet gevoelig voor bijvoorbeeld een hack.
  • Beschermde activa. Coinbase heeft meerdere risicobeheersmaatregelen in het leven geroepen. Met deze maatregelen wordt actief getracht om al je activa te beschermen. De ervaring leert dat Coinbase dit uiterst goed af gaat.
  • Two factor authentication. Wil je bij Coinbase op je account inloggen? Dan kun je ervoor kiezen om hier een extra tussenstap aan toe te voegen. In dat geval krijg je op je smartphone een unieke code. Alleen als je die code invult, kun je op je account inloggen. 
  • Modernste versleuteling. Coinbase geeft ook aan dat zij de modernste versleuteling van beveiliging gebruiken. Hierdoor is het voor het team van Coinbase mogelijk om jou en je digitale activa op de best mogelijke manier te beschermen.
  • Beursgenoteerd bedrijf. In april 2021 is Coinbase naar de beurs gegaan. Dat houdt in dat Coinbase op dit moment een beursgenoteerd bedrijf is en dus aan bepaalde eisen moet voldoen. Deze eisen werken eigenlijk in het voordeel van jou, als handelaar. 

Voor veel traders geschikt

De focus van Coinbase ligt absoluut niet op één doelgroep. Nee, deze crypto exchange is eigenlijk voor alle soorten traders geschikt. Voor onder meer beginnende handelaren biedt Coinbase de nodige voordelen. Dat is met name te danken aan de eenvoud van dit handelsplatform. Als je nog geen ervaring met crypto hebt, wil je uiteraard op een zo’n eenvoudig mogelijke manier handelen. Dat is bij Coinbase goed mogelijk.

Zie je jezelf als een ervaren handelaar? Dan biedt Coinbase Pro uitkomst. Dit is een uitgebreide functie van het handelsplatform van Coinbase, waarbij je onder meer van allerlei uitgebreide handelstools geschikt. Deze tools zijn niet alleen voor ervaren handelaren interessant, maar ook voor actieve handelaren. Het is wel goed om te weten dat Coinbase Pro absoluut niet voor beginners geschikt is.

Tot slot richt Coinbase zich ook nog op institutionele beleggers. Dit doet Coinbase zelfs als één van de beste, waardoor Coinbase oprecht voor veel handelaren geschikt is.

Relatief hoge kosten

Vooralsnog is deze Coinbase review behoorlijk positief. Tegelijkertijd moeten we ook opmerken dat deze crypto exchange niet perfect is. Dit heeft onder meer met de kosten te maken.

Zo moet je bij Coinbase rekening houden met 1,49% transactiekosten bij het kopen of verkopen van digitale valuta. Dit percentage is ontzettend hoog te noemen. Met name als je het afzet tegen bijvoorbeeld Binance en Finst.

Maak je gebruik van Coinbase Pro? Dan heb je wel met andere kosten te maken. Het ontbreekt hierbij mogelijk enigszins aan transparantie. Verdiep je dus altijd even goed in de kosten.

Je hebt tot slot bij Coinbase ook nog met kosten bij de betaalmethode te maken. Deze kosten zijn echter gelijk aan de hierboven benoemde transactiekosten. Of beter gezegd: de betaalkosten en de transactiekosten zijn bij Coinbase gelijk aan elkaar. Dit is alleen niet het geval als je voor een betaling met PayPal of debet kaart kiest. In dat geval betaal je maar liefst 3,99% aan kosten.

Handelsbeperkingen

Doordat Coinbase een Amerikaanse exchange is, heb je met handelsbeperkingen rekening te houden. Deze beperkingen zorgen er bijvoorbeeld voor dat sommige cryptovaluta alleen met de Amerikaanse dollar te verhandelen is. Op de website van Coinbase vind je hier meer informatie over.

Sowieso is het verstandig om even goed naar de website van Coinbase te kijken. Op de website staan namelijk ruim 15.000 cryptovaluta benoemd, maar je kunt niet in al deze cryptovaluta beleggen. Op dit moment kun je bij deze crypto exchange in meer dan 150 munten handelen.

Veel handelsmogelijkheden

Eerder in deze Coinbase review gaven we aan dat deze exchange voor veel beleggers geschikt is. Dit heeft onder meer met de vele handelsmogelijkheden te maken. 

Het is bij Coinbase uiteraard mogelijk om cryptovaluta in te kopen en vervolgens te verkopen. Je kunt dit via het eenvoudige handelsplatform doen, maar ook via Coinbase Pro.

Verder is het bij Coinbase mogelijk om met crypto staking aan de slag te gaan. Je laat hierbij je digitale valuta bij Coinbase staan. In ruil daarvoor ontvang je rente. Deze rente kan oplopen tot maar liefst 5%.

Het is ook nog mogelijk om automatisch te handelen. Coinbase biedt speciale API’s aan, waarmee je volledig automatisch je trades kunt laten plaatsen. Dit is op zich interessant, maar het is wel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent.

Prima wallet

Heb je de gewenste cryptomunten bij Coinbase gekocht? Dan geniet je van de nodige mogelijkheden qua opslag. Het is namelijk mogelijk om je digitale valuta bij deze crypto exchange op een veilige manier te bewaren. Coinbase biedt bijvoorbeeld voor alle munten een zogeheten built-in wallet aan.

Met deze wallet geniet je van een paar voordelen:

  • Je wallet is altijd gekoppeld aan de Coinbase exchange
  • De wallet van Coinbase is geschikt voor alle munten die je bij Coinbase kunt verhandelen
  • Je kunt bij Coinbase digitale valuta overmaken naar andere wallets, waarbij je alleen de username in hoeft te vullen. Je hebt hierbij dus niks van doen met complexe adressen

Voordat je van deze voordelen kunt profiteren, moet je een Coinbase wallet aanmaken. Dit spreekt voor zich, zelfs als je een beginnende handelaar bent.

Overzichtelijk handelsplatform

Onder aan de streep kunnen we stellen dat het handelsplatform van Coinbase overzichtelijk is. Het platform kent een logische opbouw, kent een fijn kleurenpalet en lijkt geoptimaliseerd te zijn voor de beginnende handelaar.

Overigens zijn wij ook over de mobiele app van Coinbase te spreken. De app biedt de juiste functies aan en is minstens net zo overzichtelijk als de website. Mocht je veel onderweg zijn, dan biedt de app van Coinbase dus voldoende mogelijkheden.

Alternatieven voor Coinbase

Ben je niet voor de volle 100% overtuigd van Coinbase? Dan is het interessant om ook eens naar Binance te kijken. Dit is de grootste crypto exchange ter wereld, hanteert zeer lage kosten en biedt een nog gevarieerder aanbod van cryptovaluta aan. Bij Binance heb je de keuze uit een paar honderd cryptomunten!

Gaat je voorkeur toch uit naar een Nederlandse crypto exchange? Dan is onder meer Bitvavo een interessante optie. Bij Bitvavo geniet je ook van een divers aanbod van cryptomunten, van lage kosten en van Nederlandse ondersteuning.

Dat geldt ook voor Finst. Dit wordt beschouwd als de grootste concurrent van Bitvavo, aangezien Finst nóg goedkoper dan Bitvavo is. Ook heeft Finst bewezen dat zij één van de veiligste crypto exchanges van het moment zijn. Dit spreekt ongetwijfeld veel mensen aan. Jou ook?

Conclusie: is Coinbase een aanrader?


Ja, Coinbase is een meer dan prima crypto exchange. Deze beursgenoteerde crypto exchange is betrouwbaar, biedt veel handelsmogelijkheden en is voor veel handelaren geschikt.

Je geniet bij Coinbase ook van de gewenste veiligheid. Dit komt door het toezicht vanuit de Amerikaanse financiële waakhond, maar ook door de vele veiligheidsfeatures. Al met al is het een feestje om bij Coinbase te handelen.

Maak direct je account bij Coinbase aan. Hier ga je, wat ons betreft, geen spijt van krijgen.

Veelgestelde vragen over Coinbase

Welke cryptocurrency’s kan ik verhandelen op Coinbase?

Je hebt uit meer dan 150 cryptocurrency’s de keuze bij Coinbase. Het gaat hierbij logischerwijs om alle bekende valuta’s, maar ook om minder bekende altcoins. 

Is Coinbase veilig en betrouwbaar?
Ja, Coinbase is 100% veilig en betrouwbaar. Men heeft voor een geweldige veiligheidsinfrastructuur gekozen en staat ook nog onder toezicht. Dit komt doordat Coinbase sinds april 2021 een beursgenoteerd bedrijf is.

Wat zijn de kosten bij het gebruik van Coinbase?
Bij Coinbase moet je rekening houden met transactiekosten van 1,49%. Ook heb je met vaste kosten te maken. Deze vaste kosten zijn afhankelijk van het exacte transactiebedrag.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges