Crypto.com review

Lees hier alles over deze unieke en interessante crypto exchange

Crypto.com in het kort

Je kunt Crypto.com niet als zomaar een crypto exchange zien. Dit platform is namelijk véél meer dan een crypto exchange. Zo is het bij dit platform ook mogelijk om een crypto creditcard aan te vragen. Tevens maakt Crypto.com het mogelijk om in crypto uitbetaald te worden.

De oprichting van Crypto.com geschiedde al in 2016. Doordat deze exchange al in dat jaar opgericht werd, is het één van de oudste actieve crypto exchanges. De exchange heeft door de jaren heen een goede naam opgebouwd en is opvallend groot geworden.

Crypto.com gaat verder daar waar een normale crypto exchange stopt. Dat is eigenlijk één van de beste manieren om deze crypto exchange te omschrijven. Deze exchange biedt bijvoorbeeld unieke handelsmogelijkheden aan. 

Daarbij moeten we ook de eigen blockchain aanstippen. De Crypto.org Chain blockchain is een eigen blockchain systeem. Door de eigen blockchain en tal van complexe ordertypes is Crypto.com vooral voor de ervaren belegger geschikt.

De belangrijkste eigenschappen

Heb je meerdere crypto exchanges op je shortlist staan? En wil je tussen deze exchanges de juiste keuze maken? Dan is het zaak om op meerdere belangrijke aandachtspunten te letten. Onze experts helpen je hier graag een handje bij. Dit doen we door in deze Crypto.com review de belangrijkste eigenschappen van deze exchange te bespreken.

Crypto.com app

Wil je bij Crypto.com handelen in crypto? Dan heb je hier de Crypto.com app voor nodig. Deze crypto exchange heeft ervoor gekozen om alle functies in een mobiele app te gieten. 

Kun je dan helemaal niet inloggen op de normale website van Crypto.com? Nee, dat is inderdaad het geval. Ga maar eens naar de website van Crypto.com. Je ziet nergens een button met ‘Log In’ of iets dergelijks staan. Deze crypto exchange zet simpelweg volledig in op de mobiele app.

Gelukkig biedt de app alles waar je naar op zoek kunt zijn:

  • De app is super overzichtelijk. Ondanks dat Crypto.com in haar app de nodige functies toegevoegd heeft, is de app super overzichtelijk gebleken. Zelfs als je voor de eerste keer van de Crypto.com app gebruikmaakt, spreekt de app voor zich.
  • De app is snel en stabiel. Ook is het een groot voordeel dat de app van Crypto.com lekker snel is. Als je even snel een trade wilt plaatsen, is dat goed mogelijk. Verder is gebleken dat de app stabiel is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de app onverhoopt offline is of heel traag laadt.
  • De app is voor alle smartphones en tablets geschikt. Heb je een iOS smartphone of tablet? Dan kun je gebruik van de Crypto.com app maken. Heb je een Android smartphone of tablet? Ook dan kun je gebruik van deze app maken.

Crypto traden

Heb je de wens om ‘normaal’ crypto te traden? Dan zit je hiervoor bij Crypto.com goed. Het is namelijk bij deze exchange mogelijk in meer dan 250 verschillende cryptovaluta’s te beleggen.

Beleg je graag in de grootste cryptovaluta? Dan zit je uiteraard bij Crypto.com goed. In het aanbod vind je alle grote cryptovaluta’s terug. Maar, je vindt bij deze exchange ook minder bekende altcoins terug. Met die altcoins kun je van indrukwekkende koersstijgingen profiteren. Uiteraard loop je bij deze altcoins ook meer risico.

Veel handelsmogelijkheden

Dat je uit meer dan 250 cryptovaluta’s kunt kiezen, is een groot voordeel. Wat een nog groter voordeel is, is dat je van nog meer handelsmogelijkheden verzekerd bent:

  • Margin trading. Het is bij Crypto.com mogelijk om met een hefboom te traden. De maximale hefboom is 10x, waardoor je behoorlijke bedragen als winst kunt pakken. Het handelen met een hefboom brengt echter ook grote risico’s met zich mee. Vandaar ook dat margin trading niet voor beginnende handelaren geschikt is.
  • Derivaten handelen. Het is bij Crypto.com ook mogelijk om in derivaten te handelen. Je koopt hierbij een crypto activa op een bepaalde datum tegen een vooraf afgesproken prijs. Je gokt er hiermee eigenlijk op dat de prijs op die datum hoger of lager komt te liggen. Het is daarmee mogelijk om winst te pakken, maar ook hierbij moet je met aanzienlijke verliezen rekening houden.
  • Handelen in NFT’s. Eerder in deze Crypto.com review gaven we al aan dat dit meer is dan alleen een crypto exchange. Dit blijkt onder meer uit de NFT marktplaats. Crypto.com is hiervoor nauw samen gaan werken met OpenSea.
  • Crypto staking. Wil je een passief inkomen opbouwen? Dat is bij Crypto.com mogelijk middels crypto staking. Je laat hierbij je geld in je wallet staan, waarna je hier rente over ontvangt. De rente wordt op jaarbasis berekend, maar krijg je wel wekelijks gestort op je account.

Met andere woorden: je kunt op tal van manieren bij Crypto.com handelen. Wat je wel goed moet beseffen, is dat dit een exchange voor de ervaren handelaar is. Ben je een beginnende handelaar? Dan brengt het platform eigenlijk te veel risico’s met zich mee.

Relatief hoge kosten

Bij Crypto.com moet je met relatief hoge kosten rekening houden. Wat je precies aan kosten kwijt bent, hangt af van het soort trade dat je plaatst. Koop je crypto of verkoop je crypto? Dit is van invloed op de exacte kosten.

Daarbij heb je ook nog met de trading fees, verschillende levels en verschillende handelsmogelijkheden te maken. De kosten kunnen in ieder geval oplopen tot 0,40% per trade. Dat is behoorlijk hoog, met name als je het afzet tegen enkele andere crypto exchanges. 

Maak je gebruik van de creditcard van Crypto.com? Dan moet je ook rekening houden met forse kosten. Deze kosten lopen op tot wel 2,99% per transactie.

Veilige crypto exchange

Crypto.com is géén Nederlandse crypto exchange. Dit houdt in dat je even extra goed naar de veiligheid moet kijken. Wij kunnen gelukkig stellen dat Crypto.com een veilige crypto exchange is.

Dit komt onder meer door de twee factor authenticatie. Dit kun je op je account aanzetten, waarna je alleen met een unieke code in kunt loggen. Deze code ontvang je op je telefoon, waardoor alleen jij in kunt loggen.

Laat je je cryptovaluta in de wallet bij Crypto.com staan? Dan geniet je van het feit dat dit een cold wallet opslag betreft. Dit is een wallet die volledig van het internet losgekoppeld is waardoor de wallet niet vatbaar voor een hack is. Je kunt hierdoor veilig je tegoeden bij deze exchange laten staan.

Verder maakt Crypto.com gebruik van veiligheidsfeatures en analysetools. Dat wat Crypto.com niet doet, is je hier uitgebreid over informeren. Men kiest er juist voor om haar technieken en tools geheim te houden. 

Geen regulatie

Crypto.com is dus een exchange die in het buitenland opgericht is. Ook staat deze exchange in het buitenland ingeschreven, maar biedt het wel haar diensten in ons land aan.

Dit betekent onder meer dat dit een ongereguleerde crypto exchange is. Er is simpelweg gezegd vanuit Nederlandse instanties geen toezicht op deze exchange. Dit kun je als een groot nadeel zien.

Dit houdt namelijk in dat Crypto.com kan doen wat ze willen. Er is geen partij die haar op de vingers kan tikken. Ook is er geen partij die een boete uit kan delen, mocht Crypto.com iets niet goed doen. Bij de Nederlandse crypto exchanges is dat wel aan de orde. Mede daarom ben je bij een Nederlandse crypto exchange van meer zekerheid, veiligheid en betrouwbaarheid verzekerd.

Ervaringen van andere beleggers

Wil je mogelijk bij Crypto.com een account aanmaken? Voordat je dit doet, zou je even goed naar de ervaringen van andere beleggers moeten kijken. Check maar eens op Trustpilot wat andere beleggers zoals over Crypto.com zeggen.

Als je dat doet, schrik je je waarschijnlijk een hoedje. Ruim 6500 beleggers hebben een review achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 2,0 is. De schaal loopt bij Trustpilot van 1 tot 5, waardoor de gemiddelde score ontzettend laag is.

Sterker nog: 65% van alle beoordelaars geeft Crypto.com een 1,0. Hoe dit komt? Dit komt onder meer doordat Crypto.com haar beloften niet nakomt. Ook geven veel beoordelaars aan dat ze van foutieve informatie voorzien zijn.

Matige klantenservice

Bij deze crypto exchange moet je ook met een matige klantenservice rekening houden. Dat blijkt althans ook uit de vele beoordelingen bij Trustpilot. Over de Crypto.com klantenservice hebben wij zelf ook het nodige opgemerkt:

  • De klantenservice communiceert alleen in het Engels. Dit maakt het voor sommige beleggers lastig om in contact te komen met de klantenservice. Uiteraard is dit een gevolg van het feit dat Crypto.com een buitenlandse crypto exchange is.
  • De klantenservice is slecht bereikbaar. Wij hebben meerdere keren contact met de klantenservice op proberen te nemen, maar regelmatig hebben wij geen reactie mogen ontvangen. Of kregen wij totaal geen gehoor. Er zijn ook andere beleggers die een paar dagen op een reactie hebben moeten wachten.

Alternatieven voor Crypto.com

Heb je deze Crypto.com review tot zover doorgenomen? Deze review begon heel positief, maar werd steeds negatiever. Dat heeft niet alleen met onze bevindingen te maken, maar ook met de bevindingen van andere beleggers.

Het kan daarom geen kwaad om eens naar alternatieven voor Crypto.com te kijken. Een goed alternatief is bijvoorbeeld Binance. Ook dit is een buitenlandse crypto exchange, waardoor het een ongereguleerde exchange is. Het heeft er echter wel alle schijn van dat Binance beter functioneert dan Crypto.com. Dit blijkt in ieder geval uit de online beoordelingen van beleggers.

Je kunt ook eens naar Coinbase en Kraken kijken. Dit zijn ook twee buitenlandse crypto exchanges, waardoor je van minder toezicht uit kunt gaan. Maar, deze exchanges hebben door de jaren heen wel een goede naam opgebouwd. Op dit moment staan ze in ieder geval veel beter aangeschreven dan Crypto.com.

Wil je liever voor een Nederlandse crypto exchange gaan? Dan komen onder meer Finst en Bitvavo in aanmerking. Deze twee crypto exchanges zijn erg betrouwbaar gebleken, hanteren lage kosten en bieden interessante handelsmogelijkheden aan.

Ons advies; kijk goed naar de alternatieven voor Crypto.com. Deze crypto exchange heeft zeker een hoop te bieden, maar staat jammer genoeg erg slecht aangeschreven.

Onze conclusie: is Crypto.com een aanrader?


Ja en nee. Aan de ene kant raden wij je Crypto.com van harte aan, maar aan de andere kant moeten we je ook waarschuwen voor deze crypto exchange. Het is niet voor niets dat de online beoordelingen zo ontzettend negatief zijn. 

Wat Crypto.com zoal goed doet? Deze crypto exchange heeft voor een magnifieke app gezorgd, biedt veel handelsmogelijkheden aan en heeft voor de gewenste veiligheid zorggedragen.

Wat Crypto.com minder goed doet? De klantenservice is dramatisch, de beloftes worden niet nagekomen en er is geen toezicht op deze crypto exchange. Dit komt puur doordat Crypto.com een buitenlandse exchange is. Op dit gebied is de keuze voor een Nederlandse exchange dan ook de betere keuze.

Kijk vooral goed zelf even naar Crypto.com. Houd hiervoor deze Crypto.com review als leidraad, maar check ook de ervaringen van andere beleggers.

Veelgestelde vragen over Crypto.com

Welke cryptocurrency’s ondersteunt Crypto.com?

Bij Crypto.com kun je op dit moment in meer dan 250 verschillende cryptovaluta’s beleggen. Ook is het mogelijk om crypto te staken en om in NFT’s te handelen. Voor de NFT’s werkt Crypto.com samen met OpenSea.

Heeft Crypto.com een ​​mobiele app en is deze beschikbaar voor zowel iOS als Android?

Ja, je kunt bij Crypto.com juist alleen van de mobiele app gebruikmaken. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Crypto.com-app?

Overzichtelijk, snel, stabiel en fijn te gebruiken. Dat zijn in een notendop de belangrijkste kenmerken van de Crypto.com app. 

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges