Finst review

In deze Finst review laten wij je kennismaken met deze Nederlandse crypto exchange.

Some test

1

Binance

5/5

Some text

some content

Finst in het kort

Finst is nog geen gevestigde naam, zoals Binance en Bitvavo dit wel zijn. Dit heeft bij Finst puur met de leeftijd van het platform te maken. Dit platform werd pas in 2022 ontwikkeld, waarna het begin januari 2023 in ons land een vergunning kreeg. Vanaf dat moment is Finst flink aan het opbouwen en aan het groeien.

Dat Finst een Nederlandse exchange is, mag verrassend te noemen zijn. Deze exchange heeft namelijk geen Nederlands team of Nederlandse bestuurders. Nee, de oprichters van deze exchange komen uit andere Europese landen. Toch heeft men ervoor gekozen om Finst in ons land in te schrijven in ons land. Het hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd.

Het team van oprichters van Finst is een vrij uniek team. Alle oprichters hebben namelijk een gemeenschappelijk kenmerk: het zijn oud werknemers van DEGIRO. Zij hebben jarenlang bij DEGIRO gewerkt en daarmee veel kennis opgedaan. Deze kennis zetten ze nu in voor dit crypto platform. Als geen ander weten zij waar een goed financieel platform aan moet voldoen.

De belangrijkste eigenschappen van Finst

Finst heeft dus snel naam en faam gemaakt. Nadat het in januari 2023 een vergunning in ons land kreeg, is het hard gegaan met deze crypto exchange. Dit is deels aan de slimme manier van marketing te danken, maar deels ook aan de algehele opzet van dit platform. In deze Finst review vertellen we je hier graag meer over.

Veiligste crypto platform

Ga je in crypto handelen? Dan is je veiligheid online belangrijk. Je moet bijvoorbeeld je crypto account goed beveiligen en je moet met beleid handelen. Hierbij ben je wel afhankelijk van het crypto platform. Gelukkig is Finst het veiligste crypto platform van ons land.

Die stelling durven wij wel aan. Finst heeft namelijk voor meerdere, unieke veiligheidsfeatures gekozen. Een typerend voorbeeld hiervan is de two factor authentication. Bij veel crypto exchanges moet je dit zelf aanzetten, maar bij Finst staat dit al standaard aan. Het is bovendien niet mogelijk om dit uit te zetten.

Verder heeft Finst voor veel ‘ouderwetse’ veiligheidsfeatures gekozen. Dit zijn niet de meest sprankelende features, maar het zijn wel features die al jarenlang in de financiële wereld werken. Finst heeft daarom besloten om juist op die features voort te borduren. Grote kans dat de oprichters al deze kennis bij DEGIRO opgedaan hebben.

Ben je van plan om veel geld bij Finst te investeren? Dan is de samenwerking met de Bunq Bank een groot voordeel voor je. Al je valuta die je bij Finst laat staan, staat in werkelijkheid bij de Bunq Bank. De kans dat die bank omvalt, is bijzonder klein. Juist hierdoor ben je van de gewenste veiligheid en betrouwbaarheid wat betreft je vermogen verzekerd. Gebeurt er onverhoopt iets met Finst? Dan is jouw geld hier totaal niet van afhankelijk. Je geld staat immers niet bij Finst, maar bij de Bunq Bank.

Goedkoopste Nederlandse crypto exchange

Wil je graag in crypto handelen? Het doel hierbij is ongetwijfeld om een zo’n hoog mogelijk rendement te behalen. Als dat inderdaad je doel is, zit je bij Finst goed. Bij deze crypto exchange geniet je namelijk van ongekend lage kosten.

Per transactie moet je rekening houden met 0,15% aan transactiekosten. Besluit je om bijvoorbeeld 2000 euro in Bitcoin te investeren? Over dit bedrag betaal je dus slechts 0,15% aan kosten; dit komt neer op een schamele 3 euro. Juist doordat je bij Finst van lage kosten geniet, ben je in staat om een zo’n hoog mogelijk rendement te behalen.

Overzichtelijke website en mobiele app

Finst richt zich hoofdzakelijk op de beginnende handelaar. Dit blijkt onder meer uit de interface van zowel de website als de mobiele app.

Bij de website valt direct de overzichtelijkheid op. Zelfs als je nog niet eerder in crypto geïnvesteerd hebt, spreekt dit via de website van Finst direct voor zich. Je hebt de keuze uit een handjevol functies, waardoor alles goed te begrijpen is. Dit wordt verder versterkt door de kleurstelling. De zachte kleuren maken de overzichtelijkheid er alleen maar beter op.

Ook over de mobiele app zijn wij te spreken. In de mobiele app zitten slechts een paar functies verwerkt. Je kunt hier eigenlijk alleen het hoofdzakelijke mee doen, maar dat is prima. De mobiele app is in ieder geval lekker snel en stelt je in staat om onderweg ook te handelen. De app is compatibel met alle iOS- en Android smartphones en tablets.

Volledig Nederlands

Finst is een volledig Nederlandse crypto exchange. Dit klinkt wellicht niet al te spannend, maar levert uitsluitend voordelen op. De belangrijkste voordelen sommen we graag voor je op:

  • De website en app zijn volledig in het Nederlands. Als je bij Finst wilt handelen, doe je dit volledig in het Nederlands. Met name als je de Engelse taal niet al te goed onder de knie hebt, is dit een groot voordeel.
  • De klantenservice communiceert in het Nederlands. Zit je onverhoopt met een vraag, klacht of probleem? Schroom niet en neem contact op met de klantenservice van Finst. Dit doe je in het Nederlands, waardoor je je ongetwijfeld goed verstaanbaar kunt maken.
  • Je geniet van het gewenste toezicht. Finst staat bij De Nederlandsche Bank geregistreerd, waardoor je van het gewenste toezicht verzekerd bent. Deze bank, maar ook andere instanties, kijken mee met het reilen en zeilen van deze crypto exchange. Dit komt de betrouwbaarheid, veiligheid en zekerheid alleen maar ten goede.

Is dit een groot voordeel van Finst? Ja, zonder enige twijfel. Met dit voordeel onderscheidt Finst zich sowieso al van alle buitenlandse exchanges, zoals Coinbase en Kraken.

Analysemogelijkheden

Heb je een trade bij Finst geplaatst? Op voorhand weet je uiteraard nooit hoe deze trade uit gaat pakken. Wat je wel weet, is dat je achteraf je eerder gedane trades kunt analyseren. Dat is in ieder geval bij Finst mogelijk. 

Binnen het platform van Finst vind je namelijk meerdere analysemogelijkheden. Zo kun je gedetailleerd inzicht krijgen in de behaalde winsten of geleden verliezen. Dit kun je over je gehele carrière inzichtelijk krijgen, maar ook over een bepaalde periode. 

Het voordeel van deze analysemogelijkheden is evident: je krijgt meer inzicht in de trades die je hebt gedaan. Door hier serieus mee om te gaan, voorkom je dat je in de toekomst dezelfde fouten maakt. Ook dit komt je resultaten alleen maar ten goede.

Ruilen van crypto & staking

Heb je in je wallet bij Finst bijvoorbeeld 100 euro aan Bitcoin staan? Zie je alleen de potentie van deze cryptovaluta niet meer helemaal in? Dan is het mogelijk om je Bitcoin rechtstreeks te ruilen voor een andere cryptovaluta. Je kunt dit bijvoorbeeld omwisselen voor Ethereum.

Doordat je crypto kunt ruilen, geniet je van de gewenste veelzijdigheid qua handelen. Dit is ook nog te danken aan crypto staking. Laat je in je wallet bij Finst een bepaalde cryptovaluta staan? Dan kun je hier rente over ontvangen. Deze rente kan oplopen tot een jaarlijks rendement van maar liefst 12%. Dat is makkelijk verdiend, nietwaar?

Voor crypto staking bij Finst hoef je bovendien niks te doen. Het enige dat je hoeft te doen, is de crypto in je wallet te laten staan. Check wel even bij Finst op welke cryptovaluta je rente ontvangt. Dit is niet bij alle valuta het geval en is ook aan veranderingen onderhevig.

Beperkt handelsaanbod

Wil je graag in crypto handelen bij Finst? Dankzij het ruilen en staken van crypto heb je voldoende handelsmogelijkheden. Uiteraard kun je ook ‘gewoon’ cryptovaluta inkopen en vervolgens weer verkopen.

Daarbij moet je wel met een nadeel rekening houden: het beperkte handelsaanbod. Je kunt bij Finst uit slechts 70 á 80 cryptovaluta’s kiezen. Dit is een aanzienlijk verschil met bijvoorbeeld Binance, waarbij je uit honderden cryptovaluta’s kunt kiezen.

Waarom Finst het aanbod zo beperkt houdt? Dit doet men bewust. Op deze manier probeert men ervoor te zorgen dat je alleen in de grootste, beste en betrouwbaarste crypto exchanges kunt handelen. Men biedt daarom bewust geen onbekende altcoins aan. Ook kom je in het aanbod van Finst de zogeheten shitcoins zeer zeker niet tegen.

Uitmuntende klantenservice

Zeker als beginnende handelaar is het goed mogelijk dat je tegen een vraag aanloopt. Mocht dit het geval zijn, dan zit je bij Finst in ieder geval goed. Bij deze crypto exchange geniet je namelijk van een uitmuntende klantenservice.

Dit komt ten eerste door de taal van communiceren: Nederlands. Je kunt gewoon in het Nederlands je vraag stellen, waarna je ook in het Nederlands antwoord krijgt. Dit komt ten tweede door het functioneren van de klantenservice. In de afgelopen periode is gebleken dat de klantenservice elke vraag goed/serieus in behandeling neemt. Je bent hierdoor van een goed en uitgebreid antwoord verzekerd.

Ten derde geniet je van meerdere contactmogelijkheden. Zo is het mogelijk om een mailtje naar support@finst.com te sturen. Besef je dat de beller sneller is? Dan bel je gewoon naar +31 020 24 17 161. Ook is het mogelijk om een contactformulier in te vullen in je Finst account. De vele contactmogelijkheden spreken ons in ieder geval aan.

Alternatieven voor Finst

Met name voor de beginnende handelaar vinden wij Finst een geweldige crypto exchange. Feit is dat je uit nog meer interessante crypto exchanges kunt kiezen:

  • Bitvavo. Deze crypto exchange is de grootste exchange van ons land, is ook volledig Nederlands en heeft eveneens veel te bieden. Zo ben je bij Bitvavo ook van relatief lage kosten verzekerd. Wat vooral opvalt, is dat je bij Bitvavo van een veel groter handelsaanbod verzekerd bent. Bij Bitvavo kun je namelijk in ruim 2 keer zoveel cryptovaluta’s beleggen.
  • Binance. Wil je niet per sé voor een Nederlandse crypto exchange kiezen? Kijk dan eens naar Binance. Bij Binance geniet je eveneens van lage kosten en van een zeer divers aanbod van cryptovaluta. Je kunt uit ruim 300 verschillende cryptovaluta’s kiezen. Wat bij Bitvavo iets minder is, is het toezicht. Deze crypto exchange staat niet in ons land ingeschreven en is hierdoor ook niet gereguleerd. Dit gebrek aan toezicht zorgt mogelijk voor een gebrek aan veiligheid.
  • Coinmerce. Wil je wel voor een Nederlandse exchange gaan? Dan kun je ook eens naar Coinmerce kijken. Bij deze exchange geniet je eveneens van een Nederlandstalig platform, prima support en de gewenste veiligheid. Jammer genoeg moet je bij Coinmerce met wel forse kosten rekening houden.
  • Kraken. Als je voor een buitenlandse crypto exchange wilt gaan, is ook Kraken een prima optie. Bij deze crypto exchange geniet je van een divers aanbod van cryptovaluta’s en interessante handelsmogelijkheden.

Onze conclusie: is Finst een aanrader?


Ja, Finst is zonder enige twijfel een absolute aanrader. Wij durven zelfs te stellen dat dit één van de beste Nederlandse crypto exchanges van dit moment is. Deze eretitel is onder meer te danken aan de ongekende veiligheid, de samenwerking met de Bunq Bank, het fijne platform en de opvallend lage kosten. Je kunt met een gerust hart op een fijne en voordelige manier bij Finst handelen!

Veelgestelde vragen over Finst

Wat is Finst precies?
Finst is een zogeheten crypto exchange. Dit betekent dat je bij Finst in crypto kunt beleggen. Je kunt crypto inkopen en verkopen, waardoor je geld kunt verdienen. Bij Finst geniet je echter van nog meer handelsmogelijkheden, waaronder crypto staking.

Wat zijn de transactiekosten bij Finst?
Bij Finst kun je uitgaan van 0,15% transactiekosten per trade. Dit is opvallend laag, waarmee het zelfs de goedkoopste Nederlandse crypto exchange is. Voor een trade van bijvoorbeeld 1000 euro ben je slechts 1,50 euro aan transactiekosten kwijt.

Is Finst betrouwbaar?
Ja, Finst is één van de betrouwbaarste crypto exchanges van ons land. Je kunt hier zonder enige moeite of twijfel handelen, terwijl je ook van het gewenste toezicht geniet. Doordat Finst ook nog met de Bunq Bank samenwerkt, staat je geld bij deze crypto exchange uiterst veilig.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges