Nederlandse crypto exchanges: wat zijn de beste crypto exchanges van dit moment?

Beste Nederlanse Exchanges 2024

Dit zijn de beste crypto exchanges in Nederland. Wij hebben gekeken naar de veiligheid, de betaalmogelijkheden en of zij een vergunning hebben in Nederland. Ook wanneer de exchange niet in Nederland is gevestigd

1

Bitvavo

5/5

Nederlands

iDeal

119 Assets

2

Coinmerce

5/5

Nederlands

300+ Assets

IDeal

3

Crypto.com

5/5

icon

Proof of Reserves

296 Assets

🎁 Krijg Є 25,-

4

Kraken

4/5

icon

Proof of Reserves

241 Assets

Margin Trading

5

Coinbase

4.5/5

Hoog handelsvolume

241 Assets

Lage Fees

Beste crypto exchanges uitgelicht

Voor het overzicht zetten we de beste crypto exchanges uit Nederland voor je op een rijtje:

  • Bitvavo – beste Nederlandse crypto exchange
  • Finst – beste goedkope Nederlandse crypto exchange
  • LiteBit – beste eenvoudige Nederlandse crypto exchange
  • Bitcoin Meester – beste Nederlandse crypto exchange met groot aanbod
  • Coinmerce – beste Nederlandse crypto exchange voor ervaren handelaren

Bitvavo – beste Nederlandse crypto exchange

Wil je voor het beste van het beste gaan? Dan kun je niet om Bitvavo heen. Deze crypto exchange werd in 2017 in ons land opgericht en is nog steeds in ons land gevestigd. Dit betekent onder andere dat Bitvavo bij de Kamer van Koophandel ingeschreven staat. Ook betekent dit dat Bitvavo onder toezicht van De Nederlandsche Bank staat.

Dit brengt een bepaalde vorm van zekerheid en betrouwbaarheid met zich mee. Zeker als je als beginnende handelaar gaat handelen, ben je op zoek naar deze zekerheid en betrouwbaarheid. Sowieso is Bitvavo een ideale crypto exchange voor de beginner.

Dit komt onder meer doordat het platform van Bitvavo super eenvoudig is. Toen het platform in 2017 ontwikkeld werd, lag de focus voornamelijk op gebruiksgemak. Ook voor mensen die nog geen ervaring met de handel in crypto hadden, moest deze exchange makkelijk te gebruiken zijn. Dat is uiteindelijk gelukt; Bitvavo heeft voor een (erg) eenvoudig platform gezorgd. 

Ook geniet je bij Bitvavo van relatief lage kosten. Als je een order plaatst, kun je rekening houden met 0,25% aan transactiekosten. Met deze kostenstructuur is Bitvavo één van de goedkopere Nederlandse crypto exchanges. 

Verder zijn wij uiterst te spreken over de mobiele app van Bitvavo. Deze app biedt niet alleen de juiste functies, maar is ook nog eens overzichtelijk. Uiteraard is de Bitvavo compatibel met alle moderne smartphones en tablets. 

Ben je op zoek naar een crypto exchange met veel mogelijkheden? Wil je bijvoorbeeld op meerdere manieren kunnen traden? Dan is Bitvavo een minder geschikte optie voor je. Dit is juist een crypto exchange die voor de beginnende handelaar geschikt is. Dat blijkt onder meer uit het gebrek aan veel handels- en analysemogelijkheden.

Neemt niet weg dat wij Bitvavo alsnog de beste Nederlandse crypto exchange vinden. Je geniet van veel gemak, van een prima klantenservice en van alle mogelijke gangbare betaalmethoden. Als je met iDeal geld naar je account over wilt maken, is dat bij Bitvavo uiteraard mogelijk. Al met al heeft Bitvavo heel veel te bieden voor de beginnende crypto handelaar in Nederland!

Finst – beste goedkope Nederlandse crypto exchange

Waarom wil je in crypto handelen? Mogelijk wil je dit doen om een bepaald rendement te behalen. Om dat rendement te behalen, moet je de juiste trades plaatsen. Ook moet je je kosten zo laag mogelijk houden. Dáárvoor ben je bij Finst aan het juiste adres. Dit is volgens ons de beste goedkope Nederlandse crypto exchange.

Deze crypto exchange zag pas in 2022 het levenslicht. In dat jaar werkten een paar oud-werknemers van DEGIRO aan deze crypto exchange. Dat liep al snel gesmeerd, waarna ze in het begin van 2023 een vergunning van De Nederlandse Bank kregen. Vanaf dat moment heeft Finst een indrukwekkende groei door weten te maken.

Deze groei is onder meer aan de lage kosten te danken. Als je bij Finst een trade plaatst, betaal je slechts 0,15% aan transactiekosten. Daar waar Bitvavo al lage transactiekosten hanteert, doet Finst hier dus nog een extra schepje bovenop. Als je voor 1000 euro aan crypto koopt, betaal je slechts 1,50 euro aan transactiekosten. Geweldig!

Ook is inmiddels gebleken dat Finst één van de veiligste crypto exchanges van ons land is. Dit is onder meer te danken aan de ervaring van de oud-werknemers van DEGIRO. Deze mensen staan op dit moment aan het roer bij Finst en weten precies hoe een online platform beveiligd moet worden. Bij Finst geniet je dan ook van de gewenste veiligheid, betrouwbaarheid en zekerheid.

Waarom Finst dan niet de allerbeste Nederlandse crypto exchange is? Dat heeft vooral met het aanbod van cryptovaluta te maken. Dit aanbod is op dit moment beperkt tot zo’n 80 cryptovaluta’s. Bij Bitvavo, en andere Nederlandse exchanges, kun je dus in veel meer cryptovaluta investeren.

Finst kiest echter bewust voor zo’n klein aanbod van cryptovaluta. Dit doet deze crypto exchange om alleen de beste munten aan te kunnen bieden. Dit zijn volgens Finst munten met een hoge mate van betrouwbaarheid. Ook op andere vlakken scoort Finst erg goed. Zo is de website gebruiksvriendelijk, functioneert de klantenservice prima en is dit dus ook een 100% Nederlandse crypto exchange.

LiteBit – beste eenvoudige Nederlandse crypto exchange

Heb je nog niet eerder in crypto geïnvesteerd? Dan voelt deze wereld mogelijk ietwat vreemd en complex aan. Daar speelt LiteBit echter perfect op in. Volgens onze test is dit de beste eenvoudige Nederlandse crypto exchange. Dit maakt deze exchange automatisch erg geschikt voor de beginnende handelaar.

Dat LiteBit zo eenvoudig is, is onder meer aan de website te danken. Zodra je een kijkje op de website neemt, spreekt deze voor zich. De lay-out is duidelijk, je kunt moeiteloos navigeren en de kleurstelling is duidelijk. Ook is het via het platform van LiteBit erg eenvoudig om coins te kopen. Wil je de coins na verloop van tijd weer verkopen? Ook dat is een fluitje van een cent. Handelen via LiteBit is al met al een feestje voor de beginnende handelaar.

Dit komt ook doordat LiteBit twee soorten ‘diensten’ aanbiedt. Je kunt voor Easy Trading kiezen, waarmee je op de meest eenvoudige manier crypto koopt en verkoopt. Hierbij heb je uit meer dan 80 cryptovaluta’s de keuze. Je kunt echter ook voor ‘Earn’ kiezen, waarmee je crypto kunt staken. Dit betekent dat je je crypto laat staan, waarna je hier rente over ontvangt. Deze rente loopt bij LiteBit op tot maar liefst 15%. Een beter rendement ga je nergens vinden. Bovendien hebben wij opgemerkt dat het staken van crypto bij LiteBit ook uiterst eenvoudig is.

De meeste randzaken zijn bij LiteBit ook op orde. De klantenservice doet zijn werk prima, de mobiele app is prima en het aanmeldproces is geweldig. Het is niet voor niets dat LiteBit in 2019 én 202 tot de beste crypto broker uitgeroepen is. Veilig, simpel en persoonlijk; dat zijn de kernwaarden waar LiteBit zich mee onderscheidt.

Wil je direct bij LiteBit een account aanmaken? Houd dan wel rekening met de iets hogere kosten. Qua kosten kan LiteBit niet opboksen tegen Bitvavo en Finst. Vandaar ook dat dit niet overall de beste Nederlandse crypto exchange is, maar wel de beste eenvoudige!

Bitcoin Meester – beste Nederlandse crypto exchange met groot aanbod

Wil je graag in zoveel mogelijk verschillende cryptovaluta’s beleggen? En lijkt het je ook prettig om in de minder bekende coins te investeren? Dan raden wij je aan om een account bij Bitcoin Meester aan te maken. Wij vinden dit namelijk de beste crypto exchange uit Nederland met een groot aanbod.

Het aanbod is bij Bitcoin Meester aan verandering onderhevig. Op het moment dat wij dit artikel schreven, bood Bitcoin Meester echter meer dan 180 verschillende cryptovaluta’s aan. De naam van deze crypto exchange is eigenlijk niet helemaal correct: men biedt namelijk véél meer dan alleen Bitcoin aan.

Bij Bitcoin Meester ben je dus van een divers aanbod van cryptovaluta’s verzekerd. Door het uitgebreide aanbod heb je in ieder geval voldoende om uit te kiezen. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt, geniet je van veel gebruiksgemak. Het is namelijk een fluitje van een cent om gebruik van het platform van Bitcoin Meester te maken. Het platform is duidelijk, werkt snel en is ook voor de beginnende handelaar geschikt.

Net zoals bovenstaande partijen is Bitcoin Meester een 100% Nederlandse crypto exchange. Deze exchange werd door Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken opgericht en staat onder toezicht van de Nederlandse Bank. Overigens is dit feitelijk gezien een crypto broker. Bitcoin Meester heeft namelijk zelf geen cryptovaluta in bezit, maar koopt dit voor jou in bij een cryptobeurs.

Door deze tussenstap moet je bij Bitcoin Meester met hogere kosten rekening houden. In ruil daarvoor heb je dus wel uit héél veel cryptovaluta de keuze. Bijkomend voordeel: je kunt bij Bitcoin Meester op meerdere manieren handelen. Zo kun je actief in crypto traden, maar je kunt ook voor crypto staking kiezen. Je laat bij staking je crypto bij Bitcoin Meester staan, waarna je hier rente ontvangt. Daarbij valt op dat Bitcoin Meester ook off-chain staking aanbiedt. Dit is een vorm van staking waarbij Bitcoin Meester de vergoedingen zelf uitbetaalt, in plaats van dat deze automatisch vanaf de blockchain zelf komen.

Coinmerce – beste Nederlandse crypto exchange voor ervaren handelaren

Ben je een ervaren handelaar? Dan ben je mogelijk op zoek naar de nodige handels- en analysemogelijkheden. Als je hierbij voor het beste van het beste wilt gaan, raden wij je graag Coinmerce aan. Dit is volgens ons de beste Nederlandse crypto exchange voor ervaren handelaren.

Graag willen we wel een kanttekening plaatsen: als je een écht ervaren handelaar bent, kies je het beste voor een buitenlandse crypto exchange. Meerdere exchanges die in het buitenland ingeschreven staan, richten zich meer op de ervaren handelaar. Dit geldt voor onder meer KuCoin en Binance. Bij deze exchanges geniet je van een divers handelsaanbod en nog meer handelsmogelijkheden.

Aangezien wij ons in dit artikel tot Nederlandse exchanges beperken, is onze keuze gevallen op Coinmerce. Deze exchange komt van origine uit Nederland en richt zich puur op eenvoud. Dit doet de exchange echter wel op een unieke manier.

Coinmerce maakt het namelijk eenvoudig om op een complexe manier te beleggen in crypto. Zo kun je bij Coinmerce gebruikmaken van crypto bots. Je laat al het werk aan deze bots over, waarna deze bots voor jou de juiste trades plaatsen. Je kunt bij Coinmerce ook met crypto staking aan de slag gaan. Hierbij kun je tot wel 10% rendement op je crypto vangen.

Verder valt op dat Coinmerce voor een divers handelsaanbod heft gekozen. Je kunt niet alleen uit veel cryptovaluta kiezen, maar ook uit veel verschillende soorten cryptovaluta. Bijkomend voordeel: Coinmerce breidt het aanbod steeds uit. Toen wij dit artikel schreven, had Coinmerce net 9 nieuwe Earn Coins aan haar aanbod toegevoegd.

Met andere woorden: als je op een net iets ingewikkeldere manier wilt handelen, zit je hiervoor bij Coinmerce goed. Waarin deze Nederlandse crypto exchange echter heel goed is, is de eenvoud bewaren. Ongeacht op welke manier je bij Coinmerce wilt handelen, maakt deze exchange dit zo eenvoudig mogelijk voor je. Dit maakt deze exchange, wat ons betreft, toegankelijk voor veel crypto handelaren.

Hoe kies je de beste Nederlandse crypto exchange uit?

Wil je uit principe bij een Nederlandse crypto exchange een account aanmaken? Voelt dit mogelijk veiliger voor je? Of vind je het fijn om in het Nederlands contact met de klantenservice op te kunnen nemen? Dit zijn inderdaad stuk voor stuk prima redenen om bij een Nederlandse exchange een account aan te maken.

Maar, wat is voor jou nou de beste Nederlandse crypto exchange? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed op onderstaande punten letten.

Je huidige situatie & voorkeuren

Ten eerste moet je goed naar je huidige situatie kijken. Hierbij kunnen we onderscheid tussen twee soorten situaties maken:

  • Je hebt nog weinig tot geen ervaring in de wereld van crypto. Dan raden wij je aan om bij een zo’n eenvoudig mogelijke Nederlandse exchange een account aan te maken. Uiteraard is het advies ook om eerst met kleine bedragen te starten. Je moet eerst goed begrijpen hoe handelen in crypto precies werkt.
  • Je hebt meer ervaring in de wereld van crypto. Dan heb je waarschijnlijk bij meerdere crypto exchanges al een account. Ook weet je in dat geval waarschijnlijk maar al te goed welke exchange je het meeste aanspreekt. De meer ervaren handelaren raden wij overigens aan om ook over de grens te kijken.

Hierbij heb je ook nog met je eigen voorkeuren te maken. Stel je bijvoorbeeld specifieke eisen aan je nieuwe crypto exchange? Dan is het uiteraard ook zaak om daar goed rekening mee te houden.

Aanbod van cryptovaluta

Ten tweede moet je naar het aanbod van cryptovaluta kijken. Dit is per Nederlandse crypto exchange aanzienlijk verschillend, waardoor je op dit gebied een geweldige vergelijking kunt maken.

Bepaal voor jezelf in wat voor coins je wilt investeren. Wil je in bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum investeren? Dan kun je bij alle mogelijke exchanges een account aanmaken. Wil je liever in minder bekende altcoins investeren? Dan moet je kiezen voor een Nederlandse crypto exchange met een divers aanbod van cryptovaluta.

Kosten

Ten derde moet je heel goed naar de kosten kijken. Dit heeft ook te maken met het feit dat de verschillen tussen de Nederlandse exchanges aanzienlijk zijn. Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, zit je bij Finst en Bitvavo goed. Deze exchanges rekenen respectievelijk 0,15% en 0,25% aan transactiekosten.

Bij andere exchanges liggen de transactiekosten aanzienlijk hoger. Zeker als je vaker gaat traden of dit met grote bedragen doet, moet je kritisch naar de kosten kijken. Idealiter liggen de kosten zo laag mogelijk, aangezien je daarmee naar een zo’n hoog mogelijk rendement toewerkt.

Website & mobiele app

Ten vierde moet je goed naar de website en mobiele app kijken. Open gewoon eens de app van een Nederlandse crypto exchange en bekijk wat je er van vindt. Ook kan het aan te raden zijn om een account aan te maken. Log in en bekijk wat je van het platform precies vindt. Mocht dit platform je aanstaan, dan kun je direct starten met handelen via deze crypto exchange.

Daarbij zou je ook goed naar de mobiele app moeten kijken. Zo’n app moet bij voorkeur snel, overzichtelijk en eenvoudig zijn. Het is daarom niet nodig dat in de app alle mogelijke functies verwerkt zitten.

Gewenste manier van traden

Ten vijfde moet je goed kijken naar de gewenste manier van traden. Wil je gewoon crypto kunnen kopen en kunnen verkopen? Dan zit je bij elke crypto exchange goed.

Wil je je crypto graag langere tijd bij een crypto exchange laten staan? Dan kies je het beste voor een crypto exchange met crypto staking. Bij deze manier van traden laat je je crypto staan, waarna je hier een soort van rente over ontvangt. Het rendement kan hierbij oplopen tot wel 15% per jaar.

Ben je een meer ervaren trader? Dan kun je voor nóg meer handelsmogelijkheden kiezen. Zo is het bij meerdere exchanges nu mogelijk om bots voor jou het werk te laten doen. Ook kun je de trades die ervaren/professionele traders plaatsen, automatisch overnemen. 

Overigens is het ook interessant om naar Finst te kijken. Bij deze crypto exchange kun je namelijk in mandjes van crypto beleggen. Dit is te vergelijken met de ETF’s, zoals we deze uit de aandelenwereld kennen. 

Klantenservice

Ten zesde moet je met een schuin oog naar de klantenservice kijken. Hoe kun je contact met de klantenservice opnemen? Op welke momenten kun je contact opnemen? En hoe staat de klantenservice aangeschreven? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke zaken om even naar te kijken.

Overige aandachtspunten

Het blijft niet alleen bij bovenstaande aandachtspunten. Nee, let ook nog even goed op de volgende aandachtspunten:

  • Betaalmethoden. Bij eigenlijk alle Nederlandse crypto exchanges kun je gelukkig met iDeal betalen.
  • Beoordelingen van andere crypto handelaren. Doe online ook even onderzoek naar de beoordelingen van andere crypto handelaren. Aan de hand van die beoordelingen krijg je een nog betere indruk van de crypto exchange.
  • Veiligheid. Bij elke Nederlandse crypto exchange ben je van de gewenste veiligheid verzekerd. Dit komt onder meer doordat alle exchanges onder toezicht staan. Ga wel per exchange goed na hoe je je eigen account verder kunt beveiligen. Bij bijvoorbeeld Finst heb je hier veel mogelijkheden voor.

Conclusie: wat is de beste Nederlandse crypto exchange?

De beste Nederlandse crypto exchange is volgens ons Bitvavo. Deze exchange biedt simpelweg alles waar je als (beginnende) handelaar naar op zoek kunt zijn. Neemt niet weg dat wij ook over Finst, LiteBit, Bitcoin Meester en Coinmerce uiterst te spreken zijn. Het is aan jou om tussen deze exchanges een goede vergelijking te maken.

Ga je bij één van deze Nederlandse crypto exchanges handelen? Spreid dan altijd je risico’s. Dit doe je onder meer door in meerdere cryptovaluta’s te investeren. Ook zou je alleen moeten beleggen met geld dat je kunt missen. Tot slot adviseren wij je om bij meerdere crypto exchanges een account aan te maken. Daarmee weet je de risico’s nog verder te spreiden. Je bent hiermee immers niet meer van slechts één partij afhankelijk.

Welke Nederlandse crypto exchange spreekt jou nu het meeste aan? Zolang je voor één van bovenstaande exchanges kiest, ben je in staat om op een veilige manier te handelen.

Maak direct een vergelijking tussen bovenstaande Nederlandse crypto exchanges!

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges