Wat is de goedkoopste crypto exchange?

Goedkoopste Crypto Exchanges 2024

Dit zijn de goedkoopste crypto exchanges voor Nederlanders. Wij hebben gekeken naar de veiligheid, de kosten en beschikbaarheid in Nederland. Updated 04 januari 2024

1

Crypto.com

5/5

icon

Proof of Reserves

296 Assets

🎁 Krijg Є 25,-

2

Bitvavo

5/5

Nederlands

iDeal

119 Assets

3

Coinmerce

5/5

Nederlands

300+ Assets

IDeal

4

Kraken

4/5

icon

Proof of Reserves

241 Assets

Margin Trading

5

Coinbase

4.5/5

Hoog handelsvolume

241 Assets

Lage Fees

De 3 goedkoopste crypto exchanges uitgelicht

Bij een goedkope crypto exchange handelen, is absoluut een goed idee. Door de kosten zo laag mogelijk te houden, werk je naar een zo’n hoog mogelijk rendement toe. Om dit te bewerkstelligen, wijzen wij je graag op onderstaande exchanges. Dit zijn volgens onze test de 4 goedkoopste crypto exchanges van dit moment.

Finst

Finst is simpelweg de goedkoopste crypto exchanges van ons land. Bij deze exchange is het een feestje om in crypto te handelen, mede door de lage kosten. Per transactie betaal je bij Finst slechts 0,15% aan transactiekosten. Koop je voor bijvoorbeeld € 1000 Bitcoin? Dan betaal je slechts 1,50 euro aan transactiekosten.

Dergelijke, lage kosten kom je bij geen enkele andere crypto exchange tegen. Als je naar een zo’n hoog mogelijk rendement toe wilt werken, zit je bij Finst dan ook erg goed. Dit is ook te danken aan vele andere, unieke voordelen van deze exchange.

Zo is Finst één van de veiligste crypto exchanges gebleken. Bij deze crypto exchange kun je de two factor authentication bijvoorbeeld niet uitzetten. Nee, deze extra stap bij het inloggen staat standaard aan. Dit is slechts één van de vele voorbeelden vanwaaruit de veiligheid van Finst blijkt.

Bij Finst is het ook nog mogelijk om op meerdere manieren te handelen. Je kunt de gewenste cryptovaluta kopen en verkopen, maar je kunt ook voor een mandje met cryptovaluta’s gaan. Door één zo’n mandje te kopen, koop je eigenlijk meerdere cryptovaluta’s. Je kunt dit vergelijken met de ETF’s, zoals we deze uit de aandelenwereld kennen. Door in zo’n maandje te beleggen, weet je je risico’s in ieder geval nog beter te spreiden.

Uiteraard is het bij Finst ook mogelijk om met iDeal crypto te kopen. Het voordeel daarbij is dat Finst géén extra kosten voor een storting met iDeal rekent. Als je met iDeal geld stort en vervolgens crypto koopt, heb je dus met slechts 0,15% aan kosten te maken. Dát is voor ons de hoofdreden om aan te geven dat Finst de goedkoopste crypto exchange van dit moment is.

Bitvavo

Wil je bij een gerenommeerde exchange zo goedkoop mogelijk handelen? Dat doe je dan met een gerust hart bij Bitvavo. Deze crypto exchange is door de jaren heen uitgegroeid tot de grootste crypto exchange van ons land. Dit is onder meer aan het diverse aanbod van cryptovaluta’s te danken, maar ook aan de lage kosten.

Plaats je een order bij Bitvavo? Dan kun je rekening houden met transactiekosten van maximaal 0,25%. Doordat de transactiekosten reuze meevallen, is het mogelijk om erg lucratief bij Bitvavo te handelen. Bitvavo is niet zó goedkoop als Finst, maar het komt toch zeker in de buurt.

Bij Bitvavo ben je bovendien van talloze, andere voordelen verzekerd. Zo is het aanbod van Bitvavo qua cryptovaluta’s indrukwekkend te noemen. Je kunt uit honderden valuta’s kiezen, waaronder de net iets minder bekende altcoins. Juist met die altcoins zou je op de korte termijn een flinke winst kunnen behalen. Belangrijk is in ieder geval om altijd je risico’s goed te spreiden.

De website en mobiele app van Bitvavo werken eveneens feilloos. Als je snel een order bij Bitvavo wilt plaatsen, is dat probleemloos mogelijk. Daarbij geniet je dus ook van de lage kosten. Daarbij willen wij je ook nog op de unieke welkomstbonus van Bitvavo wijzen. Als je nu een account bij Bitvavo aanmaakt, hoef je over de eerste 1000 euro helemaal geen handelskosten te betalen. Kijk, dat is nog eens een makkelijke besparing!

Goedkoop in crypto handelen, doe je in ieder geval bij Bitvavo. Je houdt bij deze exchange de kosten lekker laag, je hebt uit voldoende valuta’s de keuze en je kunt op een fijne manier handelen. Bovendien heeft Bitvavo door de jaren heen bewezen dat het een gerenommeerde, betrouwbare en veilige crypto exchange is.

Binance

Hoef je niet per sé bij een Nederlandse crypto exchange te handelen? Dan kun je er ook voor kiezen om bij Binance een account aan te maken. Dit is een crypto exchange afkomstig vanaf de andere kant van de wereld. Een crypto exchange die overigens uitgegroeid is tot de grootste exchange ter wereld!

Dat heeft Binance onder meer aan de kostenstructuur te danken. Als je bij Binance een order plaatst, betaal je slechts 0,1% aan transactiekosten. Dat is dus nog lager dan bij Finst en Bitvavo. Besluit je om de transactie met de Binance Coin te betalen? Dan krijg je nog eens 25% korting op de transactiekosten per trade.

Ben je een ervaren handelaar? En beleg je al met forse bedragen in crypto? Dan is het al helemaal interessant om bij Binance een account aan te maken. Als je voor méér dan 1 miljoen dollar in 30 dagen handelt, geniet je van nog lagere transactiekosten. Des te hoger je handelsvolume bij Bitvavo is, des te minder geld je aan de transactiekosten kwijt bent.

Bij Binance kun je qua handelen sowieso veel kanten op. Je hebt de keuze uit ruim 300 cryptovaluta’s, mede doordat Binance een internationale partij is. Deze exchange is vele malen groter dan Finst en Bitvavo bij elkaar. Je geniet hierdoor van schaalvoordelen, maar dit brengt tegelijkertijd ook een uitdaging met zich mee.

Vanuit Nederlandse instanties is veel toezicht op Finst en Bitvavo. Dit komt onder meer doordat deze exchanges in ons land ingeschreven staan. Ook zijn deze exchanges geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Binance daarentegen is weinig tot niet gereguleerd. Het bedrijf staat op dit moment in een belastingparadijs ingeschreven. Een paradijs waar men waarschijnlijk niet eens weet wat toezicht precies is. Dit komt de betrouwbaarheid en veiligheid van Binance niet ten goede. Vandaar ook dat Binance niet hoger scoort in deze lijst met beste goedkoopste crypto exchanges.

Coinmerce

Gaat je voorkeur toch uit naar een Nederlandse crypto exchange? Dan kun je, met het oog op de handelskosten, het beste voor Finst of Bitvavo kiezen. Spreken die exchanges je op dit moment niet helemaal aan? Of heb je mogelijk bij die exchanges al een account? In dat geval is het verstandig om ook eens naar Coinmerce te kijken.

Bij deze crypto exchange kun je van relatief lage kosten genieten. Dit is echter alleen het geval als je een fors handelsvolume hebt. Bij een fors handelsvolume betaal je namelijk 0,45% aan transactiekosten per trade. Dit is fors meer dan bij Finst en Bitvavo, maar is toch ook fors minder dan bij veel andere crypto exchanges.

Bij Coinmerce is het zodoende mogelijk om relatief goedkoop te handelen. Maar, dit gaat wel volledig samen met je handelsvolume. Als je een ‘kleine’ handelaar met kleinere bedragen bent, zit je bij Coinmerce niet goed. In dat geval lopen de transactiekosten namelijk op naar 1%. Het is zelfs mogelijk om bij Coinmerce 2% aan transactiekosten te betalen. Dat wil je uiteraard liever niet.

Ons advies is daarom om eerder voor Finst of Bitvavo te kiezen. Wil je toch per sé bij Coinmerce handelen? Dan is het belangrijk om met flinke bedragen te handelen. Des te hoger je handelsvolume bij Coinmerce is, des te minder kosten je moet betalen. Desalniettemin liggen de kosten relatief hoog bij Coinmerce, zeker in vergelijking met Finst en Bitvavo.

Voor welke goedkope crypto exchange kun je het beste kiezen?

Wil je graag bij een goedkope crypto exchange een account aanmaken? Dan raden wij je graag aan om voor Finst of Bitvavo te kiezen. Dit zijn niet alleen de goedkoopste crypto exchanges, maar ook nog goed aangeschreven crypto exchanges. Dat geldt ook voor Coinmerce, maar bij die exchanges moet je met hogere kosten rekening houden. Binance staat op zich ook goed ingeschreven, maar lijkt toch net iets minder betrouwbaar en veilig te zijn.

De beste goedkope crypto exchange uitkiezen, is al met al niet makkelijk. Je hebt namelijk niet alleen met de kosten te maken, maar ook met onderstaande aandachtspunten.

Handelsvolume

Voordat je de knoop door kunt hakken, moet je goed naar je eigen situatie kijken. Ben je een beginnende crypto handelaar? Of vind je het fijn om alleen met kleinere bedragen te handelen? Dan kies je het beste voor Finst of Bitvavo. Bij die twee partijen geniet je van lage transactiekosten, ongeacht wat je handelsvolume is.

Investeer je juist heel veel geld in crypto? Dan kan het interessant zijn om bij Binance een account aan te maken. Bij die crypto exchange geniet je standaard al van lage handelskosten. Op het moment dat je ook nog met een flink handelsvolume handelt, dalen de kosten des te meer.

Betrouwbaarheid & veiligheid

Laat je bij je keuze voor een crypto exchange nooit leiden door alleen de kosten. Je moet ook heel goed naar de betrouwbaarheid en veiligheid kijken. Op dit gebied adviseren wij je om voor een Nederlandse crypto exchange te kiezen.

Zo’n exchange staat in ons land ingeschreven én onder toezicht. Door dit toezicht ben je er zeker van dat de crypto exchange op een veilige en betrouwbare manier te werk gaat. Je hoeft hierdoor minder over je eigen veiligheid in te zitten.

Dat is bij Binance een ander verhaal. Deze exchange komt van origine uit Azië, maar is momenteel wel wereldwijd actief. Deze exchange staat echter niet in ons land geregistreerd en heeft hierdoor met weinig toezicht te maken. Doordat dit een ongereguleerde crypto exchange betreft, heb je simpelweg met een stuk minder veiligheid en betrouwbaarheid te maken.

Met andere woorden: je doet er verstandig aan om voor een Nederlandse crypto exchange te kiezen. Bij zo’n exchange geniet je ook nog van het feit dat de website volledig in het Nederlands is. Ook is het fijn dat je bij zo’n exchange gewoon in het Nederlands met de klantenservice kunt communiceren.

Aanbod van cryptovaluta

Wil je je kosten zo laag mogelijk houden? Dan zit je bij Finst en Bitvavo dus goed. Wil je echter ook nog in veel verschillende cryptovaluta’s kunnen beleggen? Dan zit je bij Bitvavo beter. Het aanbod van cryptovaluta’s is bij Bitvavo nu eenmaal uitgebreider dan bij Finst.

Denk in ieder geval goed na in wat voor coins je bij voorkeur wilt handelen. Weet je dat? Dan kun je per goedkope crypto exchange kritisch naar het aanbod kijken. Voor een divers aanbod kom je in ieder geval al snel bij Bitvavo en Binance uit.

Handelsmogelijkheden

Let tot slot ook nog goed op de handelsmogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld je risico’s goed spreiden? Dat doe je door een mandje met daarin meerdere cryptovaluta’s te kopen. Jammer genoeg is dit nog niet bij alle crypto exchanges mogelijk.

Of wil je je coins één op één met een andere coin kunnen ruilen? Dat is bij bijvoorbeeld Finst mogelijk, maar is nog niet mogelijk bij veel andere exchanges. Denk in ieder geval op voorhand goed over je gewenste handelsgedrag na.

De goedkoopste crypto exchange: onze conclusie

Op dit moment kun je uit meerdere goedkope crypto exchanges kiezen. Hierbij gaat onze voorkeur uit naar Finst en Bitvavo. Deze twee exchanges zijn niet alleen bijster goedkoop, maar zijn ook nog super veilig en betrouwbaar. Dat is bij Binance minder het geval, hoewel dat wel de goedkoopste crypto exchange wereldwijd is. 

Maak in ieder geval voor jezelf een goede vergelijking. Let hierbij goed op de kosten, maar ook op bovengenoemde punten. Doe je dat? Dan kun je snel de beste goedkope crypto exchange voor jezelf uitkiezen!

Veelgestelde vragen over de goedkoopste crypto exchange

Wat zijn de goedkoopste crypto exchanges die momenteel beschikbaar zijn?

Finst, Bitvavo en Binance zijn de goedkoopste crypto exchanges van dit moment. Bij deze exchanges betaal je de laagste handelskosten. Ook hoef je niet met bijkomende kosten rekening te houden.

Welke crypto exchanges hebben de laagste handelskosten?

Binance is de crypto exchange met de laagste handelskosten: 0,10%. Daarna volgt Finst met 0,15% aan handelskosten. Tot slot kun je ook nog voor Bitvavo kiezen; maximaal 0,25% aan handelskosten.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges