Nexo crypto review

Nexo in het kort

Nexo is niet zomaar een crypto exchange. Nee, we kunnen dit platform het beste als een lending platform omschrijven. Lending, in Nederland als ‘lenen’, is een unieke manier om geld met crypto te verdienen. Hoe je dat bij Nexo precies kunt doen? Vrij eenvoudig:

 • Maak een account bij Nexo aan.
 • Stort een bepaalde hoeveelheid crypto op je account, bijvoorbeeld Bitcoin.
 • Je kunt deze hoeveelheid Bitcoin nu gebruiken om andere crypto te lenen, bijvoorbeeld Ethereum.
 • Na een vooraf afgesproken periode betaal je het geleende bedrag + rente terug.
 • Heb je intussen winst gemaakt met Ethereum? Dan heb je eigenlijk gratis geld verdiend, uiteraard wel rekening houdend met de rente die je hebt moeten betalen.

Het principe van Nexo is gebaseerd op het normale principe van geld lenen. Als je voorheen geld wilde lenen, kon je dit alleen bij een bank of kredietverstrekker doen. Door de komst van Nexo kun je nu ook via dit lendingplatform geld lenen. 

Voor de historie van het jaar Nexo moeten we terug naar het jaar 2018. In dat jaar start Nexo met haar eigen platform, waarbij de focus eigenlijk direct op lending ligt. Neemt niet weg dat Nexo ook naar haar eigen exchange ontwikkelt. Via dit platform is het mogelijk om in meer dan 300 handelsparen te beleggen. Je doet dit bij Nexo niet zomaar, maar op een vrij complexe manier. Verderop in deze Nexo crypto review lees je hier meer over.

De belangrijkste eigenschappen van Nexo

Heb je deze Nexo crypto review tot zover doorgenomen? Dan heb je al opgemerkt dat dit een vrij unieke partij in de wereld van crypto is. Het is niet één van de zoveelste crypto exchanges, maar het is een uniek platform. Een uniek platform waarbij je op meerdere manieren geld met crypto kunt verdienen.

Lending

Lending staat te boek als een vorm van decentral finance. Dit betekent dat je geld kunt lenen zonder tussenkomst van een derde partij. Bij een andere soort lening is dit wel altijd het geval. Ga je bijvoorbeeld geld nemen van een bank? Dan heb je altijd met de bank te maken, maar ook nog met een andere partij. Daar is op het lendingplatform van Nexo geen sprake van.

Je kunt zonder tussenkomst van een partij geld lenen. Dit doe je bij Nexo dankzij de zogeheten smart contracts. Dit is een contract waarvan alle afspraken op de blockchain opgeslagen worden. Laat je zien dat jij aan de voorwaarde voldaan hebt? Dan is het contract voor de helft nagekomen. Komt ook de tegenpartij haar afspraken na? Dan is aan alle voorwaarden van het smart contract voldaan. Het gevolg is dat de bepaalde handeling of transactie uitgevoerd wordt.

Op het lendingplatform van Nexo kun je op twee manieren te werk gaan:

 • Je kunt zelf crypto lenen met je eigen crypto. Om dit te kunnen doen, heb je wel een bepaalde waarde crypto in je wallet nodig. Alleen met die crypto in je wallet is het mogelijk om crypto te lenen.
 • Je kunt als kredietverstrekker functioneren. Het is bij Nexo ook mogelijk om zelf als kredietverstrekker te functioneren. In dat geval stel je je eigen cryptocurrency beschikbaar, waarna andere mensen deze crypto kunnen lenen. Uiteraard krijg je hier bepaalde rente over.

Complexe handelsmogelijkheden

Bij Nexo kun je op tal van manieren geld met crypto verdienen. Al deze handelsmogelijkheden hebben één gemeenschappelijk kenmerk: het is allemaal vrij complex. Dit geldt voor het lendingplatform, maar ook voor de ‘normale’ crypto exchange van Nexo.

Op de ‘normale’ crypto exchange kun je gewoon in crypto handelen. Je hebt de keuze uit maar liefst 300 valutaparen, waarbij je wel rekening moet houden met de fixed-price execution. Nexo hanteert de volgende regel: de prijs die op het moment van het plaatsen van de order geldt, is ook de prijs die gehanteerd wordt bij de uitvoering van de order. Hier is bij andere crypto exchanges geen sprake van.

Verder kun je bij Nexo ook met Earn aan de slag gaan. Je krijgt hierbij rente over de crypto die je vasthoudt in je wallet. De rente kan oplopen tot maar liefst 17% bij Nexo. Belangrijk bijkomend voordeel: je wallet staan niet ‘gelockt’ bij Nexo. Dit betekent dat je ze op elk wenselijk moment weer op kunt nemen.

Veilig en betrouwbaar

Door de jaren heen is Nexo uitgegroeid tot één van de grootste crypto platformen. Dit is aan de unieke handelsmogelijkheden te danken, maar ook aan de veiligheid.

Nexo heeft bewezen dat het platform super veilig te gebruiken is. Dit is onder meer aan de biometrische identificatie te danken. Je kunt voor je account bijvoorbeeld van de twee factor authenticatie gebruikmaken, maar je kunt ook gebruikmaken van je vingerafdruk. Door bijvoorbeeld van je vingerafdruk gebruik te maken, weet je 100% zeker dat niemand in jouw account kan komen.

Verder biedt Nexo een gesegregeerde multisignature wallet aan. Dit betekent dat er niet zomaar met een wallet gehandeld kan worden. Dit is alleen mogelijk als meerdere personen toestemming geven voor een bepaalde order. 

Ook heeft Nexo door de jaren heen veel verzekeringen afgesloten. Nexo laat bijvoorbeeld weten dat het eigen vermogen tot maar liefst 375.000.000 dollar verzekerd is. 

Geweldige website & Mobiele app

Zou je graag van de complexe handelsmogelijkheden van Nexo gebruik willen maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je: zowel de website als de mobiele app zijn fijn te gebruiken.

 • Website: bij de website valt vooral de overzichtelijkheid op. Ondanks dat Nexo dus tal van complexe handelsmogelijkheden aanbiedt, is het handelsplatform opvallend overzichtelijk gehouden. Dit maakt het handelen via dit platform des te fijner. Ook geniet je op de website van soepele processen, bijvoorbeeld bij het aanmaken van een account.
 • Mobiele app: Nexo begrijpt als geen ander dat veel mensen tegenwoordig via hun smartphone/tablet handelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij een magnifieke mobiele app ontwikkeld hebben. Een mobiele app waarin je je eigen portfolio in kunt zien, maar waarin je ook van het laatste nieuws op de hoogte gehouden wordt.

Engelstalig platform

In de wereld van cryptoplatformen kan onderscheid tussen twee soorten gemaakt worden: Nederlandse platformen en buitenlandse platformen. Het platform van Nexo hoort absoluut bij de tweede groep. Dit is aan meerdere aspecten te danken:

 • Engelstalig platform. Het gehele platform van Nexo is in het Engels. Als je de taal niet goed machtig bent, kan dit ietwat lastig zijn. Dat is zeker het geval als je van de complexere handelsmogelijkheden gebruik wilt maken.
 • Engelstalige support. Loop je bij Nexo onverhoopt tegen een probleem aan? Dan is het goed om te weten dat je alleen in het Engels kunt communiceren met de klantenservice. Ook hiervoor is het dus wenselijk dat je de Engelse taal goed onder de knie hebt.
 • Regulatie. In Amerika staat Nexo onder toezicht, maar dat is in ons land niet het geval. Dit komt puur doordat Nexo niet in ons land ingeschreven staat. Dit cryptoplatform staat hierdoor bijvoorbeeld ook niet bij De Nederlandsche Bank geregistreerd. Dit brengt een andere vorm van regulatie met zich mee dan bij een Nederlandse crypto exchange het geval is.

Kosten

Wil je graag bij Nexo handelen? Dan moet je je eerst goed verdiepen in de exacte kosten. Over de kosten hebben wij in ieder geval meerdere dingen opgemerkt:

 • De kosten zijn afhankelijk van de manier van handelen. Als je bijvoorbeeld met het lendingplatform van Nexo aan de slag gaat, krijg je met bepaalde rentekosten als kosten te maken. Kies je ervoor om gewoon te handelen bij Nexo? Dan krijg je plots met andere kosten te maken.
 • Nexo is open en eerlijk over de kosten. Het is ook goed om te weten dat deze crypto exchange open en eerlijk over de kosten is. Voordat je van één van de handelsmogelijkheden gebruikmaakt, zie je bijvoorbeeld precies vermeld staan wat de kosten zijn.

Graag adviseren wij je om even goed naar de exacte kosten te kijken. Het is niet zo simpel als bij bijvoorbeeld Bitvavo, waarbij je van één kostenpost uit kunt gaan.

Ideaal voor ervaren handelaren

Onder aan de streep kunnen we stellen dat Nexo crypto een uniek platform is. Dit is niet zomaar een crypto exchange, maar is een combinatie van een lendingplatform en een exchange. Dat hebben wij tot op heden nog maar weinig gezien.

Juist door deze constructie is Nexo ideaal voor de ervaren handelaren. Heb je een mooi cryptovermogen opgebouwd en wil je dit nuttig inzetten? Dan is Nexo voor jou op het lijf geschreven. Door de verschillende handelsmogelijkheden kun je je crypto alleen maar meer waard laten worden. 

Ben je nog een beginnende handelaar? Dan kun je beter voor een ‘normaal’ crypto platform kiezen. Dit heeft eigenlijk twee redenen:

 • De handelsmogelijkheden van Nexo sluiten niet op een beginnende handelaar aan. We kunnen hierover stellen dat de handelsmogelijkheden te complex zijn voor een beginnende handelaar. Je moet simpelweg heel goed weten waar je mee bezig bent bij Nexo.
 • Je loopt bij Nexo relatief veel risico. Wil je van één van de handelsmogelijkheden bij Nexo gebruikmaken? Dan moet je niet alleen weten waar je mee bezig bent, maar je moet ook rekening houden met alle mogelijke risico’s. Als beginnende handelaar ben je hier ongetwijfeld niet van op de hoogte. Het advies is daarom om als beginnende handelaar nog (geen) gebruik van Nexo te maken.

Nexo creditcard

Tot slot willen we in deze Nexo crypto review nog even de Nexo creditcard aanstippen. Dit is een unieke soort creditcard, waarmee je betalingen in cryptocurrency kunt verrichten.

Het is mogelijk om een fysieke kaart of een online kaart aan te vragen. Als je eenmaal zo’n kaart hebt, kun je bij meer dan 40 miljoen verkooppunten met deze kaart betalen. Je kunt deze creditcard perfect zien als de toekomst van betalen. Het ligt immers in de lijn der verwachtingen dat we meer en meer met crypto gaan betalen.

Alternatieven voor Nexo

Bestaat er op dit moment een alternatief voor Nexo? Nee, dat is wat ons betreft niet het geval. Wij zijn tot op heden nog geen vergelijkbaar platform tegengekomen.

Uiteraard heeft dit niet met de crypto exchange van Nexo te maken, maar juist met het lendingplatform. Dit platform is behoorlijk uniek in de wereld van crypto. Dit geldt niet alleen voor de opzet van dit platform, maar ook voor de voorwaarden. Dat je bij Nexo van een 100% dekking op je leningen verzekerd bent, is bijvoorbeeld uniek te noemen.

Partijen als Coinbase, Binance, Bitvavo en Finst zijn hierdoor géén alternatieven voor Nexo. Nexo is uniek in zijn eigen soort.

Conclusie: is Nexo een aanrader?

Ben je op zoek naar nét dat beetje extra in de wereld van crypto? Dan is Nexo zeker een geschikte optie voor je. Je bent bij deze exchange in staat om ‘normaal’ te handelen, maar je kunt het platform ook voor lending gebruiken. Geweldig.

Ga je gebruikmaken van dit geweldige platform? Houd dan wel rekening met alle mogelijke risico’s en verdiep je goed in de handelsmogelijkheden. Dit is een vereiste om veilig en verantwoord bij Nexo te kunnen handelen.

Veelgestelde vragen over Nexo crypto

Wat is Nexo crypto en hoe werkt het?
Nexo crypto is een combinatie van een crypto exchange en lendingplatform. Je kunt bij Nexo normaal handelen in cryptocurrency, maar je kunt ook crypto lenden. Dit betekent dat je crypto leent, waarvoor je rente moet betalen. Met deze geleende crypto kun je echter je vermogen aan het werk zetten. Op die manier verdien je de rente dubbel en dwars terug. Bij Nexo is het ook nog mogelijk om je eigen crypto uit te lenen aan andere beleggers.

Is het platform van Nexo veilig?
Ja, het platform van Nexo is zeker veilig te noemen. Dit platform heeft haar zaakjes op orde, getuige ook het feit dat dit platform nog nooit gehackt is.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges