Crypto exchange met iDeal: wat zijn de beste crypto exchanges met iDeal?

Crypto Exchanges met iDeal

Dit zijn de crypto exchanges waarmee je met iDeal kan betalen. Wij hebben daarnaast ook exchanges toegevoegd ie erg populair zijn. Bij Bitvavo en Coinmerce.io kan je met iDeal betalen.

1

Bitvavo

5/5

Nederlands

iDeal

119 Assets

2

Coinmerce

5/5

Nederlands

300+ Assets

IDeal

3

Crypto.com

5/5

icon

Proof of Reserves

296 Assets

🎁 Krijg Є 25,-

4

Kraken

4/5

icon

Proof of Reserves

241 Assets

Margin Trading

5

Coinbase

4.5/5

Hoog handelsvolume

241 Assets

Lage Fees

Waarom voor een crypto exchange met iDeal kiezen?


Er zijn meerdere redenen om voor een crypto exchange met iDeal te kiezen:

 • iDeal is de meest veilige betaalmethode. Als je een betaling met iDeal verricht, weet je gewoonweg zeker dat de betaling goed doorkomt. Dit is door de jaren heen de meest veilige betaalmethode gebleken.
 • Betalen met iDeal is erg eenvoudig. Als je crypto met iDeal koopt, is dit hetzelfde als dat je een online bestelling van kleding afrondt. Dit betaalsysteem werkt simpelweg altijd eenvoudig, ongeacht om wat voor bestelling het precies gaat. Dit maakt het kopen van crypto dus ook erg eenvoudig.
 • Het geld staat direct op je account. Kies je ervoor om 100 euro met iDeal naar je crypto exchange over te maken? Dan geniet je 1 seconde later direct van een tegoed van 100 euro op je account. De doorloopsnelheid is bij iDeal ongekend hoog, waardoor je direct de beschikking over het geld hebt.
 • De kosten vallen in veel gevallen mee. Bij een betaling met iDeal geniet je in veel gevallen ook van lage kosten. Of beter gezegd: veel crypto exchanges rekenen niet eens kosten als je besluit om geld met iDeal te storten. Dit wil je uiteraard graag zien, aangezien dit je rendement ten goede komt.

Wat zijn de beste crypto exchanges met iDeal?

Zou je graag crypto met iDeal willen kopen? Dan moet je je dus even goed beseffen dat dit niet bij elke crypto exchange mogelijk is. Met name bij buitenlandse exchanges is het niet mogelijk om met iDeal te betalen. 

De reden daarvoor is erg simpel: eigenlijk alleen in ons land is iDeal een gangbare betaalmethode. Dit gaat overigens op termijn wel veranderen. In mei 2023 werd namelijk bekend dat iDeal overgenomen is door een andere betaalprovider. Het doel van die betaalprovider is om iDeal in véél meer landen aan te bieden.

Dat je niet bij alle crypto exchanges met iDeal kunt betalen, maakt op zich niet al te veel uit. Er zijn namelijk 5 prima crypto exchanges waarbij je wél met iDeal kunt betalen. Deze 5 exchanges zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Bitvavo
 • Finst
 • LiteBit
 • Bitcoin Meester
 • Coinmerce

Wil je bij één van deze crypto exchanges crypto kopen? Dan kun je dit snel, eenvoudig en goedkoop (of zelfs kosteloos) met iDeal doen. In onderstaande korte reviews vertellen we je graag meer over deze 5 exchanges.

Bitvavo

Wij zijn van mening dat Bitvavo de beste crypto exchange met iDeal is. Bij deze exchange betaal je op een snelle manier met iDeal, waarvoor je ook geen kosten hoeft te betalen. Het geld staat vervolgens direct op je account, waarna het echte genieten begint.

Dit is bij Bitvavo onder meer aan het gebruiksgemak te danken. Het doel van het team van Bitvavo in 2017 was om een gebruiksvriendelijk platform te ontwikkelen. Nou, in dat doel is het team maar al te goed geslaagd. Als je voor het eerst gebruik van het Bitvavo platform maakt, spreekt alles voor zich. 

Verder heb je bij Bitvavo de keuze uit heel veel cryptovaluta’s. Op het moment van schrijven kun je uit meer dan 200 verschillende cryptovaluta’s kiezen. Ongeacht in wat voor (soort) valuta’s je wilt beleggen, is dit bij Bitvavo dus altijd mogelijk.

Daarbij geniet je ook nog van relatief lage kosten. Per order betaal je maximaal 0,25% aan transactiekosten. Bij een order van 1000 euro komt dit dus neer op slechts 2,50 euro aan transactiekosten.

Ook alle randzaken zijn bij Bitvavo geweldig in orde. Deze exchange staat onder toezicht, is bijzonder veilig en biedt ook nog meerdere handelsmogelijkheden. Zo kun je middels crypto staking bij Bitvavo tot wel 10% rendement op je digitale activa krijgen.

Al met al zijn wij uiterst te spreken over Bitvavo. Dit komt ook nog doordat Bitvavo een 100% Nederlandse crypto exchange is. De klantenservice communiceert in het Nederlands, de website is in het Nederlands en ook de mobiele app is in eigen taal. Dit maakt het toch wel heel makkelijk en handig om bij Bitvavo in crypto te handelen.

Finst

In 2022 begon een team oud werknemers van DEGIRO met een nieuw project: het ontwikkelen van een geheel nieuw crypto platform. Alle kennis die zij bij DEGIRO op hebben gedaan, hebben zij dit voor dit nieuwe crypto platform ingezet. Het platform kreeg de naam Finst én kreeg in 2023 een vergunning in ons land.

Sinds dat moment is Finst uitgegroeid tot één van de beste crypto exchanges voor Nederlandse cryptohandelaren. Dit is volgens ons sowieso één van de beste crypto exchanges met iDeal. Als je geld naar je account over wilt maken, doe je dit geheel gratis met iDeal. Het geld staat ook direct op je account, waardoor je direct in de gewenste cryptovaluta’s kunt beleggen.

Daarbij geniet je van een paar specifieke voordelen. Het belangrijkste voordeel is toch wel in het kostenplaatje te vinden. Als je een order bij Finst plaatst, betaal je hier slechts 0,15% aan transactiekosten over. Indien je een order van 1000 euro plaatst, komt dit neer op een bedrag van slechts 1,50 euro. We kunnen niet anders dan stellen dat je bij Finst toe kunt werken naar een hoog rendement. Dankzij deze lage kosten. En ook doordat je bij een iDeal storting geen extra kosten hoeft te maken.

Een ander specifiek voordeel is in de veiligheid te vinden. Wij kunnen stellen dat Finst één van de veiligste crypto exchanges van dit moment is. Bij deze exchange kun je bijvoorbeeld niet kiezen om de two factor authentication aan te zetten. Nee, dit staat standaard aan en kun je ook niet uitzetten. Het team van DEGIRO heeft bovendien ook voor ‘klassieke’ veiligheidsfeatures gekozen. Die features worden ook door DEGIRO zelf toegepast.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze crypto exchange met iDeal. Dat deze exchange nog zo jong is, is in ieder geval nergens aan te merken. Als je goedkoop en veilig als beginnende handelaar wilt beleggen, zit je bij Finst 100% goed.

LiteBit

Ben je een onervaren crypto handelaar? Dan is het verstandig om voor een zo’n eenvoudig mogelijke crypto exchange te kiezen. Wij wijzen je daarvoor graag op LiteBit. Wij zijn van mening dat dit één van de meest eenvoudige crypto exchanges is. Uiteraard is het ook bij deze exchange mogelijk om geld te storten met iDeal. Dankzij deze betaalmethode is het nóg makkelijker om in crypto te beleggen bij LiteBit.

Een belangrijk voordeel van LiteBit is het feit dat dit een Nederlandse exchange is. Deze exchange zag in ons land het levenslicht en is nog steeds in ons land gevestigd. Dit houdt onder meer in dat er veel toezicht op deze crypto exchange is.

Het aanbod van cryptovaluta’s valt ietwat tegen: je kunt in zo’n 100 verschillende cryptovaluta’s beleggen. Maar, ook dit zorgt ervoor dat het beleggen bij LiteBit super eenvoudig is. Het platform is super eenvoudig en overzichtelijk, mede door het beperkte aantal cryptovaluta’s.

Waar je wel rekening mee moet houden, is met de hogere kosten. De kosten liggen aanzienlijker hoger dan bij Finst en Bitvavo. Is dat een groot probleem? Ja, eigenlijk wel. Deze hogere kosten gaan namelijk ten koste van het rendement.

Neemt niet weg dat het een feestje is om bij LiteBit te handelen. Het platform is direct te begrijpen, is volledig in het Nederlands en werkt ook nog lekker snel. Deze zaken zorgen ervoor dat je als beginnende handelaar ideaal bij LiteBit kunt handelen. Wat wil je nog meer?

Bitcoin Meester

Zou je graag in zoveel mogelijk verschillende cryptovaluta’s willen beleggen? En wil je graag ook geld met iDeal kunnen storten? Als je op deze twee vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, raden wij je aan om eens naar Bitcoin Meester te kijken. Ook dit is een geweldige crypto exchange met iDeal.

Wat wij bij deze exchange niet zo handig vinden, is de gekozen naam. Op basis van de naam zou je denken dat je alleen Bitcoin kunt kopen. Niks is echter minder waar. Op het moment van schrijven heb je bij Bitcoin Meester de keuze uit bijna 200 verschillende cryptovaluta’s.

Verder valt Bitcoin Meester door de eenvoud op. Als je bij deze crypto exchange crypto wilt kopen, spreekt eigenlijk alles voor zich. Dit is ook het geval als je bijvoorbeeld de cryptovaluta’s tegen een hogere koers wilt verkopen. Doordat Bitcoin Meester een 100% Nederlandse exchange is, is het gehele platform ook in het Nederlands.

Wil je graag een account bij Bitcoin Meester aanmaken? Je doet dit in slechts een paar minuten. Deze exchange heeft voor een geweldig aanmeldproces gezorgd, waardoor je binnen mum van tijd in de gewenste cryptovaluta’s kunt handelen. Dit is uiteraard ook te danken aan de betaalmethoden, waaronder iDeal.

Coinmerce

Tot slot laten wij je ook graag nog kennismaken met Coinmerce. Ook dit is een prima crypto exchange met iDeal. Bij deze exchange maak je makkelijk een account aan, waarna je met iDeal geld naar je account kunt storten. Dit geld is vervolgens direct op je account beschikbaar, waarna je de gewenste cryptovaluta kunt kopen.

Coinmerce biedt een divers aanbod van cryptovaluta’s aan. Daarbij valt ook op dat deze crypto exchange continu nieuwe valuta’s aan het aanbod toevoegt. Het gaat hierbij om normale valuta’s, maar ook om zogeheten Earn coins. Dit zijn coins waarmee je een passief inkomen op kunt bouwen. Als je deze coins in je account bij Coinmerce laat staan, krijg je hier rente over. Dankzij die rente, die op kan lopen tot wel 15% per jaar, bouw je een geweldig passief inkomen op.

Voor beginnende handelaren is Coinmerce mogelijk net iets te veel van het goede. De handelsmogelijkheden zijn namelijk vrij complex en uitgebreid. Ook kun je van allerlei tools gebruikmaken, welke eigenlijk alleen voor ervaren handelaren geschikt zijn. De beste crypto exchange met iDeal voor ervaren handelaren is wat ons betreft dan ook Coinmerce.

Deze exchange heeft simpelweg veel te bieden voor de ervaren handelaar. Daarbij geniet je ook nog van een volledig Nederlands platform. Net zoals bovenstaande exchanges is ook Coinmerce een 100% Nederlandse crypto exchange. Dit brengt ook nog eens de gewenste veiligheid en betrouwbaarheid met zich mee.

Hoe kun je crypto kopen met iDeal?

Wil je graag crypto kopen met iDeal? In ons artikel ‘hoe kan ik crypto kopen met iDeal?’ geven wij je een uitgebreid antwoord op die vraag. In dít artikel geven wij je hier graag een beknopt antwoord op.

Om crypto met iDeal te kopen, hoef je alleen maar deze stappen te doorlopen:

 • Stap 1: kies een geschikte crypto exchange. Wij raden je daarvoor dus bovenstaande 5 crypto exchanges aan. Bekijk de verschillende exchanges op je gemakje en bepaal welke exchange het beste op je wensen aansluit.
 • Stap 2: maak een account bij de exchange aan. Heb je een crypto exchange gevonden die volledig op je wensen aansluit? Dan is het advies om direct een account bij die exchange aan te maken. Bij de meeste exchanges kost dit tegenwoordig slechts een paar minuutjes.
 • Stap 3: klik op ‘storten’. Nadat je ingelogd bent, zie je een button staan met de tekst ‘storten’. Mogelijk heet dit bij de crypto exchange waar jij voor gekozen hebt net iets anders, maar dit spreekt eigenlijk direct voor zich.
 • Stap 4: selecteer iDeal als betaalmethode en vul het gewenste bedrag in. Je kunt nu iDeal als betaalmethode selecteren. Daarbij is het ook zaak om direct het gewenste bedrag in te vullen. Dit is dus het bedrag in euro’s dat je naar je account over wilt maken.
 • Stap 5: rond de iDeal betaling af. Je hoeft nu alleen nog maar de iDeal betaling af te ronden. Dit doe je op de gebruikelijke manier, zoals je ook doet als je online kleding koopt.

Je kunt nu de gewenste crypto kopen. Hierbij moet je wel even goed rekening met de kosten houden. Als je bijvoorbeeld bij Finst een order plaatst, moet je 0,15% aan transactiekosten betalen. Bij een transactie van 1000 euro komt dit neer op 1,50 euro. Dat valt dus reuze mee, maar bij andere exchanges ligt dit percentage een stuk hoger. Houd er daarom rekening mee dat je niet voor precies het gestorte bedrag crypto kunt kopen. Dat bedrag ligt altijd (iets) lager.

Crypto kopen met iDeal: belangrijke aandachtspunten

Crypto kopen met iDeal is eigenlijk ideaal te noemen. Het is een gebruikelijke, laagdrempelige en snelle manier om crypto te kopen. Bovendien is deze betaalmethode uiterst veilig en betrouwbaar gebleken. Er zijn echter wel een paar zaken waar je goed rekening mee moet houden:

 • Je moet dus rekening met de kosten houden. Zoals hierboven al in het kort besproken, moet je bij een iDeal storting met kosten houden. Dit zijn niet alleen transactiekosten, maar mogelijk ook nog handelskosten. Dat laatste zien we gelukkig bij steeds minder crypto exchanges, maar het is wel belangrijk om daar even goed naar te kijken. Mocht je ook nog stortingskosten moeten betalen, gaat dit nog verder ten koste van je rendement.
 • Bij niet alle exchanges is iDeal beschikbaar. Als je bij bijvoorbeeld een buitenlandse crypto exchange een account aangemaakt hebt, is de kans aanwezig dat je níet met iDeal kunt betalen. Nagenoeg alle crypto exchanges waarbij je wel met iDeal kunt betalen, zijn Nederlands. Dit betekent onder meer dat je al snel bij één van bovenstaande crypto exchanges uitkomt.
 • Beleg alleen met geld dat je kunt missen. Geloof je in de potentie van crypto? Dan is dat een prima reden om in crypto te beleggen. Daarbij is het wel van belang dat je dit op een verantwoorde manier doet. Dát doe je bijvoorbeeld door alleen te beleggen met geld dat je kunt missen. Alleen als je een buffer hebt die groot genoeg is, is het aan te raden om in crypto te beleggen. Heb je nog geen grote financiële buffer? Zorg dan eerst voor deze buffer.
 • Spreid je risico’s zo goed mogelijk. Wij raden je ook aan om je risico’s zo goed mogelijk te spreiden. Dat doe je onder meer door bij meerdere crypto exchanges te handelen. Door bijvoorbeeld bij 2 van bovenstaande 5 exchanges te handelen, ben je niet langer van slechts één partij afhankelijk. Ook is het aan te raden om in meerdere cryptovaluta’s te beleggen. Daarmee voorkom je dat je van slechts één valuta afhankelijk bent.

Hoe kies je de beste crypto exchange met iDeal uit?

Het is niet makkelijk om de beste crypto exchange met iDeal uit te kiezen. Dit komt onder meer doordat de bovenstaande 5 varianten allemaal hun eigen voordelen aanbieden. 

Om de beste keuze te maken, moet je onder meer op onderstaande punten letten:

 • Aanbod van cryptovaluta’s. Elke exchange biedt een eigen aanbod van cryptovaluta’s aan. Ga daarom goed na in welke cryptovaluta’s je idealiter wilt beleggen. Ga vervolgens na welke exchange het meest passende aanbod heeft.
 • Kosten. Idealiter wil je de kosten zo laag mogelijk houden. Kijk daarom per crypto exchange goed naar de kosten. Voor de laagste kosten zit je bij Finst en Bitvavo het beste.
 • Website & mobiele app. Je moet ook goed naar de website en mobiele app kijken. Zijn de website en mobiele app naar je eigen wens? Vind je de website en app fijn werken? En spreekt bijvoorbeeld de lay-out en gebruiksvriendelijkheid je aan?
 • Gewenste manier van handelen. Bepaal op voorhand goed hoe je graag wilt traden. Wil je alleen maar coins in- en verkopen? Dan kun je bij elke crypto exchange terecht. Wil je ook met bijvoorbeeld crypto staking aan de slag? Dan kun je niet voor elke crypto exchange met iDeal kiezen.
 • Veiligheid. Als je in crypto gaat handelen, moet je altijd je eigen veiligheid waarborgen. Dit doe je onder meer door alléén voor een veilige crypto exchange te kiezen. Check daarom goed de veiligheid per exchange, maar ook bijvoorbeeld of de exchange onder toezicht staat.   
 • Klantenservice. Met name als je een beginnende handelaar bent, is een goede klantenservice van essentieel belang. Bekijk daarom kritisch per exchange de klantenservice. Bekijk bijvoorbeeld hoe je contact op kunt nemen en op welke momenten/tijdstippen je contact op kunt nemen.

Crypto kopen met iDeal: onze conclusie

Het is absoluut interessant om crypto te kopen met iDeal. Je doet dit snel, gemakkelijk, veilig, betrouwbaar en vaak ook nog eens gratis. Daarvoor is het wel zaak om bij één van de beste crypto exchanges met iDeal te handelen. Bekijk daarvoor vooral de 5 bovenstaande crypto exchanges.

Vervolgens is het een fluitje van een cent om crypto te kopen met iDeal. Wij raden je daarvoor voornamelijk Bitvavo en Finst aan. Dit vinden wij de beste crypto exchanges met iDeal. Je geniet van lage kosten, de gewenste service en een overzichtelijk + gebruiksvriendelijk platform.

Veelgestelde vragen over crypto exchange met iDeal

Welke crypto exchanges accepteren iDeal als betaalmethode?

Onder meer Bitvavo, Finst, LiteBit, Bitcoin Meester en Coinmerce bieden iDeal als betaalmethode aan. Deze exchanges hebben allemaal één gemeenschappelijk kenmerk: ze komen uit Nederland. De meeste exchanges met iDeal komen simpelweg uit Nederland.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van iDeal op een crypto exchange?

Een crypto exchange met iDeal biedt belangrijke voordelen. Zo is het erg simpel om geld naar je account over te maken. Dit gaat ook nog eens snel, 100% veilig en zonder enige problemen.

Hoe veilig is het om iDeal te gebruiken op een crypto exchange?

Dit is heel erg veilig. Er zijn simpelweg geen verhalen bekend dat het overmaken van geld met iDeal naar een crypto exchange niet goed gegaan is. Bijkomend voordeel is dat het geld direct op je account beschikbaar is. Je kunt dus direct de gewenste crypto kopen.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges