Kraken review

In deze Kraken review bespreken wij deze crypto exchange tot in het diepste detail.

Kraken in het kort

Voor de historie van Kraken moeten we terug naar het jaar 2011. In dat jaar wordt deze crypto exchange opgericht in San Francisco. Door deze oprichtingsdatum is Kraken de oudste crypto exchange van de gehele wereld.

Overigens heeft Kraken niet meer alleen een kantoor in San Francisco. Nee, door de jaren heen heeft Kraken kantoren over de gehele wereld geopend. Men moest wel, aangezien Kraken in de afgelopen jaren onwijs hard gegroeid is. De focus lag hierbij niet meer alleen op Amerikaanse klanten, maar ook op bijvoorbeeld Nederlandse klanten.

Is Kraken dan momenteel ook een Nederlandstalig platform? Nee, dat is niet het geval. Deze crypto exchange staat niet in ons land ingeschreven. Men heeft er bovendien voor gekozen om de website níet in het Nederlands op te stellen. Je moet het dus doen met de Engelstalige website van Kraken. Is dat een groot probleem? Dat ga je lezen in deze Kraken review.

De belangrijkste eigenschappen van Kraken

Zou je graag je zuurverdiende centjes in crypto willen beleggen? Dit doe je idealiter bij een crypto exchange die goed aangeschreven staat. Aan die eis voldoet Kraken in ieder geval. Wereldwijd heeft deze crypto exchange een meer dan positieve naam opgebouwd.

Betekent dit ook dat Kraken één van de beste crypto exchanges is? Het komt wel in de buurt, aangezien Kraken het nodige te bieden heeft. Aan de hand van onderstaande belangrijke eigenschappen krijg je een duidelijk beeld van deze crypto exchange.

Interessante handelsmogelijkheden

Kraken staat te boek als een crypto exchange. Dit houdt in dat je bij Kraken crypto kunt kopen en ook weer kunt verkopen. Als je dit op de juiste momenten weet te doen, kun je hier een aardig bedrag mee verdienen. Daar blijft het echter niet bij.

Je geniet bij Kraken namelijk van nog meer handelsmogelijkheden:

 • Margin accounts en futures trading. Heb je nog geen ervaring in de wereld van crypto? Dan komen deze termen je niet bekend voor in de oren. Dit zijn twee voorbeelden van complexe handelsmogelijkheden, waarmee je ongekend veel geld kunt verdienen. Tegelijkertijd kun je ook erg veel geld kwijtraken. Deze handelsmogelijkheden brengen veel risico’s met zich mee, waardoor ze voor de beginnende handelaar niet geschikt zijn.
 • Veel cryptovaluta’s. Op het moment van schrijven heb je bij Kraken de keuze uit ruim 200 cryptovaluta’s. Doordat je zoveel keuze hebt, ben je perfect in staat om je risico’s te spreiden. Voordat je dit doet, moet je je uiteraard wel in de verschillende valuta’s verdiepen. Dat is de enige manier om uiteindelijk de juiste keuzes te maken wat betreft je investeringen.
 • Staking. Het is bij Kraken sinds enige tijd ook mogelijk om van crypto staking te profiteren. Dit is een verdienmodel waarbij je je cryptovaluta in je wallet laat staan. In ruil hiervoor ontvang je rente. Deze rente kan oplopen tot maar liefst 24% op jaarbasis bij Kraken.
 • NFT. Het is ook mogelijk bij Kraken om in NFT’s te beleggen. Men heeft een eigen NFT marktsplaat ontwikkeld, waarop je met crypto kunt betalen. Dit gaat dus perfect hand in hand met het crypto platform van Kraken zelf.
 • Ruilen. Sinds enige tijd is het bij Kraken ook mogelijk om cryptovaluta te ruilen. Heb je bijvoorbeeld 1000 euro aan Ethereum in je wallet staan? Dan kun je deze valuta rechtstreeks omruilen voor bijvoorbeeld Bitcoin. Nadat je dit hebt gedaan, heb je 1000 euro aan Bitcoin in je wallet staan.

Kraken Pro

Wil je graag bij deze grote cryptocurrency exchange handelen? Als je een ervaren belegger bent, kies je het beste voor Kraken Pro. Dit is een actief handelsplatform met een vrij complexe interface. Juist deze complexe interface zorgt ervoor dat Kraken Pro alleen voor ervaren handelaren geschikt is.

Wat je met Kraken Pro kunt? Je brengt met dit handelsplatform van Kraken onder meer je kosten omlaag. Ook krijg je gedetailleerde informatie over activa te zien, waaronder tal van grafieken en een overzicht van openstaande orders.

Hoe kun je gebruik van Kraken Pro maken? Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een actieve rekening bij Kraken. Als je eenmaal via dit platform gehandeld hebt, kun je dus gebruikmaken van Kraken Pro. Met name voor beginnende handelaren biedt dit complexere handelsplatform veel mogelijkheden en plezier.

Fijne interface

Kies je voor het ‘normale’ platform van Kraken? Dan geniet je van een fijne interface. Deze interface blinkt wat ons betreft op meerdere gebieden uit:

 • Fijne kleurstelling. Kijk je naar het platform van Kraken? Dan word je eigenlijk direct rustig van binnen. Door de fijne kleurstelling ben je in staat om je volledig te focussen op de te plaatsen trades. 
 • Overzichtelijk design. De gehele website van Kraken is overzichtelijk te noemen. Dit komt door de fijne kleurstelling, maar ook door de eenvoudige opzet. Van deze eenvoudige opzet is bij Kraken Pro dus géén sprake.
 • Duidelijke functies. Wil je als beginnende handelaar bij Kraken beleggen? Dit doe je zonder enige moeite, mede door de duidelijke functies.

Buitenlandse exchange

Wil je van 100% veiligheid en betrouwbaarheid verzekerd zijn? Dan kies je idealiter voor een Nederlandse exchange. Deze exchanges staan onder toezicht in ons land, waardoor je van meer zekerheid uit kunt gaan. Bij Kraken is daar in mindere mate sprake van.

Dit komt puur doordat dit een buitenlandse exchange is. Kraken biedt haar diensten in ons land wel aan, maar staat niet onder Nederlands toezicht. In eigen land, Amerika, staat Kraken wel onder toezicht, maar dit is niet te vergelijken met elkaar. Je kunt het Amerikaanse toezicht niet met het Nederlandse toezicht vergelijken.

Doordat dit een buitenlandse exchange is, is het gehele platform in het Engels. Kun je niet al te goed Engels? Dan is dit wellicht een uitdaging voor je. Ook het opnemen van contact met de klantenservice vormt in dat geval een uitdaging. Kraken biedt namelijk alleen Engelse support aan.

Is dit nou een nadeel? Dat hangt uiteraard volledig van jezelf af. Als je de Engelste taal goed machtig bent, vormt de Engelstalige website van Kraken geen probleem voor je.

Relatief hoge kosten

Start je als beginnende handelaar bij Kraken? Dan moet je rekening houden met vrij hoge kosten. Daarbovenop komt dat de kostenstructuur niet super transparant is.

Ten eerste moet je rekening houden met maximaal 0,26% aan kosten per transactie. Met welk percentage je precies rekening moet houden, is van meerdere factoren afhankelijk. Onder meer het soort cryptovaluta en je handelsvolume is hierop van invloed.

Ten tweede moet je met stortingskosten rekening houden. Maak je geld met je creditcard over? Dan moet je sowieso 3,75% aan transactiekosten betalen voor de storting. Dat is behoorlijk veel geld. Kies je voor een betaling middels online bankieren? Dan moet je rekening houden met 0,5% aan transactiekosten voor de storting. Ook dit is behoorlijk prijzig, aangezien je bij andere crypto exchanges hier geen ‘last’ van hebt.

Let op: ga je gebruik van Kraken Pro maken? Dan ga je wel van lagere kosten rekening houden. Dit is niet super transparant, maar bij het Kraken Pro platform liggen de kosten lager dan bij het reguliere Kraken platform.

Veilig en betrouwbaar platform

Ondanks dat Kraken een buitenlands platform is, kunnen we stellen dat het een veilig platform is. Dit komt onder meer door deze redenen:

 • Cold storage. Alle crypto die je bij Kraken in je wallet laat staan, worden in een cold wallet opgeslagen. Dit houdt eigenlijk in dat dit wallet niet te hacken is, waardoor je vermogen veilig bij Kraken staat.
 • 2FA. Bij Kraken is het mogelijk om een extra stap aan het inlogproces toe te voegen. Dit is absoluut aan te raden, aangezien je hiermee de kans op een hack van je account aanzienlijk verkleint. 
 • Strikte bewaking. Kraken heeft zowel zichtbare als onzichtbare veiligheidsfeatures in het platform verwerkt. Deze features zijn uiteraard allemaal bedoeld om jouw veiligheid te waarborgen.

Prima mobiele app

Ben je van plan om veelal via je smartphone of tablet te handelen? Dan is het ook een wijs besluit om bij Kraken een account aan te maken. Deze crypto exchange heeft namelijk een prima mobiele app ontwikkeld.

Deze mobiele app is geschikt voor alle apparaten met iOS en Android besturingssysteem. Als je de app voor het eerst opent, valt direct de overzichtelijkheid op. Alle functies en relevante informatie heeft Kraken in één overzichtelijke app weten te verwerken. Een knappe prestatie.

Klantenservice goed te bereiken

Eerder in deze Kraken review gaven we het volgende aan: je moet in het Engels contact opnemen. Dit vormt wellicht een struikelblok, maar gelukkig heeft Kraken wel voor meerdere contactmogelijkheden gekozen. Zo kun je naar deze exchange bellen, kun je een online contactformulier invullen en kun je een live chat starten.

Met name de live chat vinden we een geweldige toevoeging. Zit je met een vrij simpele vraag? Dan start je de live chat op, stel je je vraag en geniet je al snel van het benodigde antwoord. Je kunt hierdoor te allen tijde op de gewenste manier (snel) handelen bij Kraken.

Voor veel mensen geschikt

Onder aan de streep kunnen we het volgende stellen: Kraken is voor veel mensen geschikt. Voor de beginnende handelaren is het reguliere platform van Kraken subliem. Dit platform is goed te begrijpen, is overzichtelijk en biedt alle relevante functies aan.

Ben je al een meer ervaren belegger? Dan komt Kraken Pro maar al te goed van pas. Met dit platform geniet je van meer handelsmogelijkheden, meer informatie en lagere kosten. Heb je ook nog een hoog maandelijks handelsvolume? Dan geniet je al helemaal van lage kosten bij Kraken Pro!

Alternatieven voor Kraken

Zijn er nou geschikte alternatieven op de markt te vinden voor Kraken? Ja, dat is zeker het geval. Het is absoluut een unieke crypto exchange te noemen, maar dit geldt ook voor andere crypto exchanges.

Een goed alternatief voor Kraken is bijvoorbeeld Coinbase. Ook bij deze exchange kun je op veel manieren handelen, geniet je van een prima interface en geniet je van een divers handelsaanbod. Ook voor Coinbase geldt dat dit een Amerikaanse crypto exchange is.

Gaat je voorkeur uit naar een crypto exchange met nóg meer handelsmogelijkheden? Zou je ook graag op een nog complexere manier willen handelen? Dan is Nexo een geschikte optie voor je. Dat platform doet niet alleen als exchange dienst, maar ook als lendingplatform. Voor ervaren beleggers kan dat erg interessant zijn.

Ook binnen de eigen landsgrenzen zijn alternatieven voor Kraken te vinden. Goede voorbeelden hiervan zijn Binance en Finst. Zeker als je een startende handelaar bent, geniet je bij deze crypto exchanges van veel voordelen. Met name bij Finst zit je goed; deze crypto exchange hanteert zeer lage kosten en is uiterst veilig gebleken.

Onze conclusie: is Kraken een aanrader?


Ja, Kraken kán zeker een aanrader zijn. Of het daadwerkelijk voor jou een interessante exchange is, hangt vooral van je eigen wensen af. Denk goed na of je per sé een Nederlandse exchange wilt of dat dit niet zo van belang voor jezelf is. Ga ook goed na of de handelsmogelijkheden van Kraken aansluiten op de door jou gewenste manier van handelen. Wij zijn in ieder geval te spreken over Kraken!

Veelgestelde vragen over Kraken

Hoe betrouwbaar is Kraken als cryptocurrency exchange?

Ja, door de jaren heen is Kraken uiterst betrouwbaar gebleken. Dit komt onder meer door vele veiligheidsfeatures, de instelmogelijkheden in je eigen account en het toezicht vanuit Amerika. Dat toezicht is echter minder relevant voor Nederlandse gebruikers.

Welke cryptocurrency’s kunnen worden verhandeld op Kraken?

Bij Kraken heb je de keuze uit meer dan 200 cryptovaluta’s. Je kunt in alle gangbare cryptovaluta’s beleggen, maar ook in de minder bekende valuta’s. 

Is er een mobiele app beschikbaar voor Kraken?

Ja, Kraken heeft haar eigen mobiele app ontwikkeld. Deze app is geschikt voor alle smartphones en tablets met iOS of Android als besturingssysteem. De app functioneert prima, is lekker snel en is opvallend overzichtelijk!

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges