Beste cryptomunten korte termijn

Beste cryptomunten voor de korte termijn uitgelicht

In wat voor cryptomunt wil je het liefste beleggen? Dit hangt uiteraard van je eigen voorkeuren af. Dat je in dit artikel uitgekomen bent, geeft in ieder geval aan dat je een korte termijn strategie aanhoudt. Voor die strategie raden wij je voornamelijk onderstaande cryptomunten aan. 

Graag zetten we eerst de top 5 voor je op een rijtje:

 1. Waves – beste cryptomunt voor op de korte termijn
 2. Bitcoin – beste cryptomunt voor op de korte termijn met zo min mogelijk risico
 3. EcoTerra – beste duurzame cryptomunt voor op de korte termijn
 4. Cosmos – beste ambitieuze cryptomunt op de korte termijn
 5. Ankr – beste cryptomunt op de korte termijn voor social media gebruikers

1. Waves – beste cryptomunt voor op de korte termijn

Uit ons onderzoek is gebleken dat Waves de beste cryptomunt voor op de korte termijn is. In het verleden is dit al een bijzonder populaire cryptomunt gebleken. Maar, net zoals alle andere coins heeft deze munt flink wat waarde verloren. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat Waves op korte termijn aanzienlijk gaat stijgen.

Dit komt onder meer door een speciaal fonds dat in het leven geroepen is. Met dit fonds heeft Waves plots 150 miljoen dollar tot zijn beschikking. Met dit fonds zijn de ontwikkelaars in staat om nog meer toepassingen te bouwen. De verwachtingen daaromtrent zijn hooggespannen. 

Sowieso staan de ontwikkelingen bij Waves niet stil. Voor dit jaar, en voor volgend jaar, zijn al meerdere updates aangekondigd. Met name de grote update in 2023 moet veel extra waarde toevoegen. Ook dit sterkt onze gedachte dat Waves op korte termijn flink kan stijgen.

 • Fonds van 150 miljoen dollar tot hun beschikking
 • Grote update(s) op komst
 • Populair platform met talloze toepassingsmogelijkheden

2. Bitcoin – beste cryptomunt voor op de korte termijn met zo min mogelijk risico

Wil je op korte termijn een mooi rendement behalen? Maar, loop je hierbij liever niet al te veel risico? Dan is het verstandig om in Bitcoin te investeren. De koers van de ‘godfather’ van alle cryptomunten lijkt op korte termijn in de goede richting te bewegen.

Dit heeft onder meer met het algehele gevoel in de markt te maken. Veel beleggers zien de toekomst van crypto weer positief in. Dit heeft zo zijn invloed op de gehele markt, maar specifiek op Bitcoin. Dit is namelijk dé munt die min of meer door alle andere cryptomunten gevolgd wordt.

Tevens staat de koers van Bitcoin relatief laag. Dat is althans het geval als je het afzet tegen de all time high koers. Dat die koers ooit zó hoog was, geeft duidelijk aan dat Bitcoin veel potentie heeft. Door het gevoel in de markt is het goed mogelijk dat dit tot uiting komt.

 • Vaak de eerste cryptomunt die in beweging komt
 • Positief gevoel in de markt = vaak van positieve invloed op Bitcoin
 • Betrouwbare naam met talloze voordelen

3. EcoTerra – beste duurzame cryptomunt voor op de korte termijn

In de afgelopen periode is er meer en meer te doen om duurzaamheid. Dit uit zich in het leven van consumenten, maar ook in de manier waarop bedrijven zaken moeten doen. Bij de cryptomunt EcoTerra komen deze twee aspecten bij elkaar.

Bij deze cryptomunt draait alles om duurzaamheid. Zo is het mogelijk om items te scannen met de EcoTerra app, waarna je met de native token van EcoTerra beloond wordt. Met deze tokens kun je bijvoorbeeld bijdragen aan ecologische activiteiten. Hierbij kun je denken aan het planten van bomen of het ondersteunen van groene energieprojecten.

Doordat duurzaamheid een hot item is, verwachten wij veel van EcoTerra op de korte termijn. Bovendien lijkt bij deze cryptomunt veel van de randzaken goed op orde te zijn. Dit lijkt voor een ideaal toekomstbeeld voor de komende periode te zorgen. 

 • Duurzaamheid is een hot item
 • Cryptomunt met een daadwerkelijk doel
 • Het project heeft haar zaakjes goed op orde

4. Cosmos – beste ambitieuze cryptomunt op de korte termijn 

Investeer jij graag in projecten waar een ambitieus team aan werkt? Dan kun je niet om Cosmos heen. Op het moment van schrijven is dit één van de meest ambitieuze cryptoprojecten. Het doel van Cosmos is namelijk om alle blockchains met elkaar te verbinden.

Als alle blockchains aan elkaar verbonden zijn, levert dit ongekend veel voordelen op. Zo kunnen de blockchains met elkaar communiceren en elkaar verbeteren. Om dit mogelijk te maken, is het team van Cosmos bezig met een uniek netwerk. Aan dit netwerk zit uiteraard ook een cryptomunt gekoppeld, waarvan wij op korte termijn heel veel verwachten.

Dit komt ook door een naderende brug met Polkadot. Als deze brug helemaal afgerond is, biedt het netwerk van Cosmos nog veel meer mogelijkheden. Het kan niet anders dan dat dit de koers erg veel goeds gaat doen.

 • Zeer ambitieus project
 • Doel is om alle blockchains met elkaar te verbinden
 • Brug met Polkadot op korte termijn mogelijk

5. Ankr – beste cryptomunt op de korte termijn voor social media gebruikers 

Maak je met veel plezier gebruik van bijvoorbeeld Instagram, Facebook, Twitter en/of andere social media kanalen? Zonder dat je het door hebt, weten deze bedrijven onwijs veel over jou. Zij beschikken zelfs over privacygevoelige informatie.

Het doel van Ankr is om deze macht bij deze bedrijven weg te nemen. In plaats daarvan moet alle macht weer bij jou komen te liggen. Bij de gebruikers van de social media kanalen. Ook ligt de focus van het projectteam van Ankr op het bewaren van bestanden in de cloud.

Ook privacy is op dit moment een gevoelig item. Mede doordat er om TikTok zoveel te doen is, verwachten wij veel van Ankr. Deze cryptomunt kan zomaar op korte termijn véél meer waard worden!

 • Richt zich op privacy van social media gebruikers
 • Unieke clouddiensten
 • Richt zich op een belangrijk en actueel thema

Hoe kies je de beste cryptomunt voor op de korte termijn uit?

Welke van bovenstaande 5 cryptomunten voor op de korte termijn spreekt jou het meeste aan? Het is zaak om voor jezelf het antwoord op deze vraag te vinden. Let daarvoor in ieder geval goed op onderstaande punten.

Waar hecht je veel waarde aan?
Het is allereerst verstandig om bij je eigen waarden stil te staan. Waar in het leven hecht jij nou veel waarde aan? Vind je bijvoorbeeld je privacy heel belangrijk? Dan is het verstandig om in Ankr te beleggen.

Ben je meer begaan met het milieu, onze aardbol en duurzaamheid in zijn algemeenheid? Dan investeer je het beste in EcoTerra. Of wil je juist op een gedegen manier je vermogen op korte termijn beetje bij beetje meer waard laten worden? Dan kom je al snel bij Bitcoin uit.

Met andere woorden: je moet goed bepalen waar je zelf de meeste waarde aan hecht. Bekijk hiervoor actuele thema’s in het leven en check of hier speciale cryptomunten voor in het leven geroepen zijn.

De koers

Het is ook belangrijk om goed naar de actuele koers van de cryptomunt te kijken. Leg deze actuele koers vooral naast de koersen uit het verleden. Het klopt dat het verleden geen garantie voor successen biedt, maar het biedt toch een prima maatstaf.

Kijk maar eens naar de all time high koers van Bitcoin. De all time high koers kwam uit op ruim 66.900 dollar. De koers staat op dit moment een héél stuk lager. Wat dit aangeeft? Dit geeft aan dat er in de huidige koers nog heel veel rek zit. Deze rek kan zich op korte termijn uiten, maar uiteraard ook op lange termijn.

Bekijk het verhaal achter de cryptomunt

Bekijk je de talloze cryptomunten die op dit moment bij de exchanges aangeboden worden? Dan zie je door de bomen het bos niet meer. Om de beste cryptomunt op de korte termijn te vinden, is het daarom zaak om je echt in de cryptomunt te verdiepen.

Dit betekent onder meer dat je naar het verhaal achter de cryptomunt moet kijken. Waarom is de cryptomunt in het leven geroepen? Wat is het doel van de cryptomunt? En welk team zit achter de cryptomunt? Dit zijn belangrijke vragen die veel aangeven over de potentie op de korte termijn van een cryptomunt.

Het gevoel in de markt

Je hebt ook nog met het gevoel in de markt te maken. In de jaren 2021 en 2022 was dit gevoel vooral negatief. Dit was logisch, aangezien de koersen alleen maar rood waren. Op dit moment zijn er weer veel groene koersen te zien, waardoor er veel meer positiviteit in de koersen aanwezig is. Dát is het juiste gevoel dat in de markt moet zijn om op korte termijn een aanzienlijke koersstijging door te maken. 

Onze conclusie over de beste cryptomunten op de korte termijn

Onze conclusie trappen we graag af met een disclaimer. Wij zijn geen financieel adviseur en geven je daarom ook geen financieel advies. Dit artikel kan dan ook alleen als informatief beschouwd worden.

Wij zijn in ieder geval wel groot fan van bovenstaande 5 coins. Van deze coins, waarvan Bitcoin verreweg de bekendste is, verwachten wij op korte termijn erg veel. Maar, je hebt in de wereld van crypto nu eenmaal geen zekerheden.

Ons advies: maak voor jezelf ook een lijstje met cryptomunten die interessant lijken op korte termijn. Voeg dat lijstje aan bovenstaand lijstje toe en maak voor jezelf een goede vergelijking. Bij je favoriete crypto exchange kun je vervolgens in deze cryptomunten met potentie investeren.

Veelgestelde vragen over de beste cryptomunten op de korte termijn

Wat zijn de beste cryptomunten om op korte termijn in te investeren?

Wij verwachten veel van deze 5 cryptomunten:

 1. Waves – beste cryptomunt voor op de korte termijn
 2. Bitcoin – beste cryptomunt voor op de korte termijn met zo min mogelijk risico
 3. EcoTerra – beste duurzame cryptomunt voor op de korte termijn
 4. Cosmos – beste ambitieuze cryptomunt op de korte termijn
 5. Ankr – beste cryptomunt op de korte termijn voor social media gebruikers

Wat zijn de risico’s van het investeren in cryptomunten op korte termijn?
Het is goed mogelijk dat de koers op korte termijn juist daalt. Als je op dat moment genoodzaakt bent om de cryptomunten te verkopen, draai je dus (aanzienlijk) verlies.

Wat zijn de voordelen van het investeren in cryptomunten op korte termijn?

Je kunt snel een flinke winst behalen. Bovendien hoef je hier niet al te veel voor te doen én je hoeft hier ook niet al te lang op te wachten. Dit biedt voldoende gelegenheden om je behaalde winst snel te herinvesteren.

Hoe kan ik mijn risico’s minimaliseren bij het investeren in cryptomunten op korte termijn?
Je minimaliseert de risico’s voornamelijk door je goed te verdiepen in de cryptomunten. Achterhaal per cryptomunt wat het verhaal is, wat het doel is en wat de koersgeschiedenis is geweest. Probeer ook goed de stemming in de markt te peilen.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges