Waar kan ik het beste crypto kopen?

Hier koop je Crypto →

Dit is onze keuze voor het kopen van Crypto als Nederlander. Wij hebben deze exchanges uitvoerig getest en zorgvuldig uitgekozen. Met 🥇 Bitvavo als beste keuze om crypto te kopen.

1

Bitvavo

5/5

Nederlands

iDeal

119 Assets

2

Coinmerce

5/5

Nederlands

300+ Assets

IDeal

3

Crypto.com

5/5

icon

Proof of Reserves

296 Assets

🎁 Krijg Є 25,-

4

Kraken

4/5

icon

Proof of Reserves

241 Assets

Margin Trading

5

Coinbase

4.5/5

Hoog handelsvolume

241 Assets

Lage Fees

Welke mogelijkheden heb je voor het kopen van crypto?

Voor het kopen van crypto heb je op dit moment twee mogelijkheden. Je kunt bij een crypto exchange crypto (CEX) kopen, maar je kunt dit ook via een zogeheten DEX doen. Deze twee mogelijkheden zetten we graag voor je op een rijtje.

De afkorting CEX staat voor Centralized Exchange. Dit houdt in dat de exchange gecentraliseerd werkt; je kunt dit dan ook zien als een platform waarop je in crypto kunt handelen. De eigenaar van dit platform ziet toe op alle handelingen en zorgt ervoor dat het platform perfect functioneert.

De afkorting DEX staat voor Decentralized Exchange. Dit zijn relatief nieuwe platformen die de concurrentie aan zijn gegaan met de CEX’s. Bij deze platformen valt op dat zij op rechtstreeks op de blockchain werken. Er is hierdoor géén sprake meer van een tussenpersoon, terwijl dit bij CEX’s dus wel het geval is.

Wat zijn de verschillen tussen beide platformen?

Tussen een gecentraliseerde exchange en een gedecentraliseerde exchange bestaan grote verschillen:

 • Manier van handelen. Bij een CEX handel je als het ware met het platform zelf. Je kunt via dit platform een order uitvoeren, waarna het platform deze order voor je uitvoert. Dit platform dient zodoende als een tussenpersoon. Bij een DEX handel je rechtstreeks in de crypto. Van een tussenpersoon is hierbij dan ook geen sprake.
 • Toezicht. Bij een CEX is er sprake van toezicht. Dit komt onder meer doordat de legale crypto exchanges in ons land over een licentie moeten beschikken. Bij zo’n gecentraliseerde exchange geniet je dan ook van het gewenste toezicht en daarmee de gewenste veiligheid. Bij een DEX is daar geen sprake van. Je bent hierbij min of meer overgeleverd aan je eigen manier van handelen.

Waarom voor een gecentraliseerde exchange kiezen?
In de afgelopen jaren zijn de gedecentraliseerde exchanges erg populair geworden. Wij geloven dat deze exchanges de toekomst hebben, getuige ook de stijging van het handelsvolume via deze exchanges. Desalniettemin is het verstandig om voor een gecentraliseerde exchange kiezen.

Bij deze exchanges ben je gewoonweg van iets meer veiligheid en betrouwbaarheid verzekerd. Dit komt onder meer doordat deze exchanges over een DNB vergunning beschikken. Tevens is het bij deze exchanges mogelijk om met iDeal te betalen. De gedecentraliseerde exchanges zijn niet in staat om iDeal als betaalmiddel aan te bieden.

Hieronder laten wij je graag kennismaken met de beste exchanges van dit moment.

De beste exchanges om crypto bij te kopen

Wil je geld verdienen met crypto? Dan moet je de juiste trades plaatsen. Ook moet je de kosten zo laag mogelijk zien te houden. Dit doe je, wat ons betreft, het beste bij deze exchanges:

 • Binance
 • Bitvavo
 • Finst
 • Coinmerce
 • LiteBit
 • KuCoin

Binance

Wereldwijd is Binance uitgegroeid tot de grootste crypto exchange. Deze exchange heeft een indrukwekkend handelsvolume, evenals een indrukwekkend aanbod van cryptocoins. Je kunt bij deze crypto exchange momenteel uit meer dan 300 cryptocoins kiezen.

Tevens ben je bij Binance van relatief lage kosten verzekerd. Om wat voor kosten het precies gaat, is wel per cryptocoin verschillend. Check dit daarom goed, voordat je besluit om crypto te kopen bij Binance.

Goed om te weten: deze broker is niet ingeschreven in ons land. De regulering is hierdoor beperkt, waardoor je je vraagtekens bij de betrouwbaarheid kunt zetten. Dat Binance zó groot geworden is, is volgens ons echter veelzeggend. Veelzeggend voor de betrouwbaarheid van deze crypto exchange.

Bitvavo

Koop je het liefste crypto bij een Nederlandse crypto broker? Dan is Bitvavo één van de beste opties voor je. Deze crypto exchange zag al in 2017 in ons land het levenslicht. Sinds dat moment is Bitvavo één van de populairste crypto exchanges geworden.

Dat Bitvavo in ons land ingeschreven staat, merk je aan meerdere aspecten. De website is bijvoorbeeld volledig in het Nederlands. Dit geldt ook voor de mobiele app. En zit je met een vraag? Je kunt met de klantenservice van Bitvavo gewoon in het Nederlands communiceren.

Het aanbod van cryptocoins is wel iets beperkter dan bij Binance. Maar goed, je kunt bij deze broker alsnog in bijna 200 verschillende cryptocoins beleggen. Dit doe je ook nog eens simpel. Het platform van Bitvavo blinkt uit op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Finst

Aan het einde van 2022 kwam de eerste versie van het platform van Finst online. Al in het begin van 2023 kreeg men een vergunning in ons land. Dat betekent dat je sinds dat moment ook bij Finst crypto kunt kopen.

Een verstandige keuze, aangezien Finst veel te bieden heeft. Zo is dit de goedkoopste crypto broker van ons land. De kosten liggen bij Finst zéér laag, waardoor je een hoog/hoger rendement kunt behalen. Ook op het gebied van veiligheid scoort Finst super hoge punten.

Leuk detail: Finst is opgericht door oud werknemers van DEGIRO. Het team van Finst weet hierdoor als geen ander hoe een platform uit kan groeien tot een succes. De verwachtingen zijn bij Finst in ieder geval hooggespannen.

Coinmerce

Net zoals Bitvavo werd Coinmerce ook in 2017 opgericht. Dit gebeurde net zoals Bitvavo ook in ons land. Je bent bij deze Nederlandse crypto exchange zodoende van de gewenste betrouwbaarheid verzekerd.

Het kopen van crypto is bij Coinmerce bovendien een fluitje van een cent. Het platform is gebruiksvriendelijk, snel en goed te begrijpen. Ook kun je uit meerdere handelsmogelijkheden kiezen, zoals crypto staking. Daarmee kun je met je crypto een passief inkomen opbouwen.

Wel moet je bij Coinmerce rekening met hogere kosten houden. Als je zo goedkoop mogelijk crypto wilt kopen, doe je dit beter bij één van bovenstaande crypto exchanges.

LiteBit

LiteBit is eveneens een prima crypto exchange om crypto bij te kopen. Deze exchange heeft haar zaakjes op orde en staat ook in ons land ingeschreven. Dit betekent dat deze crypto broker veilig en betrouwbaar is.

Ook is de website van LiteBit volledig in het Nederlands. Dit maakt het des te makkelijker om voor het eerst crypto te kopen. Loop je tegen een probleempje aan? De klantenservice van LiteBit communiceert gelukkig ‘gewoon’ in het Nederlands.

Bij crypto kopen bij LiteBit heb je voldoende mogelijkheden. Deze crypto exchange biedt namelijk een divers aanbod van coins aan. 

KuCoin

Heb je al vaker crypto gekocht? Dan hoeven wij je niet meer te vertellen hoe je dit moet doen. Wil je echter als crypto trader de volgende stap zetten? Dan is het aan te raden om een account bij KuCoin aan te maken.

Dit is één van de beste crypto exchanges voor de meer ervaren handelaar. Bij deze handelaar kun je op meerdere manieren handelen, terwijl je ook talloze analyses uit kunt voeren. Dit zorgt ervoor dat je de aankoop van crypto goed voor kunt bereiden.

Verder heeft KuCoin veel te bieden qua kosten, aanbod van cryptocoins en ondersteuning. Deze crypto exchange vinden wij echter minder geschikt voor beginners. Wil je als beginner crypto kopen? Kies dan bij voorkeur voor één van bovenstaande crypto exchanges.

Hoe kun je crypto kopen bij een crypto exchange?

Het mag duidelijk zijn: je kunt momenteel bij meerdere crypto exchanges crypto kopen. Hoe je dit doet? Dat is geen hogere wiskunde meer:

 • Stap 1: vergelijk bovenstaande crypto exchanges met elkaar. Om je hier een handje bij te helpen, bespreken we verderop waar je goed op moet letten bij het maken van deze vergelijking.
 • Stap 2: maak een account aan. Bij de meest geschikte crypto exchange kun je snel een account aanmaken. Hoe dit proces precies verloopt, is per crypto exchange verschillend. Je moet wel bij elk handelsplatform een kopie van een identiteitsbewijs uploaden, conform de Nederlandse wet.
 • Stap 3: maak geld naar je account over. Nadat je je account geverifieerd hebt, kun je geld naar je account overmaken. Investeer alleen met geld dat je kunt missen en spreid je risico’s zo goed mogelijk.
 • Stap 4: kies de gewenste crypto uit. Je hebt op het moment van schrijven uit duizenden crypto de keuze. Je moet binnen dit diverse aanbod voor jezelf op zoek naar de beste crypto gaan. Besteed hier veel tijd, moeite en aandacht aan.
 • Stap 5: de gewenste crypto kopen. Je bent nu in staat om de gewenste crypto te kopen. Dit doe je bij elke broker/exchange op een net iets andere manier. Maar, bij de meeste exchanges/brokers spreekt dit eigenlijk direct voor zich.

Wat heb je nodig om crypto te kunnen kopen?

Je hebt allereerst een account nodig. Met het aanmaken van een account krijg je de beschikking over een private key. Dit is een unieke code die je nodig hebt om bijvoorbeeld transacties uit te voeren. Ook krijg je je eigen wallet. Dit kun je als een digitale portemonnee zien, waarin je de crypto kunt bewaren.

Hoe kies je de beste crypto exchange uit?

Waar kun je het beste crypto kopen? Dat is dé vraag waar je voor jezelf het antwoord op moet zien te vinden. Hoe? Door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Betrouwbaarheid & veiligheid

Als je crypto gaat kopen, moet je dit 100% veilig doen. Het is daarom zaak voor alleen de beste crypto exchanges te kiezen. Alleen de beste crypto exchanges hebben hun veiligheid op orde. Ook moet je goed kijken naar instelmogelijkheden in je account. Schakel bijvoorbeeld direct de two factor authenticatie in, mocht dit nog niet aanstaan.

Verder heb je ook nog met de betrouwbaarheid van een crypto exchange te maken:

 • Waar staat de exchange ingeschreven? Als de exchange in ons land ingeschreven staat, betekent dit dat er volledig toezicht op de broker is. Dat is wat ons betreft erg wenselijk.
 • Wat vinden andere beleggers van de exchange? De betrouwbaarheid maak je ook snel op uit de ervaringen van andere beleggers. Check daarom goed wat andere beleggers precies over de exchange zeggen.

Aanbod van crypto

In welke crypto wil je beleggen? Dat is ook een belangrijke vraag waar je voor jezelf naar moet kijken. Kies je voor Bitcoin? Of ga je voor één van de talloze altcoins? Aan jou de keus.

De keuze voor de crypto exchange hangt hier in ieder geval van af. Niet alle crypto exchanges bieden namelijk alle altcoins aan. Kijk maar eens naar Finst. Deze exchange kiest er bewust voor om alleen de beste, grootste en betrouwbaarste cryptocoins aan te bieden. Bij een exchange als Binance heb je daarentegen de keuze uit héél veel digitale valuta.

Met andere woorden: bepaal goed in welke crypto je wilt beleggen. Check vervolgens welke crypto exchange deze crypto in haar aanbod opgenomen heeft.

Kosten

Waarom wil je crypto kopen? Grote kans dat je dit wilt doen om geld te verdienen. Daarvoor moet je kritisch naar de kosten kijken:

 • Welke kosten moet je precies betalen voor het kopen van crypto?
 • Met welke bijkomende kosten moet je rekening houden?
 • Bestaat er een kostenverschil tussen verschillende cryptocoins?

Kijk in ieder geval kritisch naar de kosten. Je wilt de kosten namelijk zo laag mogelijk houden. Te allen tijde.

Handelsmogelijkheden

Bij het kopen van crypto moet je goed naar de handelsmogelijkheden kijken. Zo kun je bij sommige cryptocurrency exchanges uit verschillende orders kiezen:

 • Buy order. Je geeft hiermee aan dat je crypto X tegen een bepaalde prijs wilt kopen. Als de koers op die prijs komt, wordt de order automatisch uitgevoerd.
 • Sell order. Dit is vergelijkbaar met een buy order, maar hierbij verkoop je de crypto tegen een vooraf ingevulde prijs.
 • Market order. Dit is een order waarbij je een bepaalde hoeveelheid crypto koopt of verkoopt tegen de huidige marktwaarde.
 • Limit order. Dit is een order waarbij je een bepaalde hoeveelheid crypto koopt of verkoopt tegen een specifieke prijs. Deze prijs bepaal je zelf.

Waar kun je het beste crypto kopen?

Crypto kopen doe je het beste bij een betrouwbare cryptocurrency exchange. Kies bij voorkeur voor een partij als Binance, Bitvavo, Finst, Coinmerce, LiteBit en/of KuCoin. Bij deze exchanges koop je snel, gemakkelijk en relatief goedkoop crypto.

Wil je graag in crypto beleggen? Dan is het tijd om in actie te komen. Vergelijk bovenstaande crypto exchanges goed met elkaar. Maak vervolgens een account bij de gewenste cryptocurrency exchange aan. Bij die exchange kun je vervolgens de gewenste crypto kopen. Veel handelsplezier!

Veelgestelde vragen over waar je het beste crypto kunt kopen

Hoe koop ik cryptovaluta?

Cryptovaluta koop je bij een cryptocurrency exchange. Dit is een handelsplatform waarop je crypto kunt kopen en kunt verkopen. Om crypto te kopen, moet je uiteraard eerst giraal geld naar je account overmaken.

Wat zijn de beste crypto exchanges om te gebruiken?
Qua crypto exchanges heb je op dit moment veel keuze. Binance, Bitvavo, Finst, Coinmerce, LiteBit en KuCoin zijn voorbeelden van crypto exchanges die goed aangeschreven staan. Maak voor jezelf in ieder geval een goede vergelijking.

Welke cryptovaluta kan ik kopen?

Op dit moment heb je uit duizenden cryptovaluta de keuze. Zorg er daarom voor dat je uitgebreid onderzoek verricht. Koop de crypto ook alleen bij een goed aangeschreven cryptocurrency exchange.

Hoe kan ik mijn cryptovaluta veilig bewaren?

Je cryptovaluta veilig bewaren kun je op drie manieren doen:

 • In je online wallet bij de cryptocurrency exchange. Hiervoor is het zaak om je account 100% perfect te beschermen.
 • Op een hardware wallet. Dit is een soort van USB stick, waarop je je cryptovaluta veilig kunt bewaren. Je moet dit fysieke apparaat alleen niet kwijtraken.
 • In een software wallet. Dit is een softwaresysteem dat je op je computer moet installeren. In dit systeem kun je je crypto en private keys vervolgens veilig bewaren.

Wat is het verschil tussen een broker en een exchange?

Een broker bemiddelt tussen de handelaar en de exchange. Een broker is hierdoor niet zelf in het bezit van crypto. Een exchange is dat wel. Bij een cryptocurrency exchange kun je rechtstreeks crypto kopen.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges