Bitcoin kopen met iDeal

Exchanges met Bitcoin

Iedere exchange verkoopt wel Bitcoin. Maar wil je gemakkelijk Bitcoins kopen met iDeal? Gebruik dan een exchange in deze top 5.

1

Bitvavo

5/5

Nederlands

iDeal

119 Assets

2

Coinmerce

5/5

Nederlands

300+ Assets

IDeal

3

Crypto.com

5/5

icon

Proof of Reserves

296 Assets

🎁 Krijg Є 25,-

4

Kraken

4/5

icon

Proof of Reserves

241 Assets

Margin Trading

5

Coinbase

4.5/5

Hoog handelsvolume

241 Assets

Lage Fees

Waarom Bitcoin kopen met iDeal?

Het is niet makkelijk om een antwoord op deze vraag te geven. Dit heeft vooral te maken met het feit dat we deze vraag in twee vragen op kunnen splitsen:

  • Waarom Bitcoin kopen?
  • Waarom iDeal als betaalmethode gebruiken?

We hebben daarom besloten om hieronder op beide vragen een los antwoord te geven.

Waarom Bitcoin kopen?

Het is om meerdere redenen aan te raden om in Bitcoin te investeren. Ten eerste heeft dit met de potentie van deze cryptovaluta te maken. Ga maar eens na wat de actuele koers en de all time high koers is. Je ziet dat de huidige koers vér onder de recordkoers ligt, waardoor de koers in potentie heel veel zou kunnen stijgen. Dit betekent dat je met het investeren in Bitcoin veel winst kunt maken.

Ten tweede heeft dit met de populariteit van Bitcoin te maken. Dit is de eerste cryptovaluta die uitgebracht werd, dit is de godfather van alle cryptovaluta’s en dit is verreweg wereldwijd de populairste cryptovaluta. Dit zorgt ervoor dat de koers een stuk minder volatiel is dan bij altcoins het geval is. 

Ten derde brengt Bitcoin een bewezen meerwaarde met zich mee. Als je in een onbekende altcoin investeert, is het altijd maar de vraag wat de meerwaarde van die coin is. Als je naar de meerwaarde van Bitcoin kijkt, zie je dat deze valuta de potentie heeft om uit te groeien tot legaal betaalmiddel. Bitcoin en blockchain zijn niet voor niets tegelijkertijd geïntroduceerd.

Tot slot ziet de toekomst van Bitcoin er rooskleurig uit. Dit heeft met bovengenoemde punten te maken, maar ook met het huidige monetaire stelsel. Op het huidige monetaire stelsel is veel kritiek, terwijl dit stelsel momenteel ook flink aan het wankelen is. Mocht het huidige monetaire stelsel volledig omvallen, dan is Bitcoin de beste oplossing. Mocht dit gebeuren terwijl jij in het bezit van Bitcoin bent, dan ben je absoluut spekkoper.

Waarom iDeal als betaalmethode gebruiken?

Het is ook om meerdere redenen aan te raden om iDeal als betaalmethode te gebruiken. Ten eerste heeft dit met de snelheid te maken. Als je nú geld met iDeal naar je account bij je exchange overmaakt, staat dit geld binnen een minuut op je account. Dit is bij andere betaalmethodes niet zo; daar moet je soms uren op wachten.

Ten tweede heeft dit met de veiligheid en betrouwbaarheid te maken. Al sinds jaar en dag is iDeal gewoonweg de veiligste betaalmethode online. Daarnaast is het een goed teken als een cryptocurrency exchange iDeal als betaalmiddel aanbiedt. Dát geeft aan dat de exchange haar zaakjes op orde heeft en onder toezicht van De Nederlandsche Bank staat.

Ten derde valt het gemak bij iDeal op. Als je met je smartphone geld naar je account over wilt maken, is dat prima te doen met iDeal. Dat is ook het geval als je via je computer geld naar je account over wilt maken. 

Tot slot geniet je bij een betaling met iDeal van veel gemak. Je hebt nergens omkijken naar, het geld staat direct op je account en je hoeft je nergens voor te registreren. Bij andere betaalmethoden is dit uiteraard wel het geval.

Bij welke exchanges kun je Bitcoin kopen met iDeal?

Ben je overtuigd van de voordelen van Bitcoin? En ben je ook overtuigd van de voordelen van een betaling met iDeal? Dan is het zaak om op zoek naar een geschikte exchange te gaan. Hierover kunnen we het volgende concluderen:

  • Lang niet elke cryptocurrency exchange biedt iDeal als betaalmethode aan. Dit geldt met name voor de exchanges die bijvoorbeeld in Amerika gevestigd zijn. In Amerika bestaat iDeal eigenlijk niet, waardoor dit geen interessante betaalmethode voor deze exchanges is.
  • Meer en meer exchanges bieden iDeal als betaalmethode aan. Als we naar de afgelopen jaren kijken, zien we dat meer en meer exchanges iDeal als betaalmethode aan zijn gaan bieden. Dit stelt jou in staat om tussen meerdere exchanges een goede vergelijking te maken.

Graag helpen wij je een handje met het uitkiezen van de beste crypto exchange. Dat doen we door hieronder de verschillende exchanges te bespreken, waarbij je met iDeal Bitcoin kunt kopen.

LiteBit

LiteBit is één van de grotere crypto exchanges van ons land. Deze exchange zag al jaren geleden het levenslicht, heeft een flinke groei doorgemaakt en biedt iDeal dus als betaalmethode uit. Bij LiteBit ben je ook nog van een interessant aanbod van cryptovaluta verzekerd. Dat laatste is mogelijk minder belangrijk, aangezien je wellicht alleen maar in Bitcoin wilt beleggen.

Finst

Finst is één van de nieuwste spelers in de wereld van crypto. Deze exchange werd pas in 2023 in ons land gelanceerd, maar heeft sindsdien een geweldige groei doorgemaakt. Dit komt onder meer door de lage kosten, de mogelijkheid om met iDeal Bitcoin te betalen en de veiligheid. Finst heeft in ieder geval alles in zich om tot één van de beste cryptocurrency exchanges uit te groeien.

Bitvavo

Eén van de populairste exchanges in ons land is Bitvavo. Deze exchange zag in 2017 het levenslicht, staat in ons land ingeschreven en heeft een prima reputatie opgebouwd. Daarbij is het ook mogelijk om met iDeal Bitcoin te kopen bij Bitvavo. Dit doe je bovendien op een relatief goedkope manier, aangezien de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag liggen.

Bitcoin Meester

Tot slot willen wij je ook nog op Bitcoin Meester wijzen. Bij deze exchange is het ook mogelijk om Bitcoin met de iDeal te kopen. Wat hierbij opvalt, is dat de focus van deze exchange voornamelijk op Bitcoin ligt. Dit is dan ook een ideale partij om je eerste Bitcoin bij te kopen.

Wat kost het kopen van Bitcoin met iDeal?

Wil je tussen bovenstaande exchanges de juiste keuze maken? Eén van de zaken waar je dan goed op moet letten, is het kostenplaatje. Wat betaal je precies aan kosten voor het kopen van Bitcoin met iDeal?

Deze kosten verschillen per exchange. Dit geldt niet alleen voor de exacte hoogte van de kosten, maar ook voor de opbouw van deze kosten. Zo moet je heel goed naar de transactiekosten kijken. Dit zijn de kosten die een exchange rekent voor het uitvoeren van een transactie. De ervaring leert dat deze kosten per exchange aanzienlijk uiteenlopen. Verdiep je hier dus even goed in.

Ook moet je goed kijken naar de stortingskosten. Er zijn namelijk exchanges die geld rekenen, indien je geld met iDeal naar je account overmaakt. Met name als je van plan bent om vaker geld naar je account over te maken, is dit een belangrijk aandachtspunt. Je wilt logischerwijs de kosten zo laag mogelijk houden.

Wil je voor het goedkoopste van het goedkoopste gaan? Dan kom je al snel bij Finst uit. Deze cryptocurrency exchange omschrijft zichzelf als de goedkoopste crypto exchange van dit moment. Dit komt onder meer doordat men géén kosten rekent voor een storting met iDeal. Als je dit bij bijvoorbeeld LiteBit doet, moet je standaard € 0,40 aan kosten betalen. Tevens geniet je bij Finst van lagere transactiekosten.

Een andere exchange waarbij je van lage kosten verzekerd bent, is Bitvavo. Bij deze exchange geniet je namelijk ook van een gratis storting middels iDeal. Tevens betaal je bij deze exchange ook relatief lage transactiekosten. Deze transactiekosten liggen echter wel iets hoger dan bij Finst: 0,25% om 0,15%.

Hoe kun je Bitcoin kopen met iDeal?

Heb je de wens om Bitcoin te kopen met iDeal? Dan is het zaak om de volgende stappen te doorlopen:

  • Stap 1: maak een account bij een exchange aan of log in op je bestaande account. Zoals eerder in dit artikel al besproken, is het niet bij alle crypto exchanges mogelijk om met iDeal te storten. Ga daarom goed na bij welke exchanges dit wel mogelijk is én welke exchange het beste op jouw wensen aansluit.
  • Stap 2: klik in je account op de button ‘Storting’. Dit is de tekst die door de meeste exchanges aangehouden wordt, maar er kan uiteraard ook een andere tekst staan.
  • Stap 3: vul het gewenste bedrag in. Dit is dus het bedrag in euro’s. Het bedrag dat je hierbij invult, wordt van je betaalrekening afgeschreven. Zorg er daarom voor dat je voldoende saldo op je betaalrekening hebt staan.
  • Stap 4: selecteer iDeal als betaalmethode. Nadat je dit hebt gedaan, hoef je de standaardstappen te doorlopen. Hoe dit precies in zijn gang gaat, is onder meer afhankelijk van de bank waarbij je je betaalrekening hebt lopen. Dit is echter een proces dat je waarschijnlijk meerdere keren per week doorloopt.
  • Stap 5: koop Bitcoin. Het geld dat je met iDeal naar je account overgemaakt hebt, is vaak binnen een minuut beschikbaar in je account. Dit stelt je in staat om snel Bitcoin te kopen. Hóe je dat precies moet doen, is wel per crypto exchange verschillend. In veel gevallen is het relatief simpel, aangezien de exchanges dit proces door de jaren heen steeds makkelijker hebben gemaakt.

Is het moeilijk om Bitcoin te kopen met iDeal? Nee, zeker niet. Dit is simpelweg de meest eenvoudige betaalmethode om crypto mee te kopen. Daarbij geniet je ook nog van makkelijke werking van exchanges. De exchanges zijn momenteel vele malen gebruiksvriendelijker dan bijvoorbeeld 5 jaar terug.

Wel moet je even goed naar de mogelijke risico’s kijken. Je loopt altijd het risico dat de koers van Bitcoin zakt, waardoor je je inleg ziet verdampen. Mede daarom is het onwijs belangrijk om alleen te beleggen met geld dat je kunt missen. Wil je Bitcoin kopen met iDeal? Zorg dan in ieder geval voor een buffer die groot genoeg is.

Ook moet je zoveel mogelijk je risico’s spreiden. Dit doe je bijvoorbeeld door bij meerdere crypto exchanges een account aan te maken. Ons advies: maak bij bijvoorbeeld Finst en Bitvavo een account aan. Beide exchanges bieden gratis iDeal stortingen aan, hanteren lage transactiekosten en hebben uiteraard Bitcoin in hun aanbod. Door bij beide exchanges Bitcoin te kopen, ben je niet van slechts één partij afhankelijk. Daardoor slaap je ongetwijfeld ’s nachts een stuk beter.

Bitcoin kopen met iDeal: onze conclusie

Crypto kopen met iDeal is absoluut geen hogere wiskunde. Dat geldt dus ook voor het kopen van Bitcoin met iDeal. Het enige waar je goed naar moet kijken, is naar de exchanges die iDeal als betaalmethode hanteren. Daarbij moet je dus ook goed naar de stortings- en transactiekosten kijken.

Nadat je geld met iDeal naar je account overgemaakt hebt, is het een fluitje van een cent om Bitcoin te kopen. Nu is het alleen maar te hopen dat de koers van Bitcoin to the moon gaat!

Veelgestelde vragen over Bitcoin kopen met iDeal

Hoe koop ik Bitcoin met iDeal?
Dit doe je door een account aan te maken bij een exchange die iDeal als betaalmethode aanbiedt. Selecteer vervolgens iDeal als betaalmethode, vul de gewenste hoeveelheid euro’s in en rond de betaling af met internetbankieren.

 

Wat kost het kopen van Bitcoin met iDeal?

Dit hangt volledig van de cryptocurrency exchange af. Je moet in ieder geval met twee soorten kostenposten rekening houden: de stortingskosten en de transactiekosten. Bij meerdere exchanges is het gelukkig mogelijk om geld met iDeal gratis te storten.

Is het veilig om Bitcoin met iDeal te kopen?
Ja, zonder enige twijfel. De betaalmethode iDeal is op dit moment de veiligste betaalmethode. Daarbij is het wel zaak dat je bij een betrouwbare exchange een account aanmaakt. Alle exchanges die op dit moment iDeal als betaalmethode aanbieden, zijn gelukkig betrouwbaar te noemen. 

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges