Onbekende crypto met potentie: wat zijn de beste onbekende cryptomunten?

De 5 beste onbekende cryptomunten met potentie

Door de jaren heen zijn duizenden cryptomunten gelanceerd. Veel van deze cryptomunten zijn aan een vroege dood gestorven, maar dat geldt lang niet voor alle cryptomunten. Ga maar eens na: ook Ethereum is ooit als een kleine en onbekende cryptomunt gelanceerd.

Binnen het aanbod van de duizenden cryptomunten wil je uiteraard dé parel vinden. Wij raden je daarvoor aan om eens goed naar onderstaande munten te kijken.

1. DeeLance

DeeLance is volgens ons de beste onbekende cryptomunt met potentie. Dit komt voornamelijk doordat deze cryptomunt zich op freelancers richt. Op dit moment zijn er al héél veel freelancers actief, terwijl dit in de toekomst waarschijnlijk alleen maar verder toe gaat nemen. Dat komt onder meer door aangekondigde wetswijzigingen.

Achter deze token schuilt ook een werkend platform. Dit betreft een freelance- en wervingsplatform. Aan dit platform ondervinden zowel freelancers als recruiters veel plezier en mogelijkheden. Juist dat gegeven zorgt ervoor dat wij op termijn veel verwachten van deze cryptomunt. Uiteraard heeft dit ook te maken met de marktontwikkelingen.

2. RobotEra

Heb je wel eens van de metaverse gehoord? Dit is een soort van digitale wereld waarin je je eigen leven kunt leiden. Zo is het mogelijk om in de metaverse in vastgoed te investeren én om te gamen. Voor dat laatste komt de cryptomunt RobotEra goed van pas.

Dit is een nieuwe crypto die betrekking heeft tot Play 2 Earn gaming. Met deze munt ben je in staat om in de metaverse te gamen, waarbij je op de planeet Taro leeft. Een planeet die bewoond wordt door louter robots. Als je aan deze game deelneemt, ben je zelf overigens ook een robot. Doordat deze coin écht een meerwaarde voor de metaverse heeft, verwachten wij hier op termijn ontzettend veel van.

3. EcoTerra

Eén van de meest besproken items in de huidige maatschappij: duurzaamheid. Dit heeft het team achter de cryptomunt EcoTerra goed begrepen. Zij hebben een coin ontwikkeld waarmee je je bijdrage kunt leveren aan verschillende ecologische en duurzame projecten.

Deze coin werkt eigenlijk heel simpel. Je kunt de barcode op bepaalde producten scannen, waarna je een bepaalde hoeveelheid EcoTerra coins als beloning krijgt. Met deze coins kun je vervolgens bijdragen aan wereldwijde duurzame projecten. Doordat deze coin écht een meerwaarde voor onze aardbol heeft, verwachten wij hier veel van. Daarbij speelt uiteraard ook de huidige energietransitie een bepalende rol.

4. Love Hate Inu

De cryptomunt Love Hate Inu is eveneens interessant te noemen. En potentievol. En onbekend. Deze munt werd pas in 2023 gelanceerd, maar heeft vanaf dat moment al enige naam opgebouwd. Tijdens de presale bleek in ieder geval dat aardig wat beleggers de potentie van deze cryptomunt inzien.

Dit komt onder meer doordat deze coin werkt met een op blockchain gebaseerd stemsysteem. Het platform biedt eenieder een veilige plek om te stemmen over bepaalde onderwerpen. Des te vaker je je stem uitbrengt, des te meer Love Hate Inu coins je ontvangt. Je kunt dus geld verdienen door je stem te laten horen. 

5. SubQuery

Een coin die pas in de zomer van 2023 gelanceerd wordt, draagt de naam SubQuery. Dat deze coin pas in de zomer van 2023 gelanceerd wordt, heeft te maken met een financieringsronde. Met de financieringsronde, die tot 21 juli 2023 duurt, is het doel om maar liefst 23,5 miljoen euro op te halen.

Weet SubQuery daadwerkelijk dit bedrag binnen te hengelen? Dan is de potentie van deze cryptomunt ongekend groot te noemen. Het team van deze coin heeft door een dergelijke parel simpelweg alles in huis om een flinke groei door te maken. Overigens heeft SubQuery ook nog een nuttige functie. Dit is een handige tool waarmee ontwikkelaars gebruik kunnen maken van Web3. Ook daar verwachten we op termijn veel van.

Waarom investeren in onbekende cryptomunten met veel potentie?

Wat is voor jou de reden dat je in crypto investeert? Of wilt gaan investeren? Grote kans dat deze reden terug zit te vinden in de potentiële winst. Daarmee hebben we direct dé reden benoemd waarom veel mensen investeringen in onbekende cryptomunten met potentie.

Dit zijn namelijk de munten die ongekend hard kunnen groeien. Kijk maar eens naar het verleden, waarin de koersen van cryptomunten met wel 1000% op één dag zijn gestegen. Als je in een dergelijke coin investeert, is de kans simpelweg groot/groter dat je een flinke winst weet te behalen.

Kies je daarbij bewust voor een onbekende cryptomunt? Dan geniet je van twee bijkomende voordelen:

 • De koers ligt vaak nog erg laag. Dit geldt niet alleen voor de absolute getallen, maar ook voor de relatieve getallen. Tijdens de pre sale van coins wordt veelal met een lage koers afgetrapt, waardoor het voor meer investeerders interessant is om in de coin te investeren.
 • De potentie is ongekend. Investeer je in een onbekende cryptomunt? Dan weet je zeker dat het grote publiek nog geen kennis met deze munt heeft gemaakt. Gebeurt dat uiteindelijk wel? Dan kun je je stoelriemen alvast aantrekken. Als ook het grote publiek op een positieve manier met zo’n coin in aanraking komt, kan de koers ongekend hard stijgen.

Waarom níet investeren in onbekende cryptomunten met veel potentie?

Je hebt bij het investeren in onbekende cryptomunten ook met de nodige risico’s te maken:

 • Het kan een scam zijn. Investeer je in Bitcoin, Ethereum of Polkadot? Dan weet je zeker dat je in een betrouwbaar project/coin investeert. Investeer je echter in een compleet onbekende cryptomunt? Dan bestaat de kans dat je in een scam investeert.
 • De potentie wordt niet benut. Het is uiteraard ook goed mogelijk dat de potentie niet benut wordt. Dit kan de schuld van het team achter de munt zijn, maar het kan ook komen door bijvoorbeeld het gevoel in de markt. 
 • Het project komt uiteindelijk nooit los. Het is ook goed mogelijk dat een cryptoproject nooit echt goed loskomt. Dit betekent dat er wel grote ambities zijn, maar dat de benodigde stappen hiervoor niet gezet worden. De oorzaken hiervan kunnen ook erg divers zijn.

Hoe kies je de beste onbekende cryptomunt met potentie uit?

Zie je het zitten om in onbekende cryptomunten met potentie te beleggen? Dan raden wij je vooral aan om onderstaande tips op te volgen. Met deze tips minimaliseer je de risico’s die je loopt.

Tip 1: verdiep je heel goed in de cryptomunt

Dit is eigenlijk de belangrijkste tip die wij je mee kunnen geven: verdiep je heel goed in de cryptomunt. Verdiep je goed in wat de munt te bieden heeft. Verdiep je goed in het verhaal achter de munt. En verdiep je goed in het doel van de cryptomunt.

Idealiter speelt de cryptomunt in op de huidige actualiteit. Een goed voorbeeld hiervan is EcoTerra. De ontwikkelaars hiervan hebben ingezien dat duurzaamheid een steeds belangrijker en groter thema gaat worden. Om hier op in te spelen, heeft men gekozen voor een munt die volledig om duurzaamheid draait.

Tip 2: verdiep je goed in het team achter de cryptomunt

Je moet niet alleen naar de munt zelf kijken, maar ook naar het team:

 • Door wie is de cryptomunt ontwikkeld?
 • Wat kun je online allemaal over de ontwikkelaar(s) vinden?
 • Wat is de historie van de ontwikkelaar(s)? Je hebt het liefste dat de ontwikkelaars al enige ervaring in de cryptowereld hebben

Daarbij is het aan te raden om de whitepaper van de cryptomunt goed door te nemen. Dit is een bestand waarin onder meer het team uitgebreid uit de doeken gedaan wordt. Als dat je allemaal aanstaat, is het mogelijk interessant om in de betreffende cryptomunt te beleggen.

Tip 3: spreid je risico’s

Denk je een geweldige cryptomunt met veel potentie te hebben gevonden? Dan ben je mogelijk geneigd om hier direct een flink bedrag in te investeren. Een logische gedachte, maar niet per se de beste gedachte. Het is veel beter om je risico’s te spreiden. Dat doe je als volgt:

 • Beleg je geld in meerdere onbekende cryptomunten. Heb je meerdere munten/projecten die je aanspreken? Dan is het verstandig om in meerdere van deze munten te beleggen. Je bent hierdoor niet afhankelijk van slechts één munt of project. Zoals men zo mooi zegt: wed nooit op één paard.
 • Beleg via meerdere exchanges. Het lastige van onbekende cryptomunten is dat je ze niet altijd via de grotere exchanges kunt kopen. In plaats daarvan moet je bij minder bekende exchanges een account aanmaken. Dát brengt uiteraard ook weer risico’s met zich mee. Je doet er daarom verstandig aan om via meerdere exchanges te beleggen. Daarmee voorkom je dat je van slechts één exchange afhankelijk bent.

Bij welke exchanges kun je in onbekende cryptomunten met potentie beleggen?

Dit is per cryptomunt verschillend. Sommige kleine cryptomunten worden al snel door bijvoorbeeld Binance aangeboden, terwijl dit bij andere kleine cryptomunten niet het geval is. 

Wij raden je hiervoor het volgende aan: zoek de cryptomunt op de website van CoinMarketCap op. Op die website staat vermeld bij welke exchanges je al in de coin kunt beleggen. Als het goed is, is dit ook iets dat je in de whitepaper van de cryptomunt terug kunt vinden.

Maak in ieder geval niet zomaar bij elke exchange een account aan. Voordat je dit doet, moet je je even goed in de exchange verdiepen. Is de exchange betrouwbaar? En doet de exchange wat je zou mogen verwachten van een exchange? Zorg ervoor dat je ook op dit gebied heel kritisch bent.

Onze eindconclusie over onbekende cryptomunten met potentie

Onze belangrijkste conclusie is om zo snel mogelijk in actie te komen. Dat een cryptomunt nu nog onbekend is, geeft aan dat dit op korte termijn compleet anders kan zijn. Het komt daarom aan op snel handelen.

Voordat je dat doet, moet je echter wel goed onderzoek doen naar de onbekende cryptomunt. Wij raden je in ieder geval aan om eens een kijkje naar bovenstaande onbekende cryptomunten met veel potentie te nemen.

Veelgestelde vragen over onbekende cryptomunten met potentie

Wat zijn de beste onbekende cryptomunten om te investeren?

Wij raden je aan om naar deze cryptomunten te kijken:

 • DeeLance
 • RobotEra
 • EcoTerra
 • Love Hate Inu
 • SubQuery

Hoe kan ik de betrouwbaarheid van een onbekende cryptomunt beoordelen?

Dit doe je vooral door heel goed onderzoek te verrichten. Verdiep je goed in de cryptomunt, in het bijbehorende project, in het team achter de munt en in de whitepaper.

Hoe kan ik onbekende cryptomunten kopen en verkopen?

De onbekende cryptomunten koop je bij de kleinere crypto exchanges. Zoek de betreffende munt op CoinMarketCap.com op en check welke exchanges de munt aanbieden.

Hoe kan ik mijn portefeuille diversifiëren met onbekende cryptomunten?

Dit doe je vooral door je risico’s te spreiden. Investeer niet in slechts één onbekende cryptomunt, maar investeer in meerdere onbekende cryptomunten. Beleg ondertussen, voor een optimale spreiding, ook nog in bekende/grote cryptomunten.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges