Bitcoin kopen of niet? Ons oordeel & advies!

Bitcoin kopen: een absolute aanrader

Wij zijn van mening dat je er verstandig aan doet om Bitcoin te kopen. Dit is dé cryptomunt waar alles mee begonnen is en blijft ook de cryptomunt waar alles om draait. Zodra alle cryptokoersen de lucht inschieten, is Bitcoin de eerste waarbij je dit goed kunt merken.

Met andere woorden: Bitcoin kopen is absoluut een aanrader. Dit heeft ook nog met onderstaande redenen te maken.

De koers van Bitcoin staat relatief laag

Heb je enig idee wat de all time high van Bitcoin is? Schrik niet, maar de koers van Bitcoin is ooit tot aan ruim 66.900 dollar gereikt. Als je naar de huidige koers kijkt, zie je dat er een aanzienlijk verschil met die koers is. Dát geeft aan dat de potentie van Bitcoin ongekend is.

Door nu in Bitcoin te investeren, spring je op een zacht rijdende trein. Zodra meer en meer beleggers dit doen, komt de trein steeds harder te rijden. Uiteindelijk is het goed mogelijk dat de trein van Bitcoin een nieuw record weet te bereiken.

Je bent nog een soort van pionier

Besluit je om nu in Bitcoin te investeren? Dan ben je, wat ons betreft, nog een soort van pionier. Je bent zeker niet één van de early adapters, maar je bent er alsnog behoorlijk vroeg bij.

De afgelopen jaren waren behoorlijk onrustig in de wereld van crypto. Veel koersen zakten in elkaar, waarna veel beleggers besloten om hun geld weg te halen. Zij zijn echter nu wederom op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden. De kans is hierdoor groot dat veel mensen besluiten om alsnog/wederom in Bitcoin te investeren.

Als jij hen voor bent, ben je een soort van pionier. Dat zorgt ervoor dat je des te meer profiteert van aanzienlijke koersstijgingen. Des te eerder je er bij bent, des te beter wat ons betreft.

De inflatie is hoog & spaarrente is laag

Al geruime tijd hebben we met een hoge inflatie te maken. De verwachting is dat deze inflatie nog geruime tijd aanhoudt, waardoor je geld alleen maar minder waard wordt.

Dit wordt verder versterkt door de lage spaarrente. Het geld dat op je spaarrekening staat, staat simpelweg niks te doen. Je kunt dit geld veel beter laten renderen, bijvoorbeeld door in Bitcoin te beleggen. Belangrijk voordeel hierbij: Bitcoin is niet gevoelig voor de inflatie. Je kunt op dit gebied Bitcoin dus zéker niet met de euro vergelijken.

Bitcoin heeft echt iets toe te voegen

In de maatschappij is meer en meer onrust. Dit komt onder meer doordat het monetaire stelsel op wiebelen lijkt te staan. Ga maar eens na hoeveel banken er in 2023 omgevallen zijn. Ga ook maar eens na wat de overheden en centrale banken tijdens de coronapandemie gedaan hebben. Dit stelsel is simpelweg niet te houden.

Daarmee komen we bij de volgende aankoopreden uit: Bitcoin heeft echt iets toe te voegen. Dit betaalmiddel heeft iets aan onze economie, maatschappij en samenleving toe te voegen. Het gaat te ver om te stellen dat Bitcoin snel de euro vervangt, maar die mogelijkheid bestaat zeker.

De toepassingen van Bitcoin worden bovendien steeds ruimer. Dit komt mede doordat veel bedrijven en instanties deze cryptovaluta serieus beginnen te nemen. Overigens gaan ook meer en meer landen dit doen. Om je hier een voorbeeld van te geven: El Salvador heeft van Bitcoin al een geldig betaalmiddel gemaakt.

Het is de ‘Godfather’ van alle cryptomunten

Door de jaren heen hebben duizenden cryptomunten het levenslicht gezien. Veel van deze munten zijn een vroege dood gestorven, terwijl slechts een enkeling enigszins kan concurreren met Bitcoin. Dat geldt onder meer voor Ethereum.

Feit is dat Bitcoin de Godfather van alle cryptomunten is. Dit is én blijft de populairste, beste, grootste en waardevolste cryptomunt. Alleen dat al is, wat ons betreft, voldoende reden om Bitcoin te kopen.

Bitcoin kopen is steeds makkelijker geworden

Wilde je pakweg 10 jaar geleden Bitcoin kopen? Dan had je daar meerdere opleidingen voor nodig. Tegenwoordig is dat gelukkig heel anders:

  • Je kunt bij meerdere exchanges super eenvoudig Bitcoin kopen. Dit doe je bij onder meer Bitvavo, Finst, Kraken, FTX, Binance, Coinbase en Finst.
  • Je kunt eenvoudig met iDeal betalen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om Bitcoin te kopen met iDeal. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een account bij een exchange die iDeal als betaalmethode aanbiedt.
  • Je geniet van lagere kosten. Door de jaren heen zijn de kosten ook steeds lager uit komen te vallen. Koop je bijvoorbeeld bij Finst Bitcoin? Dan moet je rekening houden met handelskosten van slechts 0,15% van de orderwaarde. Deze lage kosten waren bijvoorbeeld 10 jaar geleden nog ondenkbaar. 

Is Bitcoin kopen altijd verstandig?

Daar lijkt het in de basis wel op neer te komen ja. De koers van Bitcoin heeft ongekend veel potentie, mede doordat deze cryptomunt echt iets toe te voegen heeft. 

Ook het huidige economische stelsel speelt een belangrijke rol. De rol van de euro begint twijfelachtig te worden, je krijgt amper rente op je spaarrekening en de inflatie is hoog. Alleen dit is al voldoende reden om je geld nuttig te beleggen. Dát doe je door Bitcoin te kopen.

Met andere woorden: koop zo snel mogelijk Bitcoin. Maak een account bij een geschikte exchange aan, verdiep je goed in Bitcoin en koop direct Bitcoin. 

Tip: neem de verschillende informatieve artikelen op onze website door. Daarmee doe je alle benodigde kennis op.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges