Ethereum kopen met iDeal

Exchanges met Ethereum

Wil jij snel en gemakkelijk Ethereum kopen? Deze exchanges bieden Ethereum aan voor Nederlanders. Koop gemakkelijk Ethereum met iDeal.

1

Bitvavo

5/5

Nederlands

iDeal

119 Assets

2

Coinmerce

5/5

Nederlands

300+ Assets

IDeal

3

Crypto.com

5/5

icon

Proof of Reserves

296 Assets

🎁 Krijg Є 25,-

4

Kraken

4/5

icon

Proof of Reserves

241 Assets

Margin Trading

5

Coinbase

4.5/5

Hoog handelsvolume

241 Assets

Lage Fees

Waarom Ethereum kopen met iDeal?

Het is eigenlijk niet mogelijk om een antwoord op deze vraag te geven. Waarom niet? Omdat het beter is om deze vraag in twee vragen op te splitsen:

 • Waarom Ethereum kopen?
 • Waarom voor iDeal als betaalmethode kiezen?

Op deze twee vragen voorzien wij je hieronder graag van een uitgebreid antwoord.

Waarom Ethereum kopen?

Het is om meerdere redenen verstandig om in Ethereum te beleggen. De belangrijkste redenen sommen we graag voor je op:

 • Ethereum is meer dan een cryptovaluta. Als je besluit om Ethereum te kopen, koop je meer dan alleen een cryptovaluta. Je investeert hiermee namelijk in een grootschalig netwerk waarvan de valuta slechts onderdeel uitmaakt. Dit netwerk draait op een eigen blockchain netwerk en wordt ook nog door (grote) financiële instellingen ondersteund.
 • Ethereum is de grootste en populairste altcoin. Bitcoin is uiteraard de ‘godfather’ in de wereld van crypto, maar Ethereum staat in die lijst op plek 2. Dit is door de jaren heen de grootste en populairste altcoin geworden. Indien je in Ethereum belegt, beleg je dus niet in zomaar een altcoin.
 • De potentie van Ethereum is ongekend. Om meerdere redenen is de potentie van Ethereum ongekend. Ten eerste komt dit door het achterliggende netwerk. Ten tweede komt dit door het gedreven Ethereum-team. En ten derde komt dit door de behaalde resultaten in het verleden. Als de koers van Ethereum in de toekomst de recordkoers aan kan tippen, ben je maar al te blij dat je Ethereum hebt gekocht.

Het is goed om te weten dat het netwerk van Ethereum veelbelovend is. Zo is het via dit netwerk mogelijk om razendsnel transacties uit te laten voeren. Een groot verschil bij een betaling met Bitcoin; dat duurt juist vaak enige tijd. Tevens is het een voordeel dat binnen dit netwerk/project alles om anonimiteit draait. Precies zoals het hoort in de wereld van crypto.

Waarom iDeal als betaalmethode gebruiken?

Spreken de voordelen van Ethereum je aan? Als je deze cryptovaluta gaat kopen, is het verstandig om dit met iDeal te doen. Met deze betaalmethode geniet je van een paar zwaarwegende voordelen:

 • De transactie wordt direct uitgevoerd. Als je nú met iDeal geld naar je account overmaakt, staat het geld direct op je account bij je cryptocurrency exchange. Als je van een andere betaalmethode gebruik maakt, kan dit tot wel een dag duren. Dit stelt je in ieder geval in staat om direct Ethereum te kopen.
 • iDeal is super betrouwbaar en veilig. Door de jaren heen is iDeal uitgegroeid tot de populairste betaalmethode in ons land. Dit komt onder meer door de veiligheid en betrouwbaarheid. Dit heeft overigens ook nog te maken met toezicht vanuit De Nederlandsche Bank, waarover later meer.
 • Betalen met iDeal is super simpel. Je hebt ongetwijfeld al honderden keren een betaling met iDeal verricht. Als je Ethereum gaat kopen, hoef je alleen maar datzelfde proces te herhalen. De werking hiervan is super simpel, waardoor je van veel gemak verzekerd bent.

Hoe kun je Ethereum kopen met iDeal?

Ethereum kopen met iDeal is al met al interessant te noemen. Om dit te kunnen doen, hoef je bovendien slechts een paar stappen te doorlopen. Deze stappen bespreken we hieronder graag in het kort zo duidelijk mogelijk voor je.

Stap 1: maak bij een geschikte exchange een account aan

Om Ethereum te kunnen kopen, heb je een account bij een crypto exchange nodig. Het is daarom zaak om op zoek naar een geschikte exchange te gaan. Deze exchange moet sowieso aan twee eisen voldoen:

 • Je moet bij de exchange Ethereum kunnen kopen. In principe kan dit bij elke crypto exchange, aangezien Ethereum de grootste altcoin wereldwijd is.
 • Je moet iDeal als betaalmethode kunnen selecteren. Dit is niet bij alle crypto exchanges mogelijk. Bij welke crypto exchanges je wel met iDeal kunt betalen, vertellen wij je graag verderop in dit artikel.

Stap 2: log in op je account en klik op ‘Storting’

Als je een account aangemaakt hebt, hoef je alleen maar in te loggen. Nadat je dit hebt gedaan, vind je al snel een button met de tekst ‘Storting’. Klik op deze button en doorloop onderstaande stappen.

Stap 3: vul het gewenste bedrag in

Nadat je stap 2 doorlopen hebt, kun je het gewenste bedrag invullen. Dit bedrag vul je dus in euro’s in, waarna je in ruil hiervoor Ethereum ontvangt. Hierbij moet je wel nog met kosten rekening houden, waarover later ook meer in dit artikel.

Stap 4: kies iDeal als betaalmethode

Als je het gewenste bedrag ingevuld hebt, kun je de gewenste betaalmethode selecteren. Klik hiervoor op iDeal en doorloop de verschillende stappen. Dit zijn de normale stappen die je ook moet doorlopen als je bijvoorbeeld online kleding koopt. Hoe dit precies werkt, is uiteraard wel afhankelijk van je bank.

Stap 5: koop Ethereum

Je bent in staat om Ethereum te kopen met iDeal! Zoek bij je crypto exchange Ethereum op en klik op de button ‘Kopen’. Nadat je dit hebt gedaan, kun je de gewenste hoeveelheid aan euro’s invullen. De exchange geeft direct weer hoeveel Ethereum je daarvoor ontvangt, rekening houdend met de kosten. Je kunt nu direct de order afronden.

Is het moeilijk om Ethereum te kopen met iDeal?

Nee, het is eigenlijk een fluitje van een cent om Ethereum te kopen met iDeal. Het belangrijkste dat je nodig hebt, is een account bij een goede crypto exchange. Deze exchange moet dus iDeal als betaalmethode aanbieden en moet Ethereum in haar aanbod opgenomen hebben.

Verder is het een kwestie van bovenstaande stappen doorlopen. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met het online kopen van kleding. Als je kleding koopt, weet je echter dat dit een uitgave is. Als je Ethereum koopt, weet je dat dit een investering is. Het is immers goed mogelijk dat je met Ethereum (veel) geld gaat verdienen.

Bij welke exchanges kun je Ethereum kopen met iDeal?

Heb je nu direct de wens om Ethereum te kopen met iDeal? Voordat je dit kunt doen, moet je dus een account bij een exchange aanmaken. Deze exchange moet betrouwbaar zijn, moet goed aangeschreven staan én moet iDeal als betaalmethode aanbieden.

Daarbij valt op dat niet alle exchanges iDeal als betaalmethode aanbieden. Met name buitenlandse exchanges bieden deze betaalmethode weinig tot niet aan. Dit komt voornamelijk doordat iDeal een Nederlandse betaalmethode is. In onder meer China en Amerika hebben ze hier waarschijnlijk nog nooit van gehoord.

Gelukkig zijn er ook voldoende Nederlandse exchanges. Bij deze exchanges kun je sowieso wel Ethereum kopen met iDeal:

 • LiteBit. Door de jaren heen is LiteBit uitgegroeid tot een crypto exchange met een goede en betrouwbare naam. Je kunt bij deze crypto exchange snel Ethereum kopen met iDeal, waarna je de Ethereum veilig kunt bewaren in je wallet.
 • Finst. Sinds 2023 is Finst pas in ons land actief, maar sinds dat moment heeft men een indrukwekkende groei doorgemaakt. Dit is te danken aan het feit dat je hier met iDeal kunt betalen, maar ook aan de lage kosten en perfecte veiligheid.
 • Bitvavo. Dit is zonder twijfel één van de bekendste exchanges van ons land. Deze exchange zag al in 2017 het levenslicht en is sindsdien hard gegroeid. Ook bij deze exchange kun je snel Ethereum kopen met iDeal.
 • Bitcoin Meester. Ook bij Bitcoin Meester is het mogelijk om Ethereum te kopen met iDeal. Op basis van de naam zou je verwachten dat je hier alleen Bitcoin zou kunnen kopen, maar dat is gelukkig niet het geval. Ook bij Bitcoin Meester kun je talloze cryptovaluta’s kopen met iDeal.

Hoe kies je de beste exchange uit?

Voor welke van bovenstaande exchanges kun je nou het beste kiezen? Wij raden je aan om goed onderstaande tips op te volgen.

Tip 1: kijk goed naar de reputatie van de exchange

Je wilt alleen bij een betrouwbare exchange Ethereum kopen met iDeal. Check daarom online goed wat de beoordelingen van andere crypto beleggers zijn. Dit geeft je een duidelijke indruk per crypto exchange.

Tip 2: kijk goed naar de kosten

Als je Ethereum met iDeal wilt kopen, moet je hier kosten voor betalen. Het is belangrijk om per exchange naar de kosten te kijken. Deze kosten verschillen namelijk aanzienlijk. Ook moet je goed naar de opbouw van de kosten kijken:

 • Transactiekosten. Dit zijn de kosten die een exchange rekent voor het uitvoeren van je order. Elke keer als je een order plaatst, betaal je een bepaald percentage aan kosten over de orderwaarde.
 • Stortingskosten. Er zijn ook exchanges die stortingskosten rekenen over het geld dat je met iDeal stort. Dit wil je liever niet. Kies daarom voor een exchange die géén stortingskosten rekent.

Voor welke exchange je dan het beste kunt kiezen? Wij raden je Finst en Bitvavo aan. Bij Finst heb je niks van doen met stortingskosten, terwijl de transactiekosten slechts 0,15% zijn. Ook bij Bitvavo heb je niks van doen met stortingskosten, terwijl de transactiekosten ook meevallen: 0,25%.

Tip 3: kijk goed naar belangrijke randzaken

Als je Ethereum met iDeal wilt kopen, kun je uit voldoende crypto exchanges kiezen. Het is daarom belangrijk om ook naar randzaken te kijken. Je kunt hierbij denken aan de website, de mobiele app, de ondersteuning, het aanbod van andere cryptovaluta’s en de veiligheid.

Maak uiteraard alleen bij betrouwbare crypto exchanges een account aan. Het is daarbij ook aan te raden om voor een Nederlandse exchange te kiezen. Deze exchanges bieden veelal iDeal als betaalmethode aan én staan ook nog onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Dat brengt meer vertrouwen en veiligheid met zich mee.

Spreid je risico’s & bewaar je Ethereum veilig

Het is belangrijk om je risico’s te spreiden. Wil je met een behoorlijk bedrag in Ethereum investeren? Maak dan bij meerdere exchanges een account aan en verdeel je investeringen over deze exchanges. Je bent hierdoor niet langer van één exchange afhankelijk.

Ook moet je je Ethereum veilig bewaren. In ons artikel ‘Veilig crypto kopen’ vind je hier meer informatie over, inclusief handige tips.

Ethereum kopen met iDeal: onze conclusie

Is het verstandig om Ethereum te kopen met iDeal? Ja, dat is absoluut het geval. Deze altcoin heeft veel te bieden en iDeal is simpelweg de veiligste betaalmethode.

Wel is je keuze voor een goede exchange van essentieel belang. Kijk daarom kritisch naar bovenstaande exchanges. Daarbij raden wij je ook aan om de reviews over exchanges op onze website te checken. 

Veelgestelde vragen over Ethereum kopen met iDeal

Wat zijn de voordelen van het kopen van Ethereum met iDeal?

Je geld staat razendsnel op je account, je geniet van de gewenste veiligheid en je geniet van veel gemak. Het is bovendien gesneden koek om een betaling middels iDeal te verrichten.

Hoe veilig is het kopen van Ethereum met iDeal?
Het kopen van Ethereum met iDeal is super veilig. Dit is nu eenmaal de veiligste betaalmethode. Koop wel Ethereum alleen bij een betrouwbare exchange. Kies idealiter voor een Nederlandse exchange, aangezien die onder toezicht van De Nederlandsche Bank staan.

Welke Nederlandse exchanges ondersteunen de aankoop van Ethereum met iDeal?

Bij onder meer Bitvavo, Finst, Bitcoin Meester en LiteBit kun je Ethereum kopen met iDeal.

Welke kosten zijn verbonden aan het kopen van Ethereum met iDeal?

Dit is per exchange verschillend. Sommige exchanges rekenen stortingskosten voor een storting middels iDeal. Per transactie moet je sowieso transactiekosten betalen. Dit is in veel gevallen een percentage van het totaalbedrag. 

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges