Beste cryptomunten lange termijn

Beste cryptomunten voor op de lange termijn uitgelicht

Hanteer jij een lange termijn strategie tijdens het investeren in cryptomunten? Je hebt groot gelijk. Door je pijlen op de lange termijn te richten, weet je je risico’s een stuk beter te spreiden. Ook kun je periodiek inleggen, waardoor je op termijn alleen maar meer vermogen opbouwt.

Daarvoor raden wij je de 5 onderstaande cryptomunten aan:

 1. Bitcoin – beste cryptomunt voor op de lange termijn
 2. Ethereum – beste altcoin voor op de lange termijn
 3. Polkadot – beste cryptomunt met grote ambities voor op de lange termijn
 4. Chainlink – beste cryptomunt op de lange termijn voor blockchains
 5. VeChain – beste cryptomunt op de lange termijn met mooie projecten

1. Bitcoin – beste cryptomunt voor op de lange termijn

Uit ons onderzoek is gebleken dat Bitcoin de beste cryptomunt voor op de lange termijn is. Dit heeft niet alleen met de toekomst te maken, maar ook met het verleden. Ga maar eens na wat de all time high koers van Bitcoin is. Deze koers ligt ver boven de 68.000 dollar, terwijl de huidige koers hier nog niet eens de helft van is.

Dát betekent dat het groeipotentieel van deze cryptovaluta gigantisch is. Ook verwachten wij veel met het oog op de huidige stemming in de markt. In 2023 is de stemming toch weer wat rooskleuriger, waardoor we de nodige koersstijgingen verwachten. Als er eenmaal sprake van koersstijgingen is, is Bitcoin sowieso de eerste munt die gaat stijgen. Dat is in het verleden elke keer gebleken.

Daarnaast gaan ook meer en meer bedrijven gebruikmaken van Bitcoin. Zo is onder meer Tesla gebruik gaan maken van de potentie van deze cryptomunt in combinatie met de blockchaintechnologie. Ook heeft El Salvador aangekondigd dat Bitcoin een wettelijk betaalmiddel is. Het is goed mogelijk dat in de komende jaren andere landen dit voorbeeld gaan volgen.

Bijkomend voordeel: Bitcoin is schaars. Van deze cryptomunt worden in totaal maar 21 miljoen coins uitgegeven. Schaarste zorgt voor een prijsopdrijvend effect. Ook daarom verwachten wij heel veel van Bitcoin op de lange termijn.

 • Meer en meer geadopteerd door bedrijven en landen
 • Pionier in de wereld van crypto
 • Schaarste (= opdrijven van de prijs)

2. Ethereum – beste altcoin voor op de lange termijn

Bitcoin is de grootste cryptovaluta, terwijl Ethereum de grootste altcoin is. Deze altcoin heeft niet alleen het grootste handelsvolume van alle altcoins, maar heeft ook de grootste invloed. Dit blijkt onder meer uit de koersbewegingen. Zodra de koers van Bitcoin komt, is de koers van Ethereum in veel gevallen de eerste die volgt.

Bovendien heeft Ethereum een echte meerwaarde. De officiële token, Ether genaamd, werkt namelijk samen met een speciale blockchain die door Ethereum in het leven is geroepen. Deze blockchain wordt door tal van instanties en voor tal van projecten gebruikt. Hoogstwaarschijnlijk zorgt dit voor een stijging van de koers.

Wat daar ook nog een rol bij speelt, is een relatief nieuwe functie van Ethereum. Deze functie zorgt voor het verbranden van coins. Er zijn dus steeds minder coins in omloop, waardoor er net zoals bij Bitcoin meer en meer schaarste ontstaat. Zoals hierboven al aangegeven, zorgt juist die schaarste voor een prijsopdrijvend effect.

 • Er verdwijnen steeds meer munten = schaarste
 • Grootste altcoin en perfecte volger van Bitcoin
 • Veelgebruikte technologie door instanties

3. Polkadot – beste cryptomunt met grote ambities voor op de lange termijn

Als we naar de lange termijn kijken, kijken we ook naar de ambities. Als we naar de cryptomunt met de grootste ambities kijken, valt ons oog direct op Polkadot. Deze cryptomunt werd pas in 20202 gelanceerd, maar heeft sindsdien al een mooie groei door weten te maken.

Dat is onder meer aan het nut van deze cryptomunt te danken. Met de blockchain is het namelijk mogelijk om applicaties te bouwen. Meer en meer ontwikkelaars gebruiken hier de Polkadot blockchain voor, waardoor deze token hoogstwaarschijnlijk alleen maar meer waard gaat worden. 

Het team achter Polkadot heeft grootse ambities uitgesproken. Zo is het doel van Polkadot om de plek van Ethereum over te nemen. Dit is een interessant doel, waardoor wij heel veel van deze altcoin verwachten.

 • Nuttig netwerk voor tal van projecten
 • Sinds 2020 hard gegroeid en nog steeds ambitieus
 • Heeft nog geen bull market meegemaakt

4. Chainlink – beste cryptomunt op de lange termijn voor blockchains

Het is de verwachting dat blockchains in de komende jaren steeds belangrijker worden. Alleen dat gegeven al maakt Chainlink een hele interessante cryptomunt. Het doel van deze munt is namelijk om actuele en dynamische data in blockchains in te laden. Op die manier kunnen blockchains beter samenwerken en communiceren.

Zodra de cryptowereld in een aanzienlijke versnelling qua groei komt, gaat de koers van Chainlink hard stijgen. Dit vermoeden hebben wij volledig gebaseerd op bovenstaand verhaal. Chainlink kan simpelweg een belangrijke rol vervullen in de toekomstige wereld van crypto.

Ook is het zo dat er veel partijen een samenwerking met Chainlink aangaan. Dit geldt voor andere cryptoprojecten, maar ook voor bijvoorbeeld financiële projecten. 

 • Perfecte focus op blockchains
 • De nodige samenwerkingen
 • Groeit automatisch mee met de cryptowereld

5. VeChain – beste cryptomunt op de lange termijn met mooie projecten

In de afgelopen jaren is er een hoop te doen geweest om VeChain. Sommige mensen spreken vol afschuw over deze cryptomunt, terwijl andere mensen hier nog steeds veel van verwachten. Wij horen bij de laatste groep. Wij verwachten zelf dat VeChain op de lange termijn een indrukwekkende groei door gaat maken.

Dit is onder meer te danken aan het doel van deze cryptomunt. Het algehele doel is om de logistieke keten een stuk transparanter te maken. Om dit te bewerkstelligen, heeft VeChain meerdere projecten in het leven geroepen. Ook zijn veel andere bedrijven en instanties zich op VeChain gaan richten.

Overigens richt VeChain zich niet alleen op de logistieke keten. Deze cryptomunt richt zich ook op andere mooie projecten, waarbij de focus op de blockchain ligt. 

 • Heeft samenwerkingen met grote partijen
 • Biedt een werkend product met eindeloze toepassingen aan
 • Koers staat relatief laag (in verhouding tot de all time high)

Hoe kies je de beste cryptomunt voor op de lange termijn?

Voor welke van bovenstaande cryptomunten kun je nou het beste kiezen voor op de lange termijn? Dat is de vraag waar je voor jezelf het antwoord op moet zien te vinden. Om je hier een handje bij te helpen, voorzien wij je van een paar belangrijke tips.

Tip 1: bepaal waar je waarde aan hecht

Allereerst moet je voor jezelf bepalen waar je waarde aan hecht. Hecht je vooral waarde aan de koers van een cryptovaluta? Of hecht je meer waarde aan het verhaal achter de cryptovaluta? Wij raden je aan om vooral naar het verhaal achter de cryptovaluta te kiezen.

Investeer je in een cryptomunt met een duidelijk doel voor ogen? Of is er bij de betreffende cryptomunt mogelijk al sprake van meerdere toepassingen? Dan is dat – wat ons betreft – bevorderlijk voor de koersstijgingen op de lange termijn.

Met andere woorden: je moet goed voor jezelf bepalen wat je belangrijk vindt. Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan de blockchain? Dan lijkt de keuze voor Chainlink een geweldige keuze te zijn. Hecht je veel waarde aan duurzaamheid? Dan moet je op zoek gaan naar een cryptomunt vol met potentie die zich op duurzaamheid richt.

Tip 2: kijk goed naar de koers

Wil je de potentie van een cryptovaluta op de lange termijn goed inschatten? Dan moet je goed naar de koers kijken. Je moet naar de actuele koers kijken, maar ook naar het koersverloop.

Is de all time high koers van een cryptovaluta véél hoger dan de huidige koers? Dan geeft dit overduidelijk aan dat er nog een hoop rek in de huidige koers zit. Dit is dan ook een prima voorbeeld van een cryptomunt met veel potentie op de lange termijn.

Verdiep je dus even goed in de koers.

Tip 3: richt je op het gevoel in de markt

Het gevoel in de markt, of de stemming op de markt, zijn eveneens van essentieel belang. Als de stemming op de markt positief is, zie je dit terug aan de vele groene cijfers. Daalt de stemming tot een minpunt, zoals in de afgelopen jaren? Dan zie je vooral rode cijfers naar voren komen.

Om op het beste moment in de beste cryptomunt voor op de lange termijn te investeren, moet je het gevoel goed zien te peilen. Daarbij raden wij je ook aan om periodiek in te leggen. Door op de lange termijn periodiek in te leggen, ben je minder afhankelijk van het huidige gevoel in de markt. 

Tip 4: verdiep je in de cryptomunt tot in detail

Wil je in één van bovenstaande cryptomunten beleggen? Dan is het van essentieel belang dat je je goed verdiept in deze cryptomunten. Je moet je goed verdiepen in de meerwaarde van de munt, maar ook in het team achter de munt.

Ga ook goed na wat het doel van de munt is. Heeft de cryptomunt een uitgesproken ambitie, zoals bij Polkadot het geval is? Dan biedt dat een interessant beeld voor de toekomst met zich mee. 

Onze conclusie over de beste cryptomunten op de lange termijn

Je kunt in tal van interessante cryptomunten kiezen. Met name als we weer in een bull market terechtkomen, gaan de meeste cryptomunten aanzienlijk stijgen. Kies je voor één van 5 bovenstaande cryptomunten? Dan is de kans groot dat je op de lange termijn van een aanzienlijke koersstijging profiteert.

Veelgestelde vragen over de beste cryptomunten op de lange termijn

Wat zijn de beste cryptomunten om op lange termijn in te investeren?

Wij verwachten op de lange termijn veel van deze cryptomunten:

 1. Bitcoin – beste cryptomunt voor op de lange termijn
 2. Ethereum – beste altcoin voor op de lange termijn
 3. Polkadot – beste cryptomunt met grote ambities voor op de lange termijn
 4. Chainlink – beste cryptomunt op de lange termijn voor blockchains
 5. VeChain – beste cryptomunt op de lange termijn met mooie projecten

Wat zijn de risico’s van het investeren in cryptomunten op lange termijn?

Bij het investeren op de lange termijn loop je eigenlijk niet al te veel risico. Dit komt voornamelijk doordat je niet van één vast koersmoment afhankelijk bent. Uiteraard loop je wel het risico dat de gehele markt instort. Of dat bijvoorbeeld cryptomunten verboden worden door de overheden.

Hoe kan ik mijn risico’s minimaliseren bij het investeren in cryptomunten op lange termijn?
Dit doe je voornamelijk door periodiek te beleggen in de beste cryptomunten. Door bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag in een cryptovaluta te beleggen, loop je nog minder risico. Ook is het verstandig om bij meerdere exchanges te beleggen. Daarmee voorkom je dat je afhankelijk bent van slechts één exchange.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges