Ethereum kopen of niet? Ons oordeel & advies

Ethereum kopen: zeer zeker een aanrader

In onze ogen is het zeker een aanrader om Ethereum te kopen. Dit heeft niet alleen met de cryptomunt zelf te maken, maar vooral met het platform erachter. De officiële naam van de cryptomunt is Ether. Het platform zelf, de blockchain, heet officieel Ethereum. Juist dat platform heeft onwijs veel te bieden.

Open source platform

Het platform waar deze cryptomunt het officiële betaalmiddel van is, betreft een volledig open source platform. Dit betekent dat ontwikkelaars op dit platform zelf zaken, zoals applicaties, kunnen ontwikkelen. Als we naar de afgelopen jaren kijken, zien we dat dit ook daadwerkelijk op grote schaal gedaan wordt.

Dat geeft de potentie van Ethereum duidelijk weer. Als nog meer apps en andere zaken op dit platform gebouwd worden, worden de toepassingsmogelijkheden verder en verder vergroot. Dat kan uiteindelijk maar voor één ding zorgen: een grotere populariteit en daarmee een hogere koers.

Overigens biedt dit platform nog de nodige extra mogelijkheden:

  • Het maken van decentrale apps. Op de blockchain van Ethereum is het mogelijk om decentrale apps te bouwen. Een kenmerk hiervan is dat het om een open source app gaat, waardoor de code voor iedereen zichtbaar is. Dit maakt zo’n app een stuk veiliger en betrouwbaarder.
  • Het opstellen van smart contracts. Op de blockchain van Ethereum is het ook mogelijk om smart contracts op te stellen. Dit is een contract waarin aangegeven wordt wat beide partijen moeten doen. Als beide partijen datgene hebben gedaan, wordt automatisch een bepaalde handeling uitgevoerd. Smart contracts zorgen hiermee voor de gewenste eerlijkheid en veiligheid.

Met andere woorden: de blockchain van Ethereum heeft écht veel te bieden. Wij vermoeden dat in de toekomst meer en meer instanties, bedrijven en ook overheden hier gebruik van gaan maken. Dat zal uiteindelijk resulteren in een hogere Ethereum koers.

Grootste en betrouwbaarste altcoin

Ben je op zoek naar onbekende crypto parels met potentie? Of gaat je voorkeur juist uit naar betrouwbare cryptomunten met een bewezen meerwaarde? In dat tweede geval kom je direct bij Ethereum uit. Dit is simpelweg de grootste en betrouwbaarste altcoin van dit moment.

Dit betekent ook dat veel andere cryptomunten Ethereum volgen. Stijgt de koers van Ethereum? Dan zullen veel andere cryptomunten volgen. Dit komt ook doordat veel cryptoprojecten gebouwd zijn op de blockchain van Ethereum. Ook dit zorgt ervoor dat veel altcoins de koersveranderingen van Ethereum volgen.

Met andere woorden: Ethereum is de grootste, betrouwbaarste en meest stabiele altcoin. Ethereum kopen is hierdoor minder risicovol dan het kopen van andere altcoins.  

De koers staat relatief laag

De hoogste koers die Ethereum ooit bereik heeft, is 4891 dollar. Een onwijs hoge koers, aangezien de koers nu ruim 4 keer zo laag ligt. Dit maakt het des te interessanter om nu in te stappen:

  • Je koopt deze cryptomunt tegen een lage koers in. Je had Ethereum immers ook tegen 4891 dollar in kunnen kopen.
  • De potentie is ongekend. Het is logisch om aan te nemen dat de all time high koers van Ethereum weer eens verbroken wordt. Dát betekent dat de koers ongeveer x4 moet gaan, waardoor je een geweldig rendement kunt behalen.

De maatschappij is onrustig

In de basis heeft Ethereum veel te bieden. Daarbovenop komt ook nog dat dit het juiste moment lijkt om nú in crypto te investeren. Dit heeft onder meer met de onrust in de maatschappij te maken.

Dit heeft onder meer betrekking op het monetaire stelsel. De positie van de euro wankelt, terwijl ook al meerdere banken omgevallen zijn. Als nog meer banken omvallen, kan dit zomaar tot de volgende crisis leiden. Door je geld in Ethereum te beleggen, is je geld relatief veilig.

Dat heeft ook nog met de inflatie te maken. De inflatie is hoog, terwijl je op je spaarrekening amper rente ontvangt. Het gevolg laat zich raden: je geld wordt alsmaar minder waard. Door je geld nu in Ethereum te beleggen, is de kans op een vermogensvermeerdering aanzienlijk.

Schaarste

In de afgelopen jaren hebben miners zich vol op Ethereum gestort. Logisch, maar het is niet langer meer interessant is om Ethereum te minen. In plaats van dat er meer munten komen, komen er juist minder munten. 

Uit onderzoek blijkt dat er al ruim 4,6 miljard dollar aan Ethereum verbrand is. Dit had voornamelijk te maken met een complexe update die in 2021 uitgerold werd. Door deze update is er wel enige vorm van schaarste ontstaan. Zoals je mogelijk weet, zorgt schaarste altijd voor een verhoging van de prijzen. Grote kans dat Ethereum door deze schaarste alleen maar meer waard gaat worden.

Is Ethereum kopen altijd verstandig?

Ja, daar komt het wat ons betreft wel op neer. Doordat dit de grootste altcoin is, loop je relatief weinig risico. Dit wordt versterkt door de blockchain van Ethereum. Deze blockchain heeft onwijs veel te bieden én is erg populair. Dit gaat in de toekomst hoogstwaarschijnlijk voor een hogere koers zorgen.

Uiteraard is het wel van belang om je risico’s te spreiden. Handel bijvoorbeeld nooit bij slechts één crypto exchange, maar maak bij meerdere exchanges een account aan. Kies bij voorkeur voor exchanges die iDeal als betaalmethode aanbieden. Daarmee kun je immers Ethereum kopen met iDeal!

Verder is het verstandig om in meerdere cryptovaluta’s te beleggen. Zo is Bitcoin kopen eveneens een verstandige keuze.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges