Crypto voorspelling 2023

Wat is de goedkoopste crypto exchange?

Bij een goedkope crypto exchange handelen, is absoluut een goed idee. Door de kosten zo laag mogelijk te houden, werk je naar een zo’n hoog mogelijk rendement toe. Om dit te bewerkstelligen, wijzen wij je graag op onderstaande exchanges. Dit zijn volgens onze test de 4 goedkoopste crypto exchanges van dit moment.

1

Finst

4/5

icon

Veilige uitwisseling

Maximale winstkansen

Diverse handel

Geen extra kosten

2

Bitvavo

3/5

Unieke bonussen

Winstgevende handel

Grote keuze

Betrouwbaar en veilig

3

Binance

5/5

Grootste beurs

0,1% transactiekosten

Grote keuze

Meer dan Finst

4

Coinmerce

5/5

Lage kosten

Tweestapsverificatie

Snelle transacties

Diverse cryptovaluta

5

Coinmerce

5/5

Lage kosten

Tweestapsverificatie

Snelle transacties

Diverse cryptovaluta

Prijs: $17 per maand en hoger

Cloudgebaseerd: Ja

Mobiele app: Ja, met beperkingen

Finst is simpelweg de goedkoopste crypto exchanges van ons land. Bij deze exchange is het een feestje om in crypto te handelen, mede door de lage kosten. Per transactie betaal je bij Finst slechts 0,15% aan transactiekosten. Koop je voor bijvoorbeeld € 1000 Bitcoin? Dan betaal je slechts 1,50 euro aan transactiekosten.


Dergelijke, lage kosten kom je bij geen enkele andere crypto exchange tegen. Als je naar een zo’n hoog mogelijk rendement toe wilt werken, zit je bij Finst dan ook erg goed. Dit is ook te danken aan vele andere, unieke voordelen van deze exchange.

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Some content after accordion

Prijs: $17 per maand en hoger

Cloudgebaseerd: Ja

Mobiele app: Ja, met beperkingen

Wil je bij een hardwarematige uitwisseling zo goedkoop mogelijk handelen? Dat doe je dan met een gerust hart bij Bitvavo. Deze crypto-uitwisseling is door de jaren heen ontwikkeld tot de grootste crypto-uitwisseling van ons land. Dit is onder meer aan het diverse aanbod van cryptovaluta’s te danken, maar ook aan de lage kosten.


Plaats je een bestelling bij Bitvavo? Dan kun je rekening met transactiekosten van maximaal 0,25% behouden. Omdat de transactiekosten enorm meevallen, is het mogelijk om erg lucratief te zijn bij Bitvavo om te handelen. Bitvavo is niet zó goedkoop als Finst, maar het komt toch zeker in de buurt.

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Hoef je niet per sé bij een Nederlandse crypto exchange te handelen? Dan kun je er ook voor kiezen om bij Binance een account aan te maken. Dit is een crypto exchange afkomstig vanaf de andere kant van de wereld. Een crypto exchange die overigens uitgegroeid is tot de grootste exchange ter wereld!
Dat heeft Binance onder meer aan de kostenstructuur te danken. Als je bij Binance een order plaatst, betaal je slechts 0,1% aan transactiekosten. Dat is dus nog lager dan bij Finst en Bitvavo. Besluit je om de transactie met de Binance Coin te betalen? Dan krijg je nog eens 25% korting op de transactiekosten per trade.

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Nog niet gemaakt

Voorspelling 1: veel groene cijfers

Het ligt in de lijn der verwachting dat we in 2023 veel groene cijfers gaan zien. Dit heeft eigenlijk twee redenen:

  • Na regen komt zonneschijn. Dit gezegde is absoluut van toepassing op het cryptojaar 2023. Aangezien de afgelopen jaren min of meer een bloedbad waren, is dít het moment om de omschakeling naar groene cijfers te maken. De eerste maanden van 2023 laten in ieder geval zien dat de zon bijna doorkomt.
  • Het gevoel in de markt is positief. In de afgelopen jaren was het gevoel in de markt erg negatief. Veel beleggers waren pessimistisch, waardoor veel beleggers besloten om hun investeringen tijdelijk uit te stellen. Nu het gevoel in de markt positiever is, gaan meer beleggers toch weer over op de aankoop van nieuwe crypto. Dát is uiteindelijk van invloed op de gehele markt. 

Voorspelling 2: duurzame cryptomunten gaan het goed doen

Wij voorspellen zelf dat duurzame cryptomunten het in 2023 goed gaan doen. Een goed voorbeeld hiervan is EcoTerra. Dit is nu nog een relatief onbekende cryptomunt, maar wij verwachten hier in 2023 veel van. Dit komt onder meer doordat duurzaamheid een steeds belangrijker/groter thema in de wereld wordt. 

Duurzame cryptomunten hebben dan ook veel potentie. Persoonlijk verwachten wij dat deze potentie al tot uiting komt in 2023. In dit jaar is het namelijk voor veel huishoudens, bedrijven en overheden noodzaak om te verduurzamen. Een duurzame cryptomunt, zoals EcoTerra, sluit hier perfect op aan.

Voorspelling 3: Finst gaat groot worden

Wij verwachten dat de crypto broker Finst erg groot gaat worden. Deze broker zag pas in 2022 het levenslicht en heeft in 2023 de Nederlandse vergunning gekregen. Vanaf januari 2023 is Finst dan ook al actief in ons land.

Van deze broker verwachten wij simpelweg heel veel. Dit heeft met drie belangrijke redenen te maken:

  • Je kunt bij Finst in ETF’s handelen. Het is bij Finst mogelijk om in een mandje met daarin meerdere cryptomunten te beleggen. Ja, dit is precies te vergelijken met de ETF’s zoals we deze uit de aandelenwereld kennen. Door in zo’n mandje te beleggen, weet je je risico’s perfect te spreiden.
  • Finst is de goedkoopste crypto broker. Met transactiekosten van slechts 0,15% is Finst de goedkoopste crypto broker van dit moment. Zeker als je vaak orders plaatst óf orders met aanzienlijke bedragen plaatst, is de kostenstructuur van Finst super interessant.
  • Finst is de veiligste crypto broker. Deze broker is opgericht door mensen die voorheen bij DEGIRO werkten. Zij weten exact hoe een financieel platform zo veilig mogelijk kan functioneren. Mede hierdoor kan gesteld worden dat Finst de veiligste crypto broker is. Dit wordt overigens ook versterkt door het feit dat Finst in ons land ingeschreven staat. Als klap op de vuurpijl heeft Finst ook nog een samenwerking met de Bunq Bank. Dit komt de veiligheid van je geld alleen maar ten goede.

Voorspelling 4: Bitcoin wordt minder afhankelijk van aandelen

In de afgelopen jaren was iets opvallends waarneembaar. Als de aandelenkoersen stegen, steeg Bitcoin vaak mee. Als de aandelenkoersen in elkaar zakten, zakte de koers van Bitcoin ook in. 

Het is echter de verwachting dat dit in 2023 in mindere mate het geval gaat zijn. Lange tijd leek er een verband te zijn tussen aandelen en Bitcoin, maar deze correlatie zou in 2023 moeten verdwijnen. Dat is althans wat Bitwise voor dit jaar verwacht.

Hoe dit zit? Dit heeft ongetwijfeld met de marktontwikkelingen te maken. Daarbij is het wel goed om naar de huidige tijdsgeest te kijken. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de aandelenkoersen weer gaan stijgen. Daarbij is het ook logisch om aan te nemen dat ook Bitcoin gaat stijgen. De correlatie zou dus altijd aanwezig zijn, maar dat heeft meer met de stemming in de financiële markten te maken.

Voorspelling 5: transactiekosten gaan dalen

Op dit moment zijn belangrijke ontwikkelingen gaande. Deze ontwikkelingen hebben onder meer betrekking op de blockchain. Of beter gezegd: deze ontwikkelingen hebben betrekking op de layer 2 van de blockchain. Dit is een extra laag die op de blockchain ontwikkeld wordt, waarmee de technologie verder verbeterd kan worden.

De Layer 2 gaat, als het goed is, voor onder meer Ethereum positief uitpakken. Deze extra laag op de blockchain brengt namelijk veel lagere transactiekosten met zich mee. Zeer wenselijk, aangezien dat één van de grootste kritieken op onder meer Ethereum is.

Voorspelling 6: 2023 wordt een opmaat voor mooie cijfers

Veel experts zijn het met elkaar eens: 2023 wordt niet het allerbeste jaar voor crypto. Men verwacht dat we zeker veel groene cijfers gaan zien, maar het echte feest laat nog even op zich wachten. Veel experts verwachten namelijk erg veel van de jaren 2024 en 2025.

Waar deze voorspelling vandaan komt? Deze experts hebben voornamelijk gekeken naar de patronen uit de afgelopen jaren. Er zijn meerdere patronen goed waarneembaar, waardoor deze patronen voor de komende jaren doorgetrokken zijn. Als het daadwerkelijk bij deze patronen blijft, worden de jaren 2024 en 2025 geweldig.

Gaat Bitcoin in 2024 of 2025 een all time high koers bereiken? Er zijn nog steeds experts die hier vrij zeker van zijn. Tegelijkertijd lijkt het ook een zekerheid te zijn dat 2023 een beter jaar dan 2021 en 2022 gaat worden. Wij verwachten zelf dat 2023 een tussenjaar wordt. Een tussenjaar tussen hele slechte jaren (2021 en 202) en hele goede jaren (2024 en 2025). Dit lijkt dan ook een interessant moment te zijn om in crypto te investeren.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges