Wanneer Ethereum kopen?

Waarom Ethereum kopen?

Er zijn meerdere redenen om juist voor Ethereum te kiezen:

  • Betrouwbare altcoin. Door de jaren heen hebben duizenden altcoins het levenslicht gezien. Spijtig genoeg zijn niet alle altcoins even betrouwbaar gebleken. Over de betrouwbaarheid van Ethereum hoef je niet in te zitten. Dit is de betrouwbaarste altcoin van dit moment.
  • Geweldig netwerk met talloze toepassingsmogelijkheden. Bij Ethereum draait het niet zozeer om de munt zelf, maar voornamelijk om het platform. Dit platform, op de blockchain van Ethereum, heeft talloze toepassingsmogelijkheden. Zo is het voor ontwikkelaars mogelijk om decentrale apps te maken. Tevens is het op deze blockchain mogelijk om smart contracts op te stellen.
  • De koers staat relatief laag. In 2023 staat de koers van Ethereum relatief laag. Dat is zeker het geval als je de koers afzet tegen de hoogste koers die deze munt ook bereikt heeft. Dat de all time high koers vele malen hoger dan de huidige koers ligt, geeft aan dat deze cryptomunt heel veel potentie heeft.

Wat is het juiste moment om Ethereum te kopen?

Het kopen van Ethereum is om uiteenlopende redenen aan te raden. De voornaamste reden is uiteraard de ongekende potentie van deze munt. Een terechte vraag is echter wel wat het juiste moment is om Ethereum te kopen? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk kort: NU.

Dat het advies is om nú Ethereum te kopen, heeft meerdere redenen. De belangrijkste redenen voorzien we hieronder graag van een uitgebreide toelichting.

De huidige financiële situatie

Het is interessant om crypto langs een lange liniaal te leggen. Langs de liniaal zou je ook de huidige financiële situatie moeten leggen. Als je dát doet, vallen meerdere zaken op:

  • Meerdere banken vallen om of zijn aan het wankelen. Dit is niet alleen van invloed op het monetaire stelsel, maar mogelijk ook op de toekomst van de euro. Als de euro uiteindelijk vervangen moet worden, lijkt Ethereum één van de kanshebbers te zijn.
  • De spaarrente blijft heel mager. Als je je geld op je bankrekening laat staan, spaar je eigenlijk niks extra’s. De rente is dusdanig laag dat je hier in principe niks aan hebt. Ook dat is een prima reden om nú in Ethereum te beleggen.
  • De inflatie blijft hoog. Al geruime tijd hebben we met een hoge inflatie te maken. De inflatie is beetje bij beetje aan het zakken, maar blijft desalniettemin hoog. Het geld dat je op je spaarrekening laat staan, wordt hierdoor alsmaar minder waard. Je kunt dit geld daarom beter investeren in een nuttig financieel product, zoals Ethereum.

De huidige financiële situatie is al met al discutabel. Het monetaire stelsel lijkt in zijn algemeenheid te wankelen, waardoor meer en meer mensen ook al beleggen in goud. Een andere verstandige optie is dus om nú Ethereum te kopen.

De koers staat laag

Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, is de koers van Ethereum vrij laag. In het jaar 2023 schommelt de koers zo rond de 1100 dollar. Als we deze koers tegen de all time high koers afzetten, zie je een verschil van zo’n 3800 dollar. De all time high koers van Ethereum ligt namelijk iets boven de 4800 dollar.

Concreet betekent dit het volgende: Ethereum heeft de potentie om keer 4 te gaan. Deze potentie is niet uit de duim gezogen. Nee, het verleden laat immers zien dat Ethereum een koers van bijna 5000 dollar kan behalen. Mochten er nog tropenjaren voor de cryptowereld aankomen, dan is het bovendien goed mogelijk dat er een nieuwe all time high koers behaald wordt.

Met andere woorden: de huidige koers biedt onwijs veel ruimte voor groei. Door nu 1 Ethereum voor 1100 dollar te kopen, kun je spekkoper worden. Uiteraard loop je hierbij wel bepaalde risico’s, maar dat is bij elke cryptomunt het geval.

De toepassingen op de Ethereum blockchain worden steeds interessanter

Bij Ethereum speelt de blockchain een centrale rol. Dit is eigenlijk dé reden waarom Ethereum uitgegroeid is tot de grootste altcoin van dit moment. Veel andere altcoins bouwen hun systeem overigens ook op de blockchain van Ethereum. Dat is wat ons betreft al veelzeggend voor de kwaliteit van deze blockchain.

Daarbij valt op dat de toepassingen alleen maar interessanter worden. Dit komt onder meer doordat de blockchain van Ethereum een open source systeem is. Dit betekent dat de code zichtbaar is en dat ontwikkelaars zelf met dit systeem aan de slag kunnen gaan. Zij zijn bijvoorbeeld in staat om decentrale apps te ontwikkelen. Deze apps blinken uit op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.

Met de blockchain van Ethereum is het ook mogelijk om smart contracts op te stellen. In zo’n contract vermeld je bijvoorbeeld dat partij X aan voorwaarde A moet voldoen. Als dat het geval is, moet jij een bepaald bedrag aan partij X overmaken. Het contract houdt in de gaten of aan de voorwaarden voldaan wordt. Is dat uiteindelijk het geval? Dan wordt de transactie automatisch uitgevoerd. Met smart contracts maak je dus betrouwbare afspraken zonder enige ruimte voor enige vorm van manipulatie.

Onder aan de streep is de Ethereum blockchain dus super interessant. Het ligt bovendien in de lijn der verwachtingen dat de blockchain in de komende jaren des te uitgebreider ingezet gaat worden. Mocht dat het geval zijn, dan ga je dat overduidelijk aan de koers van Ethereum terugzien. Nog meer reden dus om nu Ethereum te kopen.

De stemming in de markt is aan het veranderen

De afgelopen jaren waren dramatische jaren voor de cryptowereld. De cijfers kleurden eigenlijk alleen maar rood, waardoor veel beleggers ook hun geld uit de cryptomunten trokken.

Dat is anno 2023 een ander verhaal. De zon lijkt namelijk weer te schijnen in de wereld van crypto. Meer en meer koersen kleuren groen, waardoor de beleggers zelf ook positiever worden. Indien de zon volledig doorbreekt, kunnen er weer prachtige koersstijgingen ontstaan.

Besluit je om nu Ethereum te kopen? Dan ben je haantje de voorste bij een flinke koersstijging. Het is aannemelijk dat dit in 2024 of 2025 gaat gebeuren, waardoor je investering bijzonder goed uit kan gaan pakken.

Waarom we hierbij over de jaren 2024 en 2025 reppen? Veel experts zien 2023 voornamelijk als een tussenjaar. Een tussenjaar waarin de koersen mondjesmaat stijgen, maar zonder al te veel impact. Men verwacht dat die impact in 2024 en 2025 gaat komen. Door nu Ethereum te kopen, bereid je je dus goed voor op de tropenjaren.

Kun je ook nog wachten met het kopen van Ethereum?

Ja, het is uiteraard ook mogelijk om te wachten met het kopen van Ethereum. Dat is echter niet aan te raden. Waarom niet? Omdat nu eigenlijk alle seinen op groen lijken te staan. Uiteraard heeft niemand een glazen bol, maar het ziet er nu toch allemaal wel heel erg goed uit.

Daarvoor is het ook belangrijk om naar het gedrag van beleggers te kijken. Wat gebeurt er bij veel rode cijfers? Dan halen beleggers hun geld weg. Wat gebeurt er bij groene cijfers? Dan treden veel beleggers toch weer toe tot de markt. Het is nu alleen nog wachten totdat de cijfers groen worden, inclusief een hoog bijbehorend percentage.

Als dat eenmaal het geval is, kan de cryptowereld weer in een stroomversnelling raken. Het is daarom eigenlijk zonde om te wachten met het kopen van Ethereum. Wat je nog veel beter kunt doen, is periodiek te beleggen. Dat is niet de enige tip die wij voor je in petto hebben.

Tips voor het kopen van Ethereum

Het mag duidelijk zijn: wij vinden dat dit het juiste moment is om Ethereum te kopen. Deel je deze mening? En wil je daarom graag Ethereum kopen? Volg dan onderstaande tips op.

Tip 1: investeer periodiek in Ethereum

Geloof je in de toekomst van Ethereum? Dan is het verstandig om periodiek in deze cryptomunt te beleggen. Dit houdt in dat je elke maand hetzelfde bedrag in Ethereum investeert.

Door dit te doen, weet je je risico’s nog beter te spreiden. Je bent immers niet langer van slechts één koersmoment afhankelijk. Je spreidt de koersmomenten als het ware, terwijl je ondertussen gestaag aan je vermogen bouwt. De ervaring leert dat dit een prima manier is om je vermogen zonder al te veel risico uit te bouwen.

Bij deze tip komt het uiteraard wel op discipline aan. Daalt onverhoopt de koers van Ethereum in de komende maanden? Dan is het zaak om door te blijven gaan met het periodiek kopen van Ethereum. Stijgt de koers in de komende maanden? Ook dan is het zaak om door te gaan met het periodiek kopen van Ethereum. Zoals eerder al gesteld, verwachten wij vooral van de jaren 2024 en 2025 heel veel.

Tip 2: investeer bij meerdere exchanges

Ethereum kopen doe je tegenwoordig bij zo’n beetje elke exchange op een simpele manier. Het advies dat wij je mee willen geven, is om bij meerdere exchanges een account aan te maken. En dus om bij meerdere exchanges Ethereum te kopen.

Waarom? Omdat je op die manier je risico’s nog beter weet te spreiden. Je voorkomt hiermee dat je afhankelijk bent van slechts één exchange. Zou er onverhoopt iets met die ene exchange gebeuren? Of zou je onverhoopt je inloggegevens kwijtraken? Dan zou je al je vermogen kwijt zijn. Door je vermogen bij meerdere exchanges onder te brengen, loop je dat risico veel minder.

Tip 3: investeer ook in Bitcoin

Ethereum is de grootste altcoin, maar Bitcoin is de grootste cryptomunt in zijn algemeenheid. Mede daarom is het advies om ook in Bitcoin te beleggen. Zowel op de korte als op de lange termijn lijkt Bitcoin heel veel in zijn mars te hebben.

Dit komt onder meer doordat Bitcoin de trendsetter is. Stijgt de koers van Bitcoin? Dan is Ethereum in veel gevallen de eerste altcoin die hier op reageert. Dit betekent dat je met zowel Bitcoin als Ethereum een voorsprong op de rest van de markt in kunt nemen. 

Sowieso is het aannemelijk dat deze twee coins op termijn flink stijgen. Dit zijn simpelweg cryptomunten met een daadwerkelijke meerwaarde. Bij veel andere coins is daar geen sprake van.

Wanneer Ethereum kopen? Onze conclusie

Je doet er verstandig aan om zo snel mogelijk Ethereum te kopen. Ook doe je er verstandig aan om periodiek Ethereum te kopen. Dat zijn eigenlijk de twee beste adviezen die wij aan je mee kunnen geven.

Zelf geloven wij absoluut in de toekomst van Ethereum. Het is niet voor niets de grootste altcoin van dit moment. Bovendien heeft de blockchain van Ethereum heel veel te bieden. Dat heeft absoluut een positieve invloed op het koersverloop van Ethereum in de komende jaren!

Veelgestelde vragen over wanneer Ethereum kopen?

Wanneer is het juiste moment om Ethereum te kopen?

Het juiste moment om Ethereum te kopen, is nu. Door nu Ethereum te kopen, ben je min of meer een pionier. Je bent zeker niet de allereerste, maar je behoort wel nog tot de eerste groep. Zeker als we weer in een bull market terecht komen, ben je maar al te blij met je vroeg ingenomen positie in Ethereum.

Hoeveel wordt Ethereum waard?
Het is onmogelijk om dit aan te geven. Analisten verwachten echter wel heel veel van Ethereum in de komende jaren. Zo geven meerdere analisten aan dat zij in 2030 een koers van pakweg 50.000 dollar verwachten. 

Wat is de Ethereum verwachting voor 2025?

Analisten verwachten dat Ethereum in 2025 een koers van 6900 dollar kan behalen. Daarmee zou Ethereum een absolute nieuwe all time high koers behalen. En daarmee kan je investering bijzonder lucratief uitpakken. De huidige koers van Ethereum is immers een heel stuk lager. 

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges