Artificial Intelligence (AI)

Artificial Intelligence (AI)

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. AI is een groot onderdeel geworden van het digitale netwerk en zo ook in crypto trading. De opkomst van Artificial Intelligence in crypto trading kan een hoop gevolgen hebben en hier zijn de meningen ook over verdeeld. Hoe kun je dit nu goed toepassen en wat zijn de valkuilen? 

De introductie van AI in crypto trading 

De toepassing van AI brengt een hoop mogelijkheden met zich mee en er zijn maar al te veel investeerders die hiermee aan de slag zouden willen gaan. AI real-time gegevensanalyse, adaptief leren en objectieve handelsstrategieën worden gebruikt om handel beslissingen te verbeteren. 

Mocht je nog zo bekend zijn met AI is het wel handig om te weten wat het zowel inhoudt. AI is gemaakt op de ontwikkeling van computer systemen die zijn bedoeld om menselijke intelligentie na te bootsen. Hierbij kun je denken aan de capaciteit om beslissingen te nemen of lastige taken op te lossen. AI algoritmes zijn in staat om grote datasets te analyseren en hierin specifieke patronen te herkennen. 

Naarmate de crypto markt zich ook meer en meer ontwikkelt, hoe meer vraag er is naar nieuwe tools. Dit is waar AI om de hoek komt kijken, gezien het een breed assortiment aan applicaties biedt die verder gaan dan traditionele trading strategieën. Gezien de ongekende analyse capaciteiten kan een AI-systeem een besluit maken binnen echt milliseconden, wat ervoor zorgt dat crypto trading extreem efficiënter wordt dan het nu is.  

De originele manier van trading heeft vaak veel te maken met emotionele besluitvorming. Dit wordt dus door mensen gedaan en deze wordt daarom vaak beïnvloed door marktsentiment en intuïtie. Aan de andere kant werkt AI vanuit een data-gedreven systeem en algoritme. De kanteling van handel gebaseerd op emotie naar handel gebaseerd op algoritme is een belangrijke factor voor de opkomst en succes van AI in crypto trading. 

AI-crypto-sofware om in de gaten te houden in 2024

Neurobot

NeuroBot is een geavanceerd AI-platform dat gebruikmaakt van diepgaande neurale netwerken en geavanceerde algoritmen om crypto-handelsstrategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Het biedt gebruikers een groot scala aan tools voor geautomatiseerde handel, portefeuillebeheer en marktanalyse.

Diamond Pigs 

Diamond Pigs is een AI gedreven crypto handelsplatform dat samenwerkt met crypto exchanges met als doel om beleggers zowel te ontzorgen als meer rendement te laten behalen. Diamond Pigs heeft een eigen crypto trading bot ontwikkeld die in staat is om voor wel 100 cryptomunten tegelijk de beste in- en uitstapmomenten te bepalen. 

3Commas 

3Commas is een crypto-investeringsplatform dat handmatige en geautomatiseerde handelsstrategieën biedt. De handelstools stellen gebruikers in staat om hun activa te beheren over 16 grote crypto-beurzen vanuit één interface. Het beste van alles is dat 3Commas handelaren helpt winst te maken door handelsstrategieën aan te bieden die geschikt zijn voor onder andere zijwaartse markten. 

Octobot 

Gelanceerd in 2018 met meer dan 20.000 gebruikers, biedt Octobot geautomatiseerde handelsstrategieën voor cryptoinvesteerders. Het platform stelt gebruikers in staat om hun eigen AI te ontwikkelen en te trainen met behulp van het Octobot-script.

Pionex 

Pionex is een handelsplatform dat gebruikers in staat stelt om meerdere soorten bots te gebruiken. Grid Trading Bot: Automatisch handelen binnen een vastgesteld prijsbereik, kopen tegen lage prijzen en verkopen tegen hoge prijzen. DCA (Dollar Cost Averaging) Bot: Ladder kopen en verkopen om de gemiddelde aankoopprijs te verlagen. Rebalancing Bot: Automatisch herschikken van portefeuille om waardeveranderingen bij te houden.

Menselijke input

De angst is natuurlijk dat mensen straks niet meer nodig zijn, maar zo snel gaat dat allemaal niet. Het is duidelijk dat AI draait op de informatie die het opneemt van mensen en niet alleen statistieken. 

Large language models stelt AlgosOne bijvoorbeeld in staat om grote datasets te analyseren in verschillende talen zoals nieuws over de markt en social media sentiment. Tegelijkertijd  ook economische indicatoren. Hiermee kan het vervolgens waardevolle inzichten bieden en traders helpen om goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Dit is allemaal ontzettend hulpvol. Maar het is een strategie die nog wel aangevoerd is door mensen. 

Menselijk toezicht zal de komende jaren daarom zeker nog wel onderdeel blijven van AI in crypto trading. De waarde die menselijke experts hebben zal goed van pas komen om AI ook zo efficiënt mogelijk te kunnen maken, want verbetering is constant nodig. 

Buiten de trading sector, kun je er niet omheen dat AI heel veel goeds doet op andere gebieden. Als je kijkt naar bijvoorbeeld de zorg, worden er een hoop stappen genomen om zo productief mogelijk aan de slag te gaan en dat is bijzonder om te zien. 

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges