Learn-to-Earn

Learn-to-Earn

In de snel digitaliserende wereld van vandaag de dag wordt blockchain technologie steeds meer erkend als een zeer handig en krachtig hulpmiddel om verschillende sectoren te transformeren. Een gebied waar blockchain een bijzondere impact kan hebben, is het onderwijs. Het kan worden ingezet om het leerproces te veranderen, met de nadruk op token-gebaseerde incentives voor studenten en docenten, en het stimuleren van een collaboratieve, op spel gebaseerde leeromgeving.

Stap naar het onderwijs

Het is wellicht niet iets waar de meeste direct aan denken, maar hier kom je te weten wat blockchain kan betekenen voor het onderwijs. Het onderwijs zoals je het nu misschien kent, heeft te maken met meerdere uitdagingen, zoals het motiveren van studenten en daarnaast het belonen van leerprestaties die behaald worden. 

Ook het creëren van betrokkenheid in de klas is zeer belangrijk en lastig tegelijk. Blockchain biedt oplossingen voor deze problemen door transparantie, veiligheid en decentralisatie te bieden. Een van de meest unieke toepassingen van blockchain in het onderwijs is het concept van 'Learn-to-Earn' (Leer-om-te-Verdienen). 

Met behulp van blockchain kunnen studenten worden beloond met digitale tokens voor hun academische prestaties, zoals het voltooien van deadlines, het behalen van examens of het actief aanwezig zijn in de lessen. Nu kun je al een betere link maken met wat blockchain nu eigenlijk precies kan doen.

De tokens die hierboven benoemd zijn, kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het vrijgeven van speciale cursusmateriaal, het verkrijgen van korting op collegegeld of zelfs het verdienen van echte beloningen. Hierbij kun je denken aan onder andere geld of producten. Studenten willen uiteraard het meeste halen uit hun onderwijs en dit is een handige tool om dat ook daadwerkelijk te doen met de beste motivatie.

Je kunt je wel voorstellen dat dit ideaal is, niet alleen voor studenten, maar ook de docenten. Wel moet dit zo duidelijk mogelijk gemaakt worden, zodat iedereen ermee overweg kan en dat vereist nog wel wat werk. 

Gamified leer gemeenschap 

Een ander voordeel van blockchain in het onderwijs is het vermogen om een samenwerkende, op spel gebaseerde leeromgeving te creëren. Vandaar ook de term ‘gamified’. Door middel van gamification kunnen educatieve platforms leerlingen betrekken en motiveren door middel van beloningen en voornamelijk ranglijsten. Iedereen houdt namelijk van winnen en op de top staan. 


Bovendien maakt blockchain gepersonaliseerd leren mogelijk door het creëren van gedecentraliseerde leerpaden en het aanpassen van lesmateriaal aan de persoonlijke behoeften en interesses van elke student. Dit zorgt voor een meer boeiende en effectieve leerervaring voor iedereen. En dat is nu precies waar iedereen naar op zoek is. 

Veel van de vroege generatie play-to-earn games richten zich in de meeste gevallen op het broeden of creëren van een digitaal personage en het deelnemen aan gevechten om krachten te verdienen of ze te verhandelen als verzamelobjecten. 

Typisch maken het koesteren en verzamelen deel uit van een groter spelscenario met een interessante verhaallijn of missie. Wat je ziet in de huidige selectie van play-to-earn games is dat de gameplay eigenlijk niet veel verder evolueert dan spelen en je beloning verzamelen. Maar om eerlijk te zijn heb je ook niet veel meer nodig om aan de slag te willen gaan. 

Indrukwekkende Learn-to-Earn projecten van 2024:

Coinbase learn and earn

Coinbase, een van 's werelds grootste crypto-beurzen, heeft een geweldig learn-to earn programma waarbij je gratis crypto kunt verdienen. Registreer simpelweg voor een Coinbase-account, leer door video's te bekijken en quizvragen te beantwoorden, en verdien crypto voor elke voltooide quiz. 

StudentCoin 

Een platform dat studenten in staat stelt om hun kennis te vergroten over blockchain, financiën en ondernemerschap, is StudentCoin. Door deel te nemen aan educatieve programma's en evenementen, verdienen studenten StudentCoin-tokens die ze kunnen gebruiken voor onderwijsgerelateerde uitgaven.

StudyCoin

StudyCoin is dan weer een blockchain-platform dat studenten beloont voor hun academische prestaties en bijdragen aan de gemeenschap. Studenten verdienen StudyCoin-tokens voor het behalen van goede cijfers, deelname aan onderzoek en het delen van kennis met medestudenten. Niet te verwarren met StudentCoin dus. 

Phemex

Phemex heeft een geweldig leer- en verdienprogramma voor crypto. Phemex Learn werkt iets anders dan de meeste programma's. Je zult wel video's bekijken, quizzen voltooien en beloningen verdienen. Maar in plaats van een specifieke cryptocurrency te ontvangen, krijg je handels bonussen of andere credits op je Phemex-account. Hiermee kun je investeren in een cryptocurrency naar keuze. 

Learn & Earn University

Hoe handig is een virtuele universiteit waar studenten cursussen kunnen volgen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van technologie tot kunst en wetenschap? Studenten verdienen hier beloningen in de vorm van tokens voor elke cursus die ze succesvol afronden.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges