Real-World Assets

Real World Assets (RWA)

Een opkomende trend die traditionele investeringsmodellen transformeert met behulp van blockchain technologie. Zo kun je RWA wel noemen. Nu duik je dieper in enkele belangrijke aspecten van RWA en hoe het de wereld van investeringen verandert. Het is immers een grote stap waar velen nog niet al te bekend mee zijn. Dit is je kans om er van alles en nog wat over te weten te komen.

Grote toegankelijkheid 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen over een opvallend aspect van RWA is de mogelijkheid om fysieke activa te tokeniseren. Dit betekent eigenlijk simpelweg dat activa zoals vastgoed of kunstwerken worden omgezet in digitale tokens op de blockchain. Hierdoor kunnen investeerders op een makkelijke en efficiënte manier in deze activa investeren, zonder de belemmeringen van traditionele investeringsmethoden.

RWA bestaan fysiek, maar worden ook getokeniseerd op de blockchain. Hierdoor worden ze ondergebracht in het bredere DeFi-landschap. Met een groot scala aan fysieke assets, biedt dit vele mogelijkheden voor (beleggings)producten en diensten binnen de RWA-sector.


Getokeniseerde RWA's hebben het potentieel om gedecentraliseerde financiering (DeFi) naar een hoger niveau te tillen, door de voordelen ervan uit te breiden naar activa buiten het blockchain ecosysteem. Deze uitbreiding kan de digitale activa industrie enorme stappen laten zetten door gebruik te maken van blockchain technologie. 


Asset tokenisatie is een belangrijk gebruik case van crypto en heeft een enorm marktpotentieel, dat bijna alle economische activiteiten omvat. Het klinkt op deze manier dus al vrij indrukwekkend. De toekomst van financiën is gedecentraliseerd, met talrijke blockchains die biljoenen dollars in getokeniseerde RWA's ondersteunen, verbonden door interoperabiliteit normen. 


Door activa die op dit moment buiten het digitale activa-ecosysteem liggen, op blockchain-rails te integreren, kunnen liquiditeits voorwaarden verbeteren en daarnaast kan transparantie toenemen. Als laatste kunnen systemische risico's nog afnemen en ook dat is belangrijk te weten. Deze verschuiving creëert een eerlijker financieel milieu, minder vatbaar voor uitbuiting door een select aantal.


Volgens DefiLlama is RWA in de top 10 van de grootste sectoren in DeFi en registreert 4,352 miljard dollar aan TVL. Het kan zijn dat dit op het moment van lezen alweer is veranderd. Nu zijn er 42 projecten in de RWA-categorie. 

Real World Assets (RWA) 2024 om in het achterhoofd te houden

Goldfinch 

Goldfinch ($GFI) is een wereldwijd krediet protocol dat opereert binnen de protocollen voor het uitlenen van echte wereld activa. Het maakt de tokenisatie van echte wereld activa mogelijk voor integratie in gedecentraliseerde financiële leenmarkten. Voor investeerders die geïnteresseerd zijn in RWA-tokens in 2024, is Goldfinch het overwegen waard.

Mantra

Mantra Chain verovert de markt als de eerste Layer 1 blockchain die zich richt op Real World Assets (RWA), en die gewijd is aan het tokeniseren van echte wereld activa. Dit innovatieve platform overbrugt de kloof tussen traditionele activa en de blockchain, en voldoet aan strenge regelgevende en compliance-standaarden. Met zijn exclusieve focus op RWA-infrastructuur onderscheidt MANTRA Chain zich duidelijk in de markt. 

Maple 

Maple ($MPL) is een project met als doel de manier waarop je echte wereld activa tokeniseert, te revolutioneren. Door gebruik te maken van blockchain-technologie stelt Maple gebruikers in staat om originele activa zoals vastgoed en grondstoffen om te zetten in digitale tokens, waardoor ze verhandelbaar worden op gedecentraliseerde platforms.

OpenFinance Network

Dit is een gedecentraliseerd handelsplatform voor tokenised assets, waaronder vastgoed en private equity. Het streeft ernaar om liquiditeit te bieden aan traditioneel illiquide activa door ze op de blockchain te vertegenwoordigen en verhandelbaar te maken. OpenFinance Network zou een belangrijk platform kunnen worden voor handel in RWA's.

Harbor

Harbor is een platform voor het tokeniseren van verschillende soorten activa, waaronder onroerend goed en fondsen. Het streeft ernaar om de liquiditeit van deze activa te vergroten door ze op de blockchain te vertegenwoordigen en verhandelbaar te maken.

Revolutie om te onthouden

Real World Assets brengen een revolutie de wereld in van investeringen door fysieke activa te tokeniseren en toegankelijk te maken voor een breder publiek. De meesten zijn dus erg enthousiast. Met verbeterde investeringsmogelijkheden, verbeterde liquiditeit en beveiliging, en de integratie van blockchaintechnologie, opent RWA de deur naar een nieuwe periode van investeren. 

Elk project biedt weer unieke functies zoals rente-dragende stablecoins, getokeniseerd onroerend goed en toegang tot opbrengsten van Amerikaanse staatsobligaties. Dat maakt het ook zo bijzonder. RMA is van alle markten thuis. 

De toekomst voorspellen blijft altijd lastig, maar het is wel zeker dat het een opwindende tijd is om deel uit te maken van deze evolutie in de financiële wereld. Mocht je nog vragen hebben, valt er nog genoeg te weten te komen. Ontwikkelingen blijven doorgaan en zo raak je er nooit op uitgekeken.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges