GameFi

GameFi 

In de interessante  wereld van crypto zie je continu nieuwe ontwikkelingen en innovaties ontstaan, en een van de meest opwindende recente ontwikkelingen is GameFi. Maar wat is GameFi eigenlijk en waarom is het zo snel populair aan het worden? Deze trend heeft een hoop te bieden. GameFi, kort voor Game Finance geeft eigenlijk al een beetje weg waar het op doelt en je komt er hier precies achter wat dat allemaal is.

Projecten om in 2024 in de gaten te houden in GameFi:

Axie Infinity 

Axie Infinity is een van de toonaangevende projecten in de GameFi-ruimte, waarbij spelers inkomsten kunnen verdienen door het fokken, verzamelen en vechten met digitale wezens genaamd Axies. Met een actieve gemeenschap en voortdurende ontwikkelingen is Axie Infinity een belangrijk project om te volgen.

Decentraland

Betreedt een levendig metaverse waar gebruikers virtueel land kunnen verwerven, bouwen en deelnemen aan sociale activiteiten. Met een focus op virtueel vastgoed, sociale interactie en gaming, heeft Decentraland veel potentieel voor groei in de GameFi-sector.

The Sandbox 

The Sandbox is een op blockchain gebaseerd virtueel metaverse-platform waar gebruikers content kunnen maken, delen en verhandelen. Het stelt spelers in staat om virtuele werelden te bouwen, te spelen en te verdienen, waardoor het een van de meest veelbelovende GameFi-projecten is.

Ilumvium 

Iluvium wordt gezien als het eerste AAA-kwaliteitenspel op de Ethereum-blockchain, waarbij open-wereldverkenning wordt gecombineerd met een mechanisme voor het verzamelen van wezens. Spelers vangen en vechten met unieke Illuvials, elk met eigen klassen en affiniteiten zoals Lucht, Aarde, Vuur, Natuur en Water. Deze Illuvials worden vertegenwoordigd als NFT's en kunnen worden verhandeld, samengevoegd en gebruikt worden in gevechten in het spel. 

Pixels 

Spelers bezitten in Pixels (PIXEL) individuele Land NFT's voor bouwen, verkennen en gevechten. Kern Gameplay omvat voxel-creatie voor unieke structuren. Verdien PIXEL door knutselen, minigames en landverhuur. Gebruik PIXEL voor aankopen, handel en governance. De PIXEL-token fungeert als de premium valuta van het project en heeft aanzienlijke marktactiviteit gezien, waaronder notering op toonaangevende crypto-uitwisselingen zoals KuCoin.

NFT’S

GameFi geeft gamers de mogelijkheid om geld te verdienen terwijl ze games spelen. Dit opent een geheel nieuwe wereld van mogelijkheden voor gamers over de hele wereld. Iets wat zeker wel de moeite waard is om te noemen, zijn de opvallende kenmerken van GameFi. 

Hieronder valt het play-to-earn-model. In plaats van alleen maar tijd te investeren in games, kunnen spelers nu echt geld verdienen door te spelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van blockchain technologie en speciale in-game tokens die spelers kunnen verdienen en verhandelen voor echte valuta.

Stel je voor dat je in je favoriete games niet alleen kon genieten van gameplay, maar ook eigendom kon verwerven van in-game items zoals speciale auto's of unieke wapens. Dit is de belofte van NFT-gaming, waarin non-fungible tokens unieke digitale activa vertegenwoordigen op de blockchain.

Met NFT's kunnen gamers echt eigenaar worden van hun in-game assets. Dit betekent dat ze items kunnen bezitten en daarnaast ook nog verhandelen en zelfs creëren. Het belangrijkste is dat dit allemaal los van de controle van de ontwikkelaars gebeurt. Het opent een nieuwe dimensie in gaming, waarin spelers niet alleen spelen voor plezier, maar ook voor echte economische waarde. Hier wil je toch onderdeel van zijn?

Crypto eco-systeem 

GameFi heeft meerdere kwaliteiten en stimuleert ook de connectie tussen verschillende games en platforms. Hierdoor kunnen spelers hun activa gemakkelijk verplaatsen en gebruiken tussen verschillende games. Dit creëert een robuust crypto-ecosysteem waarin spelers vrij kunnen handelen en spelen, zonder beperkingen van gesloten systemen.

Voor de meeste gamers klinkt dit waarschijnlijk als een droom en het is afwachten om te zien hoe het zich allemaal ontwikkelt. 

Op zich zijn blockchain games niet het nieuwste van het nieuwste. Maar door de verdere ontwikkeling van NFTs en de in-game toepassingen hiervan, zie dat de afgelopen jaren wel bijzonder zijn geweest voor GameFi. Het populaire Axie Infinity is hier een mooi voorbeeld van. In augustus van 2021 werd het nog maar gelanceerd en had nog geen 3 maanden later al meer dan een miljoen dagelijkse actieve spelers. Uiteindelijk heeft het met een hoop verschillende factoren te maken.  

De game ervaring is iedere keer anders en de ontwikkelingen die ze doorgaan om beter te worden, is ook lastig bij te houden. Je weet dus nooit hoe een gebruiker erop reageert en of dit wel in de smaak valt. 

Van tevoren is dit allemaal dus heel lastig inschatten, maar het is uiteindelijk toch gebeurd en het is te hopen dat deze trend zich de komende periode zal voortzetten. Er zijn in ieder geval een hoop mensen enthousiast.  

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges