Beste crypto wallet van 2024

Alles over crypto wallets

Beste Crypto Wallets 2024

Dit zijn de beste crypto wallets van 2024. Wij hebben gekeken naar de veiligheid en de betaal mogelijkheden. Dit van zowel online wallets als hardware wallets.

1

Bitvavo

5/5

Nederlands

iDeal

200+ Assets

2

Crypto.com

5/5

icon

Proof of Reserves

296 Assets

🎁 Krijg Є 25,-

3

Ledger

5/5

Hardware Wallet

Koop en verkoop

Veilige chip

4

Kraken

4/5

icon

Proof of Reserves

241 Assets

Margin Trading

5

Coinbase

4.5/5

Hoog handelsvolume

241 Assets

Lage Fees

Welke soorten online crypto wallets zijn er?

Nu we weten welke vier soorten crypto wallets er zijn willen we je graag uitleggen wat vervolgens drie soorten online crypto wallets zijn. Met name voor de beginnende traders is het namelijk raadzaam om een online crypto wallet aan te schaffen, zodat je altijd en overal toegang hebt tot jouw crypto’s.

 1. Single Key wallet
  Een single key wallet bevat zowel jouw private- als jouw public keys. Met de public key wordt gewone tekst omgezet in versleutelde tekst, en met de private key kan de ontvanger deze versleutelde tekst omzetten naar gewone tekst en het bericht lezen. Deze single key wallet bevat dus altijd beide sleutels.
 2. eID wallet
  Deze typen wallets worden gebruikt om op een veilige manier informatie te verstrekken, een eID te geven en zo transacties te kunnen ondertekenen.
 3. Multisig wallet
  Deze wallet dankt zijn naam aan multi-signature wallet, wat het verplicht maak dat meerdere partijen een transactie moeten ondertekenen. Zo wordt de veiligheid verhoogd.

Wat is een crypto wallet?

Een crypto wallet laat zich eigenlijk het best vertalen als een opslagplaats waarin eigenaren van crypto’s hun digitale munten op kunnen slaan en op kunnen halen. Dit vindt vaak plaats in de vorm van een app, maar kan ook op een andere manier zoals via een hardwaren wallet of zelfs een papieren wallet. Ook zit er weer onderscheid in het aantal verschillende crypto’s dat in een wallet opgeslagen kan worden. Kortom: er komt veel kijken bij het selecteren van de beste crypto wallet voor jouw situatie.

*

Welke soorten crypto wallets zijn er?

Globaal gezien kun je vier soorten categorieën definiëren wanneer het op crypto wallets aankomt: online, mobiel, hardware en papier. Zoals gezegd verschilt het per situatie wat de beste wallet is, daarom hebben we hieronder de vier soorten crypto wallets uiteengezet en voorzien van de bijbehorende voor- en nadelen.

 1. Online crypto wallet
  De online wallet is vaak geïntegreerd in een exchange en wordt veelal gezien als het meest toegankelijke type wallet. Het grootste voordeel is de mogelijkheid om veel verschillende cryptocurrencies op te kunnen slaan. Omdat de online crypto wallet vaak aan een exchange gekoppeld is, is het veelal mogelijk al de verhandelbare crypto’s in deze wallet op te kunnen slaan. Het nadeel schuilt echter ook in deze afhankelijkheid van de exchange. Wanneer een exchange gehackt wordt kan het zijn dat jouw crypto’s gestolen worden. Dit is iets wat je met een online crypto wallet moeilijker kan voorkomen dan met bijvoorbeeld een hardware- of papieren wallet.
 2. Mobiele wallet
  Een voorbeeld van een mobiele wallet voor jouw crypto’s is bijvoorbeeld een app. Deze staat gedownload op jouw telefoon en is onafhankelijk van een exchange of platform waarop crypto’s gehandeld kunnen worden. Een andere vorm die hierbij hoort is de desktop versie, waar je de software van downloadt en opslaat op jouw pc. Het voordeel van dit type wallet is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid, omdat er geen koppeling is met een exchange. Deze verantwoordelijkheid is ook gelijk het nadeel, want je moet er zelf voor zorgen dat je over de juiste versie van de software beschikt. Is dit niet het geval dan ben je een makkelijke prooi voor fraudeurs die crypto wallets namaken.
 3. Hardware wallet
  Een goed antwoord op deze veiligheid is te vinden in de derde variant van de crypto wallet, namelijk de hardware wallet. Deze is compleet veilig voor hackers en cyber criminelen, omdat deze wallet volledig offline is. Dit is met name voor grote crypto investeerders een goede optie om als wallet te hanteren. Heb je veel vermogen in de vorm van cryptocurrencies en handel je dit allemaal op één platform, dan ben je automatisch een interessant doelwit voor hackers. Twee grote nadelen van een hardware wallet zijn echter de extra handelingen die je moet verrichten om je wallet weer online te krijgen zodat je kunt handelen, en het risico dat je loopt om het wachtwoord van jouw hardware wallet te verliezen. Omdat deze uit zeer complexe beveiligingstechnologieën bestaan is het nagenoeg onmogelijk om deze wachtwoorden nog te kunnen achterhalen wanneer je deze verliest.
 4. Papieren wallet
  Een soort versimpelde vorm van een hardware wallet is de papieren wallet. Deze is ook geheel offline, en zelfs zó offline dat je de codes waar jouw cryptocurrencies opstaan uitprint. Deze printjes bewaar je tot je over wilt gaan tot transacties, dan zul je ze namelijk over moeten zetten naar bijvoorbeeld een mobiele wallet. Het voordeel van een papieren wallet ten opzichte van een hardware wallet is dus dat zolang je de papieren niet kwijtraakt, je altijd bij de crypto’s kunt. Echter, deze moeten dan wel heel goed bewaard worden zodat ze niet meegenomen kunnen worden bij bijvoorbeeld een inbraak. Het opbergen in een kluis is dan ook geen overbodige luxe, en dan ook nog een die tegen vuur bestend is zodat je jouw crypto’s niet in rook op hoeft te zien gaan.

Hoe werkt een crypto wallet?

Nu je weet welke typen wallets er zijn, én welke soorten online crypto wallets, is het tijd om te kijken hoe een crypto wallet nu precies werkt. Eigenlijk is een crypto wallet het antwoord op de vraag hoe een online bankrekening vervangen kan worden. Waar traditionele financiële instellingen via een digitaal administratie-overzicht jouw balans laten zien, laat een crypto wallet zien hoeveel crypto’s jij in je bezit hebt. Je kunt deze crypto wallet gebruiken om munten te kunnen verzenden, ontvangen en beheren doordat de wallet contact maakt met de blockchain en zo jouw overzicht kan tonen.

De crypto wallet wordt beveiligd met private keys. Degene met deze key heeft de bevoegdheid om te tekenen en kan dus met jouw crypto’s transacties afmaken. Om dit te kunnen doen is er alleen een adres op de blockchain nodig, geen link naar de persoon die jouw crypto’s ontvangt. De ontvanger heeft echter beide sleutels nodig, zodat hij ook jouw versleutelde tekst om kan zetten naar gewone tekst en het bericht kan lezen. Dit hebben we uitgelegd onder het kopje ‘Single key wallet’.

De beste crypto wallets van 2024

Nu je weet welke crypto wallets er zijn en hoe deze functioneren heb je misschien al wel een idee van het type wallet dat het best bij jou past. Om je toch nog een beetje op weg te helpen hebben we de vijf beste crypto wallets voor je verzameld.

 1. Exodus
  Exodus heeft zowel een mobiele- als een desktop wallet en is zeer geschikt voor beginners. De interface is gebruiksvriendelijk en de exchange is ingebouwd in de wallet. Zo kun je gemakkelijk meer dan 100 verschillende crypto’s handelen. Voor gevorderde traders kan er sprake zijn van te weinig functies. Tevens heeft het een closed-source wat voor problemen met betrekking tot de veiligheid kan leiden.
 2. Ledger Nano S
  Ledger Nano S is een hardware wallet, dus is offline wat het voor hackers een stuk moeilijker maakt om bij jouw gegevens te komen. Er is ruimte voor maar liefst 1500 verschillende crypto’s, iets wat een online crypto wallet niet altijd aan zal kunnen. Ledger Nano 5 is een USB-apparaat met een display die veel aandacht heeft besteed aan de veiligheid. Zo wordt de two-factor authentication ondersteund en dient er een pincode ingevuld te worden ter ontgrendeling van het apparaat. Indien je transacties uit wilt voeren sluit je de hardware wallet aan op je computer. Deze veiligheid wordt wel tegen een prijs betaald, want de Ledger Nano 5 kost zo’n €60. Deze hardware wallet is ook zeer geschikt voor beginnende traders.
 3. Trezor T
  De Trezor T is de eerste hardware wallet die werd geïntroduceerd in 2014. De Trezor T maakt het mogelijk om crypto’s offline op te slaan. Zo blijf je nog steeds onbereikbaar voor hackers en ook wanneer je computer het begeeft is de toegang tot jouw crypto’s nog altijd gewaarborgd. Het kleine apparaatje heeft een touchscreen en is gemakkelijk te verbinden met een computer of smartphone.
 4. Mycelium
  Een populaire crypto wallet voor je smartphone is Mycelium. Dit is een open-source wallet en is alleen bedoeld voor Bitcoin. De mogelijkheden van deze online crypto wallet zijn breed. Zo is er een ondersteuning voor jouw eventuele hardware wallet en kun je, wanneer je Bitcoin op een offline apparaat bewaart, nog altijd gebruik maken van de gebruikersinterface om jouw balans met Bitcoin in te kunnen zien. Ook werkt de wallet met QR-codes. Mycelium is met name voor de crypto traders met aardig wat ervaring geschikt.
 5. Ledger Nano X
  Één van de grootste voordelen van de Ledger Nano X is de mogelijkheid om via bluetooth direct contact te maken met je smartphone. Net zoals de Ledger Nano S is er ruimte voor maar liefst 1500 soorten crypto’s en heb je toegang tot de software Ledger Live. Naast bluetooth is het ook mogelijk om met de meegeleverde USB-C kabel contact te maken tussen de Ledger Nano X en jouw computer of smartphone. Deze veiligheid komt tegen een iets hogere prijs dan de Ledger Nano S, namelijk €130.

Exchange in plaats van wallet

Wanneer je niet eigenhandig een wallet op wilt zetten kun je ook eens kijken naar de mogelijkheden die verschillende exchanges bieden. Zo zijn er exchanges die gebruik maken van een geïntegreerde wallet en verschillende crypto’s ondersteunen. Ook een combinatie tussen een exchange en bijvoorbeeld een hardware wallet is mogelijk, zodat je onder andere je wachtwoorden opslaat op een hardware wallet en de exchange gebruikt om transacties uit te kunnen voeren. Tot slot wordt er soms ook rente uitgekeerd wanneer je een exchange als opslag gebruikt, dus dit is ook zeker de moeite waard om uit te zoeken.

Samenvatting

Wanneer je gaat handelen in crypto’s is de crypto wallet een onvermijdelijke term. Deze crypto wallet kun je zien als een soort digitale portemonnee waarin je jouw verschillende crypto’s bewaart. Er zijn verschillende crypto wallets, waarbij met name de veiligheid van opslag een grote rol speelt. Zo zijn er online wallets die altijd en overal toegankelijk zijn, maar hiermee ook meteen een makkelijk doelwit voor hackers vormen.

Een andere vorm van de crypto wallet is een mobiele wallet, waarbij je de software opslaat op jouw smartphone of computer. Ook hierbij is de toegang altijd mogelijk, maar ben je direct gevoelig voor aanvallen van buitenaf. Speel je het iets meer op safe dan is de hardware wallet een uitkomst: deze bevat al jouw gevoelige data als wachtwoorden en inloggegevens, maar is niet verbonden met het internet en daardoor dus een stuk veiliger dan online wallets. Tot slot kun je ook kiezen voor een papieren wallet: de meest primitieve, maar wel meest veilig vorm van crypto wallet. Je print simpelweg alle benodigde gegevens uit en bewaart dit printje met je leven. De nadelen zijn natuurlijk ook makkelijk in te vullen, want als er één exemplaar van dit printje is en dit printje verdwijnt, dan zul je nooit meer toegang kunnen krijgen tot jouw crypto wallet. Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de beste crypto wallet is, dit is namelijk geheel afhankelijk van jouw voorkeuren en hoe gevorderd je bent in het handelen in crypto’s.

Onderzoek daarom altijd goed de verschillende mogelijkheden en kies de methode die voor jou werkt. Wat de keuze uiteindelijk ook moge worden: zorg heel goed voor jouw wachtwoorden en andere gevoelige data, want wanneer je deze – om wat voor reden dan ook – kwijt raakt ben je echt niet blij.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges