Cryptocurrency Exchanges

  Wil je graag zelf houder worden van bepaalde cryptocurrencies? Ben je van plan om enkele cryptovaluta's in je portefeuille op te nemen voor de lange termijn? Of wil je misschien gaan daytraden? In al deze verschillende gevallen zal je er voor willen kiezen om je aan te melden bij één of meerdere van de cryptocurrency exchanges die er op de markt zijn terug te vinden. Wij hebben op deze pagina alvast een overzicht geplaatst met de verschillende cryptocurrency exchanges waar je, je bij zou kunnen aanmelden. Vaak is het interessant om bij meerdere partijen een account aan te maken. Dit is niet in het minst het geval omdat lang niet alle cryptocurrencies zomaar door elke exchange worden ondersteund.

  AnycoinDirect

  AnycoinDirect is één van de partijen die het mogelijk maakt om in te stappen in crypto met fiat-geld. Deze cryptocurrency exchange maakt het dan ook mogelijk om met behulp van iDeal cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Bitcoin, NEO, Litecoin en Dash te kopen. AnycoinDirect staat in het bijzonder bekend omwille van haar zeer gebruiksvriendelijke platform. Omwille van deze reden wordt ze dan ook aanzien als één van de meest aangewezen partijen voor nieuwe mensen die willen instappen in crypto. Bovendien is het ook nog eens zo dat AnycoinDirect haar klanten de mogelijkheid biedt om hun cryptocurrencies te verkopen met Paypal. Dit is een bijzonder gewaardeerde feature onder klanten van de exchange.

  Binance

  Wil jij graag cryptocurrencies bij Binance kopen? Dat is een interessante keuze! Sinds haar lancering op de markt is Binance namelijk uitgegroeid tot één van de populairste exchanges op de markt. Voor heel wat cryptovaluta's is zij dan ook verantwoordelijk voor het grootste volume. De exchange ging live nadat er in juli 2017 een ICO voor was uitgegeven. Binance staat er niet alleen om bekend een zeer overzichtelijk en professioneel platform te zijn, daarnaast beschikt ze ook over haar eigen token. Binance Coin of de BNB-token heeft niet alleen een mooie waardestijging doorgemaakt, bovendien maakt ze het ook nog eens mogelijk voor klanten om de fees die moeten worden betaald te drukken. In plaats van de standaard 0,1 procent handelsvergoeding betaal je met BNB-token amper 0,05 procent aan fees.

  Bitfinex

  Bitfinex is één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. In het jaar 2016 stond Bitfinex bekend als 's werelds grootste Bitcoin exchange. Ze was dan ook goed voor zomaar even ruim 10 procent van alle handelstransacties die via exchanges met Bitcoin werden uitgevoerd. Bitfinex biedt buiten Bitcoin nog heel wat andere cryptocurrencies aan, aan haar klanten. Het gaat hierbij om bekende namen zoals Ethereum, Monero, Ripple, NEO evenals IOTA en EOS. Bitfinex maakt niet alleen handel mogelijk via haar eigen website, maar ook door middel van haar mobiele applicatie. Deze laatste is beschikbaar voor zowel Android als voor iOS systemen. Instappen met fiat-geld is bij Bitfinex mogelijk, maar dan wel (op moment van schrijven) uitsluitend met behulp van Amerikaanse dollars.

  Bitfinex

  Bitfinex is één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. In het jaar 2016 stond Bitfinex bekend als 's werelds grootste Bitcoin exchange. Ze was dan ook goed voor zomaar even ruim 10 procent van alle handelstransacties die via exchanges met Bitcoin werden uitgevoerd. Bitfinex biedt buiten Bitcoin nog heel wat andere cryptocurrencies aan, aan haar klanten. Het gaat hierbij om bekende namen zoals Ethereum, Monero, Ripple, NEO evenals IOTA en EOS. Bitfinex maakt niet alleen handel mogelijk via haar eigen website, maar ook door middel van haar mobiele applicatie. Deze laatste is beschikbaar voor zowel Android als voor iOS systemen. Instappen met fiat-geld is bij Bitfinex mogelijk, maar dan wel (op moment van schrijven) uitsluitend met behulp van Amerikaanse dollars.

  BL3P

  BL3P werd opgericht door Bitonic en was gedurende lange tijd de enige exchange die op Nederlandse bodem is gevestigd. Het bedrijf profileert zich als een volwaardige financiële instelling welke er om bekend staat over een zeer gebruiksvriendelijk handelsplatform te beschikken. Een belangrijk voordeel waar je als klant van deze cryptocurrency exchange op kan rekenen is dat ze over koppelingen beschikt met Nederlandse banken. Dit zorgt er voor dat je kan instappen in crypto met iDeal. Bovendien staat BL3P er om bekend de uitbetalingen zeer snel te verwerken. Vaak heb je het uitbetaalde geld dan ook reeds binnen slechts één dag op je bankrekening staan. Dit is zeker een niet onbelangrijk voordeel van de exchange BL3P.

  Changelly

  Het systeem van Changelly is eigenlijk geen cryptocurrency exchange zoals je deze waarschijnlijk al kent. De robot waar Changelly gebruik van maakt is dan ook geïntegreerd in 's werelds grootste cryptocurrency exchanges. Het gaat hierbij onder meer om Poloniex evenals Bittrex. Elke milliseconde haalt deze robot de prijzen voor zowel vraag- als aanbod op waarna ze, ze met elkaar vergelijkt. Op deze manier kan er uiteindelijk tot de scherpst mogelijke prijs worden gekomen. Op het ogenblik dat je er dus met andere woorden als klant voor kiest om gebruik te maken van de diensten van Changelly ben je altijd verzekerd van een zo scherp mogelijke aankoopprijs voor de gewenste cryptocurrencies. Enkele cryptovaluta's die je bij Changelly kan kopen zijn Bitcoin, Monero, Dash, Ethereum, Ripple en NEO.

  Coinbase

  Coinbase staat sinds jaar en dag bekend als één van de meest gerenommeerde cryptocurrency exchanges op de markt. In eerste instantie was het bij deze exchange uitsluitend mogelijk om te investeren in Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Inmiddels zijn er ook andere coins aan het aanbod van Coinbase toegevoegd. Het gaat hierbij om onder meer Bitcoin Cash, Basic Attention Token evenals 0x. De algemene verwachting is dat het aanbod in de (nabije) toekomst nog verder zal oplopen. Coinbase is een bijzonder overzichtelijke exchange waardoor ze uitstekend geschikt is voor beginners. Ze beschikt ook over een mobiele applicatie en biedt haar nieuwe klanten bovendien ook een zeer interessante welkomstbonus.

  LiteBit

  LiteBit is een cryptocurrency exchange van eigen bodem. Ze staat er om bekend haar klanten de mogelijkheid aan te bieden om te investeren in meer dan 50 verschillende cryptocurrencies. Investeren in cryptovaluta's is bij deze partij bovendien mogelijk met fiat-geld. Je kan dan ook perfect LiteBit credits kopen met bijvoorbeeld de betaalmethode iDeal. Daarnaast is het zo dat LiteBit er om bekend staat over een zogenaamde 'hosted wallet' te beschikken voor menig aantal cryptocurrencies. Dit betekent dat je het merendeel van de cryptocurrencies gewoon lokaal kan opslaan. Ook dit verhoogt het toegankelijke karakter van deze cryptocurrency exchange aanzienlijk. Enkele cryptocurrencies die je bij LiteBit kan verhandelen zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Dash, Monero, Lisk en NEM.

  Luno

  Ben je van plan om te investeren in enkele van 's werelds grootste en belangrijkste cryptocurrencies? In dat geval kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheden van de Luno cryptocurrency exchange. Op moment van schrijven is het uitsluitend mogelijk om bij deze exchange te investeren in Bitcoin en Ethereum. De Luno exchange heeft een groot deel van haar populariteit te danken aan het feit dat ze beschikt over een bijzonder praktische mobiele applicatie. Bovendien is het ook mogelijk om in te stappen in crypto via deze exchange met fiat-geld. Zowel een gewone bankkaart als creditcards worden (in bepaalde landen) door Luno geaccepteerd.

  Poloniex

  Eén van de meest populaire cryptocurrency exchanges onder Nederlandse investeerders is ongetwijfeld 'Poloniex'. Deze internationale cryptovaluta beurs werd gelanceerd in januari 2014. Ze biedt een zeer betrouwbaar handelsplatform waar tientallen cryptocurrencies op verhandeld worden. Bovendien staat deze cryptocurrency exchange in het bijzonder bekend omwille van haar uitstekende beveiliging. Zo maakt ze gebruik van "offline air-gapping'. De fondsen van haar klanten worden hierdoor niet online, maar wel los van het internet opgeslagen. Dit betekent dat ze veel minder vatbaar zijn voor verliezen door hacks. Poloniex is een cryptocurrency exchange in de meest pure zin van het woord. Dit betekent dat je er bij deze partij niet voor kan kiezen om te investeren met fiat-geld.

  Cryptocurrency prijzen

  Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
  Vergelijk Exchanges

  4

  (44 people)

  Tap to rate this article

  Cryptocurrency prijzen

  Vergelijk Exchanges