Beste trading bot crypto

  De populariteit van handelen in crypto’s als Bitcoin en Ethereum blijft maar groeien. Sinds de introductie van Bitcoin in 2009 is er amper een dag voorbij gegaan dat er geen nieuws verscheen over een van de vele crypto’s die verkrijgbaar zijn op de markt. Wanneer je begint met het handelen in crypto’s komt er veel op je af, want waar moet je beginnen en waar moet je vooral allemaal aan denken? Indien dit nog vragen zijn die onbeantwoord zijn dan raden we je aan eerstte lezen, zodat je precies weet wat je allemaal geregeld moet hebben voor je begint met handelen in crypto’s. Ben je al wat verder gevorderd, maar weet je niet zo goed of je nu handmatig moet handelen of via een trading bot; dan is dit artikel ideaal. Hierin lees je onder andere de voor- en nadelen van handelen via een trading bot en wat de beste trading bots van dit moment zijn.

  Handmatig traden

  Voor we dieper ingaan op de werking van trading bots, en de voor- en nadelen die hierbij komen kijken, beginnen we eerst bij de basis van het handmatig traden. Het handmatig traden van crypto’s kun je bijvoorbeeld doen via een exchange. Je maakt een account aan, legt jouw eerste geld in door euro’s te storten en kunt zo een eerste investering doen in een cryptocurrency naar keuze. Hierbij is het voor beginners raadzaam goed te kijken of er exchanges zijn die een startbedrag geven tot waar je gratis kunt handelen. Bij het handelen in crypto’s komen namelijkkijken, dus neem deze goed mee in je overweging al dan niet in een cryptocurrency te traden. Een andere manier op handmatig te traden is door dit proces uit te besteden aan een broker. Deze broker dient als het ware als een soort tussenpersoon tussen jou en de exchange. Dit heeft natuurlijk extra kosten als gevolg, maar deze broker beschikt – als het goed is – ook over de kennis om jouw goed voor te kunnen lichten. Let er echter altijd op dat dit voorlichten niet omslaan in oplichten, dus doe ook altijd goed onderzoek naar een broker voor je ermee in zee gaat.

  Voordelen handmatig traden in crypto’s

  De voordelen die bij handmatig traden in crypto’s komen kijken zitten hem met name in de vrijheid en de zelfstandigheid die hierbij komen kijken. Je bent helemaal eigen baas en in control over de trades die jij al dan niet uitvoert. Je bent niet afhankelijk van een derde partij wanneer je snel een trade wilt doen. Wat de tijd van de dag ook is, je kunt altijd direct uitvoeren wat je wilt en je wordt hierbij niet gehinderd door enige vorm van controle door derden.

  Nadelen handmatig traden

  In deze continue toegang tot crypto trading schuilt ook direct een groot gevaar, want een groot nadeel van het handmatig handelen in crypto’s zit hem in de emotie. Fouten die veel gemaakt worden zijn vaak terug te leiden naar emoties, zoals een gevoel een hele mooie kans te missen wanneer je niet nú instapt. Besteed je het handelen in crypto’s uit aan een broker of een trading bot – waarover later uitgebreid meer – dan zijn de invloeden van dit soort emoties verleden tijd. Een ander groot nadeel van het handmatig traden is dat je jezelf volledig op de hoogte moet houden. De cryptocurrency markt staat geen seconde stil en er gebeurt veel, dus om dit allemaal bij te kunnen houden is eigenlijk geen doen. Wanneer je toch zelf in crypto’s wilt handelen is het raadzaam goed te selecteren welke crypto’s je in de gaten wilt houden, zodat je voor jezelf de focus waarborgt. Met deze focus bespaar je jezelf ook nog eens een hoop tijd, want hoe leuk het handelen in crypto’s ook kan zijn: er is nog altijd meer te doen dan dat. Het laatste nadeel dat we willen noemen als het op handmatig traden van crypto’s aankomt is de vorm van support. Natuurlijk, bij een exchange betaal je ook in zekere zin voor een mate van ondersteuning bij jouw trades. De praktijk leert echter dat je hier niet binnen minuten antwoord van hoeft te verwachten. De kans is dus groot dat wanneer jij contact hebt weten te legen met de klantenservice van jouw exchange, de mooie kans al voorbij is en je te laat bent met hetgeen waar je de support zo hard voor nodig had.

  Wat is een trading bot voor crypto?

  Na het lezen van de verschillende nadelen die bij handmatig traden in crypto’s komen kijken zie je wellicht ook al waar de kansen liggen. Deze kansen zijn precies waar de crypto trading bot op inspeelt. Een crypto trading bot is een softwareprogramma dat draait op kunstmatige intelligentie en daardoor trades binnen crypto’s uitvoert op basis van een enorme voorraad aan algoritmes. Niet alleen draaien deze softwareprogramma’s op kunstmatige intelligentie, ze maken ook gebruik van ‘machine learning’ zodat trading bots zichzelf nieuwe dingen kunnen blijven leren. Dit softwareprogramma – oftewel de trading bot – baseert zijn handelingen dus op deze algoritmen, oftewel regels en instellingen die vooraf geprogrammeerd zijn. Zaken waar een trading bot naar kijkt wanneer het trades uitvoert zijn bijvoorbeeld de ontwikkelingen van prijs op de markt. Andere voorbeelden die meegenomen kunnen worden zijn volume, orders en tijd. Er zijn zelfs veel trading bots in te schakelen die je precies naar jouw wensen in kunt stellen, zodat de trading bot zodanig handelt dat het precies is hoe jij wilt.

  Wanneer gebruik je een crypto trading bot?

  Neem nog eens de nadelen van handmatig traden in crypto’s door en probeer dan te kijken wanneer je een trading bot in zou kunnen schakelen. Gaat jouw hart al sneller kloppen bij teksten als ‘alleen nu verkrijgbaar’ of ‘dit is echt de allerlaatste kans’? Dan is de kans groot dat je jouw beslissingen – te – vaak laat leiden door emoties. Dergelijke teksten worden veelal gebruikt juist om op deze emoties in te spelen en vaak is er helemaal geen sprake van ‘alleen nu verkrijgbaar’. Blijf jouw emoties de baas en besteed het handelen in crypto’s uit aan een trading bot. Of beter gezegd: zorg dat jouw emoties geen rol spelen in beslissingen rondom crypto trades en besteed deze uit aan een crypto trading bot. Een trading bot maakt enkel gebruik van data om zijn beslissingen op te baseren, emoties komen hier niet aan te pas. Ook is het volledig autonoom en dus niet beïnvloedbaar door goede ideeën van vrienden, de angst om een mooie kans te missen of berichten uit de media. Stel je eens voor dat je Bitcoin hebt verkocht vlak voor deze door alle records heen braken? Dan is de kans groot dat je jouw keuze hebt laten beïnvloeden door een emotie, iets waar een trading bot niet door de fout in zal gaan.

  Voordelen trading bots

  Nu je weet wanneer je een crypto trading bot kunt gebruiken, kun je je ook voorstellen wat de voordelen hiervan zijn.

  1. Het allergrootste voordeel van een crypto trading bot is waarschijnlijk wel het feit dat deze handelen vanuit analyses die gebaseerd zijn op niets anders dan data. Geen emoties als angst of paniek, maar enkel pure data.
  2. Een trading bot hoeft niet te gaan slapen na een lange dag. Deze is dus de hele dag voor je bezig om de juiste beslissingen te maken. Terwijl jij lekker slaapt maar er ergens op de wereld iets gebeurt wat invloed heeft op de cryptomarkt, dan is jouw trading bot er om in te kunnen spelen op deze kansen.
  3. Ondanks we ook hebben gezegd dat het voordeel van het handmatig traden is dat jij de baas blijft, is dit bij een trading bot ook in zekere zin het geval. Jij bepaalt namelijk je stop loss en take profits – de momenten waarop een trading bot moet stoppen met handelen – en houdt zo de controle. Het enige wat je hoeft te doen is deze gegevens in te stellen en de crypto trading bot doet de rest.
  4. Naast het feit dat jij bepaalt tot waar een trading bot mag gaan, ben jij ook de enige die toegang heeft tot deze trades en jouw crypto’s. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er trades gebeuren waar jij geen zicht op hebt, mits er sprake is van een hack natuurlijk – waarover later meer.
  5. Een anders groot voordeel van een trading bot is de tijdsbesparing. Je hoeft niet continu allerlei bronnen te checken om te kijken hoe de koersen zich gedragen, dit doet de trading bot allemaal op basis van zijn algoritmen.

  Nadelen trading bots

  Als er geen nadelen aan trading bots zouden zitten, zou iedereen hier natuurlijk gebruik van maken. Daarom hebben we ook van de nadelen de belangrijkste voor je onder elkaar gezet:

  1. Ondanks het fijn is dat trading bots geen emoties hebben zitten hier toch ook nadelen aan. De markt van crypto’s kan erg volatiel zijn, een situatie waarin data niet de enige bronnen zijn die geraadpleegd moet worden. Hierbij komt juist het hebben van mensenkennis om de hoek kijken, dit is namelijk erg belangrijk bij het maken van de juiste beslissing op een volatiele markt.
  2. Omdat er dus meer bij komt kijken dan enkel het instellen van jouw stop loss en take profits is een trading bot met name geschikt voor ervaren handelaars in crypto’s. Er moeten ook gegevens ingevoerd worden die aangeven hoe een trading bot in een bepaalde situatie dient te handelen, en de kans dat dit goed gaat is het grootst wanneer je veel over de cryptomarkt weet. Een trading bot wordt geleerd om te handelen zoals ‘als er dit gebeurt, dan doe ik dit’. Het zijn ingestelde handelingen, en voor die instellingen is ook kennis nodig.
  3. We noemden het al even, maar wanneer je een trading bot inschakelt loop je natuurlijk altijd de kans dat deze gehackt wordt. Ook zijn er ontwikkelaars van trading bots op de markt met de verkeerde bedoelingen. Deze doen zich voor als een betrouwbare leverancier van een trading bot, maar zodra ze toegang hebben tot jouw gegevens is jouw leeg gehele wallet leeg.

  Waar moet je op letten bij een crypto trading bot?

  Als je na het lezen van deze informatie de keuze hebt gemaakt om voor een trading bot te gaan, dan zijn er enkele factoren van belang om op te letten:

  • Betrouwbaarheid: het grote voordeel van een trading bot is dat deze de dag en nacht voor je bezig is. Ontbreekt er echter iets aan de functionaliteit van deze bot en is er sprake van een storing, dan kan de trading bot natuurlijk net die ene kans missen. Lees altijd de reviews van een trading bot en let goed op hoe betrouwbaar deze wordt ervaren door de gebruikers.
  • Beveiliging: het allerlaatste wat je wilt is een trading bot inschakelen, om er vervolgens achter te komen dat deze jouw hele wallet heeft leeggeroofd en al jouw crypto’s weg zijn. Het blijft technologie die online plaatsvindt, dus je loopt altijd de kans dat het gehackt wordt.
  • Gebruikersgemak: een trading bot is er om jouw leven makkelijker te maken, dus let goed op dat het instellen van jouw bot geen stress oplevert. Kijk hierbij ook naar de ervaringen met de klantenservice en hoe storingen worden opgelost.
  • Prijs: in het kort komt het erop neer dat betaalde bots meer service bieden. Check echter altijd goed of deze extra service opweegt tegen de extra kosten die gerekend worden.

  Wat is de beste trading bot voor cryptocurrencies?

  Om je nog een beetje extra op weg te helpen hebben we de drie beste trading bots van het moment voor je verzameld:

  1. Cryptohopper: deze trading bot is altijd online omdat deze gebruikt maakt van de cloud-software. Ook is deze daarom vanaf iedere computer bestuurbaar. Cryptohopper is zeer gebruiksvriendelijk en staat bekend om zijn betrouwbaarheid.
  2. Gekko: ondanks dit een gratis trading bot is, staat deze toch in de top drie van beste trading bots. Een van de redenen dat het gratis is, is omdat het gebruik maakt van een open-source. Gekko is niet dag en nacht in te zetten, dus check goed of het alsnog aan jouw wensen voldoet.
  3. Gunbot: Gunbot is een trading bot die juist heel geschikt is voor beginnende traders die toch een trading bot willen gebruiken. Er zijn een aantal standaard strategieën waartegen gehandeld kan worden, welke je gemakkelijk instelt.

  Samenvatting

  Laat je jouw beslissingen in het dagelijks leven – maar met name op het gebied van crypto trading – leiden door emoties? Dan is het zeker raadzaam een trading bot in te schakelen voor jouw trades. Door deze van de juiste informatie te voorzien weet deze precies tot waar hij kan gaan en wat de beste kansen zijn. Neem echter de risico’s als doelwit voor hackers en de gelimiteerde opties goed onder de loep voor je jouw definitieve keuze maakt.

  Cryptocurrency prijzen

  Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
  Vergelijk Exchanges

  4

  (44 people)

  Tap to rate this article

  Cryptocurrency prijzen

  Vergelijk Exchanges