Bitcoin verkopen

Hoe verkoop ik Bitcoin?

Om Bitcoin te kunnen verkopen zijn er verschillende mogelijkheden. De makkelijkste en meest gekozen methode hierin is om dit via een exchange te doen. Let er hierbij echter goed op dat je een exchange kiest die jouw wensen ondersteunt, want je kunt Bitcoin verkopen tegen fiat-valuta als de euro, maar ook tegen een andere crypto. We hebben hieronder de stappen van de populairste exchanges voor je uitgewerkt, waarna we nog andere mogelijkheden geven om jouw Bitcoin te verkopen.

Bitvavo
De Nederlandse exchange Bitvavo is ontzettend populair voor de handel in crypto’s, dus de kans is groot dat je jouw Bitcoin via dit platform wilt verkopen.

  • Log in en ga naar jouw dashboard
  • Zoek op Bitcoin en selecteer ‘verkopen’
  • Vul het aantal te verkopen Bitcoin in en kies voor ‘euro’s’ als uitbetaling
  • Ga terug naar jouw dashboard en selecteer ‘euro’s opnemen’ en je kunt het geld gratis overmaken naar het gewenste bankrekeningnummer.

Litebit

Een ander populaire exchange is Litebit, dus ook hiervan hebben we de benodigde stappen om Bitcoin te kunnen verkopen onder elkaar gezet. Let wel, hierbij is het nodig om eerst Litebit credits aan te maken en dit werkt als volgt:

  • Login op jouw account en klik op ‘wallets’
  • Zoek op Bitcoin en selecteer ‘storten’
  • Er is een adres gegenereerd waar je jouw Bitcoin naartoe kunt sturen, dat hoort bij jouw account
  • Wacht tot jouw balans van Bitcoin bezit is geüpdatet en selecteer ‘verkoop’
  • Vul het betreffende aantal te verkopen Bitcoin in je kunt dit omzetten in Litebit credits

Tips bij het verkopen van Bitcoin

Nu je weet op welke manier je onder andere Bitcoin kunt verkopen is het tijd om naar wat adviezen te kijken. Want er is natuurlijk geen succesformule die het juiste moment garandeert, maar er zijn wel wat algemene adviezen te geven:

Korte termijn en Bitcoin verkopen

Heb jij ooit Bitcoin aangeschaft met een korte termijn visie? Dan hou je deze niet lang vast en ga je bij een uitschieter snel over tot verkoop. Reken hier ook altijd de transactiekosten mee die je hebt betaald, zodat je zeker weet wat de nettowinst is die jouw verkoop op gaat leveren. Let er hierbij wel op dat je echt alleen met geld handelt dat je kunt missen, want niet alleen de winst kan heel hoog zijn; het risico op een groot verlies is helaas ook altijd aanwezig. De markt is volatiel en er gebeurt een hoop, dus weet wat je doet wanneer je aan handelen op korte termijn doet.

Lange termijn en Bitcoin verkopen

Om het moment van uitstappen – oftewel Bitcoin verkopen – te bepalen op de lange termijn komt voornamelijk voort uit jouw eigen strategie. Stel aan het begin vast bij welke waarde, en met name rendement, je wilt verkopen. Neem hierbij goed de mogelijkheden van bijvoorbeeld exchanges door, want je wilt wel dat deze aansluit op jouw strategie. Wil je op een gegeven moment Bitcoin verkopen tegen euro’s, of bestaat de kans dat je door wilt in een andere cryptocurrency? Dan kan dit van invloed zijn op de meest geschikte exchange.
Hou hierin ook vast rekening met het daadwerkelijke moment van verkoop, omdat je dit ook nog op verschillende manieren kunt doen. Het heeft natuurlijk te maken met allerlei scenario’s zoals de waarde van jouw Bitcoin. Je kunt er dan voor kiezen om in stappen Bitcoin te verkopen, maar ook om in één keer al jouw bezit te verkopen. Voor dit laatste is veel lef nodig, want mocht de koers daarna stijgen dan zul je hier op geen enkele manier meer mee van kunnen profiteren.

Gespreid Bitcoin verkopen

De kans dat je met kleine stapjes bent begonnen in de aankoop van Bitcoin of andere crypto’s is groot. De markt is nog relatief jong en helemaal in het begin was het zeker te onbekend om meteen groots in te gaan – uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Ben je via kleinere stapjes begonnen op de cryptomarkt, dan is het vaak aan te raden om op deze zelfde manier uit te stappen. Indien je meerdere crypto’s in jouw bezit hebt kan een portfolio tracker een handige tool zijn, deze houdt al jouw aankopen in Bitcoin bij zodat je ook per positie beter kunt beslissen wat het beste moment is om over te gaan tot verkoop.

Problemen bij het verkopen van Bitcoin

Ondanks er beweging lijkt op de markt van grotere acceptatie van Bitcoin, is het nog altijd een spannend en onzeker onderwerp. Onlangs is het eerste kunstwerk door het New Yorkse veilinghuis Sotheby’s geveild, maar dit is nog geen garantie dat je binnenkort jouw boodschappen met Bitcoin af kunt rekenen. Ook zijn er nog onduidelijkheden op het gebied van wet- en regelgeving, waardoor de toekomst voor veel ondernemers nog te onzeker is. Mocht de blockchaintechnologie zich verder ontwikkelen, dan wordt het voor overheden nog moeilijker om de juiste belasting te heffen en onbekende situaties te controleren. Dit alles komt natuurlijk voort uit het decentrale karakter, maar dit is voor de gevestigde orde vaak nog iets te abstract en nieuw.
Echter, deze hobbels op de weg inzake de verkoop van Bitcoin en de algemene acceptatie leiden nog niet tot een afname in interesse. De kans is zeer groot dat jij óf iemand kent die in crypto’s handelt, óf dat iemand hierover tegen jou begonnen is onder het mom van: laat ik niet heel veel geld lopen? De toekomst zal uitwijzen welke richting het opgaat, maar mocht je Bitcoin in jouw bezit hebben dan is het zeker raadzaam om deze ontwikkelingen te volgen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Samenvatting

Ben je van plan om – een deel van jouw – Bitcoin in bezit te verkopen? Ga dan eens terug naar waarom je begonnen bent. Was dit om een bepaald rendement te halen en heb je dit behaald? Gefeliciteerd, een goed moment om te verkopen. Is dit echter geleidelijk gegaan, en zit er niet een heel doordracht plan aan vast? Dan is de kans dat je dit in kleine stapjes hebt gedaan groot. In dit geval is het raadzaam om met dezelfde kleine stapjes ook weer uit te stappen. Verkoop jouw bezit in Bitcoin niet in één keer, maar verspreid dit over de tijd. Of stel alsnog een absolute piek of dal in wanneer je over wilt gaan tot verkoop. Op deze manier is de kans klein dat je uit een emotie als paniek of stress handelt, en dus de kans op een onhandige beslissing ook kleiner.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges