In welke crypto investeren

Waarom in crypto investeren?

De hamvraag die bij vele handelaren heeft gespeeld is natuurlijk: Waarom zou ik in crypto’s investeren? Beleggen in het algemeen is iets wat natuurlijk al sinds oudsher wordt gedaan. Hierbij bestaat het beeld van aandelenhandel en een grote beursvloer waarop veel handelaren allemaal door elkaar aan het schreeuwen zijn. Dit klinkt niet voor iedereen even aantrekkelijk. De handel van tegenwoordig gaat natuurlijk allemaal digitaal, maar de hele dag achter een scherm alle trends in de gaten houden is ook niet voor iedereen weggelegd. Maar wat zijn dan toch redenen om in crypto’s te willen investeren?Allereerst is daar natuurlijk het rendement. Want wanneer je het rendement van bijvoorbeeld Bitcoin vergelijkt met het rendement van vijf grote aandelenindexen, dan blijkt dat het rendement van Bitcoin maar liefst 70 keer zo hoog uitkomt. Begin 2021 is Bitcoin tot een absoluut hoogtepunt van .000 gestegen, en er zijn verschillende voorspellingen die aangeven dat dit nog zeker niet de top is geweest. Zo zijn er geluiden dat de Bitcoin wel eens een waarde van .000 kan behalen.Wel geven we hierbij graag een perspectief aan. Want de waarde stijg natuurlijk nooit in één rechte lijn, dus het is heel goed mogelijk dat je – ook al behaal je uiteindelijk een hoog rendement – ook tijdelijk zakt in waarde van jouw bezit.Een andere reden kan het vertrouwen in het systeem achter crypto’s zijn. In dit systeem ligt de macht weer bij de eindgebruiker – jij dus – in plaats van bij grote financiële instituties als banken. Heb jij al jouw bezittingen veilig bij de bank opgeslagen? Dan is het maar de vraag hoe veilig dit is wanneer deze bank failliet gaat. Er zijn mensen die geloven dat het decentrale karakter van de crypto het karakter is van de financiële toekomst, en in dat geval kan het wel eens heel verstandig zijn om vroeg in te stappen. Ben je hiervoor nog op tijd? Dit lees je verderop in dit artikel.

In welke crypto kun je het beste investeren?

Ondanks het altijd gevaarlijk is om voorspellingen te doen over het gedrag van crypto’s, willen we toch graag een paar potentiële stijgers met je doornemen. Let er hierbij echter op dat het gedrag van crypto’s onderhevig is aan allerlei factoren zoals de algehele economie en andere onvoorziene zaken als bijvoorbeeld de Covid-19 pandemie. Dat deze pandemie het positieve effect op de cryptohandel had was al niet te voorspellen, maar dat de pandemie überhaupt uit zou breken nog minder. Op het moment van schrijven is dit een lijstje met interessante crypto’s om in de gaten te houden:

  • BitcoinDit is toch wel de allerbekendste cryptomunt. Natuurlijk de eerste op de markt, maar met een waarde van .000 begin 2021 ook een absolute kanshebber. Één van de oorzaken van deze potentiële stijging zit hem in de algehele acceptatie. Er zijn steeds meer plekken waarop je kunt betalen met Bitcoin, dus mocht je in de toekomst zelfs je boodschappen met Bitcoin kunnen betalen dat zal dit zeker van invloed zijn op de waarde.
  • EthereumEen belangrijke ontwikkeling die van invloed kan zijn op een eventuele waardestijging is de oplossing voor de schaalbaarheid. Op dit gebied zijn momenteel veel problemen bij Ethereum, maar als dit verbeterd kan worden en de functionaliteiten opgeschaald kunnen worden dan kan dit wel eens mooie dingen betekenen voor de toekomst van Ethereum.
  • Radix DLTAanhakend op de schaalbaarheid van Ehtereum is Radix DLT een interessante crypto om te volgen. Deze richt zich net als Ehtereum op financiële diensten, maar doet dit via een compleet ander algoritme. Deze andere manier zorgt ervoor dat het lineair schaalbaar is, waardoor het uiteindelijk mogelijk kan zijn om tot meer dan een miljard gebruikers op kan schalen. Dit moeten we Ethereum nog maar eens zien doen.
  • COTIDit is een crypto die zichzelf manifesteert als organisatie die zelf oplossingen met betrekking tot betalingen kan bouwen en zodanig iedere valuta te kunnen digitaliseren. Hierbij lijken de diensten op die van Ripple, alleen is COTI veel meer bezig met transparantie en het decentrale karakter dat zo van belang is bij crypto’s.

Hoe kan ik in crypto investeren?

Wanneer je begint met het investeren in crypto is het raadzaam om hierbij een duidelijke strategie te bepalen. Wil je snel handelen en dus ook snel rendement zien? Dan ga je voor een korte termijn strategie, bijvoorbeeld via de handel in Bitcoin CFD’s. Hierbij kun je alle touwtjes in eigen handen houden en zo de kosten minimaal houden.Ga je voor een maximaal rendement? Dan kan het raadzaam zijn om juist voor een lange termijn strategie te gaan. Hierbij investeer je in crypto’s waarvan jij denkt dat deze over een aanzienlijke periode zullen stijgen in waarde. Deze zet je vervolgens veilig weg in jouw waar je ze lekker laat staan. Is de koers gestegen tot het punt waarop jij wilde verkopen? Dan koppel je jouw wallet gemakkelijk aan bijvoorbeeld een waarop je de crypto’s zowel kunt verhandelen of uit laten keren. Let er hierbij goed op dat je voor de exchange kiest die past bij jouw voorkeuren.

Handelen of investeren in crypto

We hebben het eerder al even gehad over de verschillende strategieën die je kunt hanteren bij het investeren in crypto’s. Ga je voor een korte termijn strategie, dan ben je dus bezig met het handelen in crypto’s en is dit in mindere mate een investering. Je wilt snel resultaat zien, dus je koopt en verkoopt misschien wel binnen minuten om zo snel een – hopelijk- hoger rendement te behalen.Heb je het over investeren, dan heb je het veel meer over de lange termijn strategie. Je kiest een geschikte munt, investeert hier geld in en zet deze opzij. Er zijn zelfs mensen die een wallet voor hun kinderen aanmaken, in de hoop dat deze in waarde gestegen zijn tegen de tijd dat de kinderen het huis uitgaan. Zie dit als een spaarrekening voor kinderen, waarin ouders iedere maand een beetje geld inleggen. Of – in sommige gevallen – wanneer mensen op een andere manier investeren met het oog op hun kinderen. In een huis bijvoorbeeld, zodat deze hypotheekvrij overgedragen kan worden.Kies naast een juiste strategie, lange- of korte termijn, dus ook of je wilt handelen of investeren. Zorg ervoor dat deze twee goed op elkaar aansluiten zodat je niet ineens de studiebeurs van jouw kinderen aan moet spreken voor zij überhaupt kunnen lopen.

Risico’s investeren in crypto beperken

Op een gebied waar veel geld te verdienen valt komen vanzelfsprekend ook risico’s kijken. De markt van de crypto’s is volatiel, wat betekent dat deze erg onrustig en onvoorspelbaar is. Wil je dus een deel van jouw geld investeren in crypto’s met het oog op de lange termijn? Hou dan rekening met de risico’s die hierbij komen kijken.Eigenlijk kun je stellen dat hoe kleiner het bedrag waarmee je investeert, hoe kleiner het risico is dat je loopt. Dus begin je net, dan kun je best wat uitproberen en oefenen. Let er hierbij wel op – hoe klein de investering ook – dat je dit met geld doet dat je kunt missen. Een strategie hierbij is bijvoorbeeld het spreiden van jouw investering door meerdere verschillende kleine crypto’s te kiezen. Zo heb je een leuk en divers bezit, en is de kans groot dat het verlies van de één wordt goedgemaakt door de ander.Wil je een wat groter bedrag investeren? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld wat meer in Bitcoin te investeren. Ondanks deze markt ook bijzonder volatiel is, neemt dit wel af. Waar in het begin Bitcoin veel werd geassocieerd met fraude en witwasserij, is deze de afgelopen tijd gegroeid en wordt er ook door een ander slag mensen in geïnvesteerd. Dit geeft vertrouwen wat weer van invloed is op de marktwaarde van Bitcoin.

Verdeel jouw wallet

We noemden het al even, maar wat voor type investeerder je ook bent – beginnend of gevorderd – het is altijd raadzaam om jouw investeringen te spreiden. Zorg voor een wallet met verschillende crypto’s, zodat je niet afhankelijk bent van één markt. Zo kunnen de verschillende crypto’s binnen jouw wallet de waarde hopelijk gelijk houden, of liever nog doen toenemen natuurlijk.Net zoals in het casino is het op het gebied van crypto’s ook niet aan te raden om ‘alles op rood’ te zetten. Natuurlijk is de kans op een dikke klapper groter, maar hiervoor moet de waarde wel stijgen. Zakt de waarde echter, dan is de waarde van jouw volledige wallet hier ook van afhankelijk.

Geschikte wallets voor verschillende crypto’s

Om een geschikte wallet te kiezen is het wederom belangrijk jouw strategie helder voor ogen te hebben. Ga je voor een lange termijn strategie waarbij je investeert in crypto’s? Dan is een hardware wallet een zeer geschikte optie om jouw bezittingen in op te slaan. Deze maakt geen verbinding met internet, en is daardoor goed beveiligd tegen eventuele hackers. Je kunt jouw bezittingen veilig op deze wallet laten staan en er pas afhalen wanneer de waarde het gewenste bedrag heeft bereikt. Let er hierbij wel op dat je het wachtwoord heel goed bewaart. Ben je dit wachtwoord kwijt, dan is het nagenoeg onmogelijk om nog bij jouw bezittingen in crypto’s te komen.Wil je liever handelen dan investeren in crypto’s? Dan kun je het best gebruik maken van een exchange. Hierbij kun je gebruik maken van een mobiele of desktop wallet, zodat je altijd en overal toegang hebt tot jouw crypto’s. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat deze altijd verbonden is met internet, waardoor het voor hackers mogelijk is hierbij te komen. Neem de benodigde voorzorgsmaatregelen en doe grondig research naar een platform voor je hier jouw bezittingen aan toevertrouwt.

Besteed de handel in crypto’s uit

Wil je graag handelen in crypto’s, maar ben je hier nog niet zo bedreven in? Of heb je te weinig tijd om dit op een goede manier uit te voeren? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw handel uit te besteden. Hiervoor kun je kiezen uit een broker of een trading bot.Een broker is een persoon die je inschakelt om namens jou trades uit te voeren. Deze doet dit natuurlijk op basis van input vanuit jou, maar beschikt over de nodige kennis om dit op een zo efficiënt mogelijke manier te kunnen doen. Omdat je zelf jouw limieten aangeeft zal je nooit meer geld verhandelen dat je van tevoren aangeeft, iets wat voor sommigen een hele veilige stok achter de deur is.Een andere manier om jouw handel uit te besteden is via een. Dit is een softwareprogramma dat op basis van algoritmes trades voor jou uitvoert. Ook deze is te configureren naar jouw wensen, en kan zichzelf dingen aanleren om meer op jouwe wensen aan te kunnen sluiten. Ook hierbij is het een veilige manier om binnen jouw budget te blijven.Hou er wel rekening mee dat er kosten verbonden zitten aan het uitbesteden van jouw crypto handel. Voor niets komt de zon op, en dit geldt ook voor brokers en trading bots. Daarbij moet je ook altijd rekening houden met en andere eventuele aanvullende kosten, dus hou hier rekening mee in jouw begroting. Kijk ook altijd goed naar de mogelijkheden op het gebied van aanbiedingen, want dit kan nog wel eens van invloed zijn op de keuzen van jouw broker of trading bot.

Ben ik niet te laat om in crypto te investeren?

De nieuwsberichten volgen elkaar in rap tempo op, dus we kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt of het nog wel zin heeft om in crypto’s te investeren. In het kort: wij zijn van mening dat dit absoluut niet te laat is. Sterker nog, het integreert steeds meer in ons dagelijks betaalleven dat het ook steeds moeilijker is om te verdwijnen. PayPal accepteert Bitcoin bijvoorbeeld al steeds meer als betaalmiddel, wat het vertrouwen doet groeien en het steeds moelijker wordt dit weer te annuleren.Ook kan het zijn dat je denkt dat de prijzen nu te hoog zijn om in te stappen. Voor korte termijn investeringen – of dus eigenlijk handelen – is het raadzaam heel goed naar de timing te kijken. Ga je echter voor de lange termijn, dan is de kans heel groot dat jouw waarde op termijn stijgt wanneer je nu in crypto’s investeert.

Blijf emoties de baas

Welk type investering je ook doet; blijf jouw emoties de baas. Zet je jouw investering op een hardware wallet met het idee dit jaren te laten staan? Laat je dan niet verleiden deze eerder leeg te trekken omdat je een gevoel van paniek ervaart een mooie kans te missen. Natuurlijk kan er een hoogtepunt bereikt worden in de waarde, maar wanneer je over 20 jaar terugkijkt is de kans groot dat je blij bent met het behouden van jouw crypto’s.

Samenvatting

We hebben je overzichtelijk laten zien in welke crypto’s wat ons betreft op het moment van schrijven de meeste potentie zit. Wil je beginnen met het investeren in crypto’s? Kies dan goed de voor jou juiste strategie en bijbehorende stappen. Ga je voor een korte termijn strategie en wil je zo snel mogelijk rendement halen? Spreid jouw investeringen dan goed en handel hier snel mee. Dit doe je het best via een software wallet op jouw mobiel of desktop. Zo heb je altijd en overal de benodigde toegang om te kunnen handelen. Let hierbij goed op de veiligheid, want een online verbinding betekent dat je benaderbaar bent voor hackers.De langer termijn investeringen zet je het best weg op een hardware wallet. Hier staat het veilig en kan het op blijven staan wanneer de gewenste waarde bereikt is. Laat je hierbij niet afleiden door emoties als stress of paniek omdat je denkt dat je een mooie kans mist. Laat het staan zolang jij met jezelf hebt afgesproken, want de kans is groot dat de piek over 20 jaar een stuk hoger is dan een eventueel record over 6 maanden.

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges